[metaslider id="9331"]

Tegyük szebbé a kis kedvencek karácsonyát! – Segíts Te is!

Közeleg a szeretet ünnepe, már mindenki készülődik a karácsonyra, nagyban zajlanak az ajándék vásárlások, előre tervezzük, hogy miket fogunk sütni, dekoráljuk az otthonainkat, és várva várjuk, hogy eljöjjön Szenteste. Azonban ilyenkor nem szabad megfeledkeznünk azokról, akik nincsenek olyan helyzetben, mint mi, és itt nem csupán embertársainkra kell gondolnunk, hanem a kiskedvencekre is. Nagyon sok háziállat kerül az utcára, mondván, hogy túl öreg, esetleg megunták, vagy egyszerűen már teherré válik a gazdái számára. Az ilyen kisállatok általában menhelyre kerülnek, ahol – bár szeretettel bánnak velük -, mégsem kaphatják meg azt a szerető környezetet, amelyet egy család jelentene nekik. 

Idén, a Komlói Állatvédő Közhasznú Egyesület, és a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület számára szervez gyűjtést a PTE ÁJK, amelynek keretében bárki vihet adományokat, amikkel segíteni kívánja ezeket a szervezeteket, és szebbé tenné egy-egy kisállat karácsonyát. Az adományokat november 15-től december 6-ig lehet leadni az ÁJK HÖT Plusz irodája előtt. Amiben pedig elsősorban hiányt szenvednek ezek a szervezetek, azok a kölyöktáp, alom, konzerv, kutya és cica száraztáp, emellett pokrócok, takarók, rongyok, törölközők, és plédek érkezését is örömmel fogadják.

És, hogy miért fontos adományozni? Anne Frank-et idézve: ,,Adj és kapni fogsz, sokkal többet, mint valaha gondoltad volna. Adj, adj, mindig többet és többet, bízz, tarts ki, és adj! Az adakozástól még senki nem lett szegényebb!” Azt hiszem ez az idézet is alátámasztja, hogy adni, és segíteni valakin, akinek valóban nagy szüksége van rá, egy fantasztikus dolog. Így, ha valaki teheti, segítsen ezeken a kisállatokon, akiknek igazán nagy szükségük van a segítségre. Tegyünk közösen azért, hogy ezeknek az árván maradt kis állatoknak idén szép karácsonyuk legyen!

 

Forrás: 1

EnglishGermanHungarian