ajk_filmklub_konyvklub-1024x475

Tematikus könyv- és filmklub az ÁJK-n!

Ezúton szeretnénk minden változtatás nélkül közzétenni, joghallgatótársunk Kopa Marcell által szervezett tematikus könyv- és filmklub első őszi eseményének meghívóját!

Sok szeretettel várunk minden olyan PTE hallgatót, akik úgy érzik, igényük van egy olyan motiváló közegre, melyben morális, társadalmi dilemmákat beszélhet meg az irodalom és filmművészet tükrében!

Az idén februárban elindult klub a budapesti Bolyai Önképző Műhely tematikáját alapul véve szerkeszti meg alkalmainak témáit. A havi egy alkalom mindig vasárnap délutánra esik. A tematika alapján egy adott könyvet, vagy tanulmányt, esetleg más irodalmi alkotást kell minden résztvevőnek elolvasnia, majd az alkalom napján közösen megnézünk egy, az olvasmányhoz kapcsolódó filmet, és helyben hallgatunk meg egy oda illő verset, zenét. A vetítést követően, a csapat átvonul egy közeli vendéglátó egységbe, ahol közösen megbeszéljük a látottakat, olvasottakat.

A szeptemberi foglalkozás kezdő időpontja:
Szeptember 15. vasárnap, délután 14:00
Téma: Minden korszaknak meg kell szülnie az új szavait, fogalmait, jelentéseit, amelyeket új és új enciklopédiákban kell rendszerezni. Az enciklopédikus és a kereső tudás kontrasztja.
Film: Radványi Géza: Valahol Európában
Olvasmány: Németh László: Új enciklopédia
Vers: Tandori Dezső: Széthulltam

Bővebb információért keresse Kopa Marcellt facebookon, vagy írjon a kopamarcell95@gmail.com e-mail címre!

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian