[metaslider id="9331"]
nyílt

Téged is vár a PTE ÁJK – gyere el a nyílt napunkra

Egy iskola kiválasztása során nagyon szeretnénk egy kis ízelítőt kapni az adott intézményről, legyen az egy gimnázium, vagy egy egyetem. Természetesen a beiskolázási időszak során minden iskola beszokott mutatkozni és nyílt napot is szokott szervezni, hogy ezzel megkönnyítsék a pályaválasztás előtt álló diák döntését. A mi karunk, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara is készül az ellátogató érdeklődőknek különféle programokkal a nyílt nap keretében, ami 2022. február 2-án kerül megrendezésre. Ez a cikk azért készült, hogy betekintést nyújtson nektek, hogy mivel készül számotokra a pécsi jogi kar!

nyílt

Irány a pécsi jog! – dékáni köszöntő

A nyílt nap 9:00 órakor veszi kezdetét, mégpedig karunk dékánja, Dr. Fábián Adrián beszéde nyitja meg az egész programot. Dékán Úr egy rövid köszöntővel várja az odalátogató érdeklődőket.

 

Hallgatói élet az ÁJK-n!

A menetrend 9:15-kor fog folytatódni, ekkor Horváth Dominik, a PTE ÁJK HÖT elnöke fog nektek betekintést adni arról, hogy milyen izgalmas, pezsgő, színes programokkal teli a hallgatói élet a pécsi jogi karon. 

 

Amit a jogász szakról tudni kell!

9:30-kor folytatódik a nyílt nap ütemterve. Sokszor felmerülnek kérdések azzal kapcsolatban, hogy mit is csinál egy jogász, mi magának a jogásszá válásnak a menete, például mit, mikor és hogyan kell tanulni, csinálni, teljesíteni. Ebben a témában segítségetekre lesz Dr. Fábián Adrián és Varga-Fuderer Anita előadása, akik ki tudják tölteni a kérdőjeles részeket számotokra.

 

Amit a jogi felsőoktatási szakképzésről tudni kell!

10:00 órától Dr. Herger Csabáné és Varga-Fuderer Anita fog az érdeklődőknek betekintést nyújtani abba, hogy milyen az úgynevezett FOSZK, vagyis a felsőoktatási szakképzés a pécsi jogi karon. Aki ebben az irányban szeretne tovább menni, vagy szerepel tervei között ezen szak megjelölése, mindenképpen hallgassa végig az előadást, hiszen ez egy szuper lehetőség arra, hogy még többet tudj meg a FOSZK-ról!

 

Folyamatos tájékoztatás az aulában

10:00 órától egészen 14:00 óráig a PTE ÁJK HÖT csapata vár titeket az aulában, hogy tájékoztatást adjanak nektek, arról, amiről tudni szeretnétek. Ha kérdésetek merül fel bármivel kapcsolatban, bátran keressétek a srácokat: Horváth Dominikot, Horváth Zsombort és Kiss Mátyást. Tapasztalatból mondom, hogy nagyon szívesen segítenek nektek. 

 

Bemutatkoznak a Hallgatói szervezetek

Szintén 10:00 órától 14:00 óráig várnak bennetek a kari, hallgatói szervezetek az aulában, ahol ízelítőt kaphattok egy-egy szerv működéséről. Természetesen a Media Iuris csapata is képviseltetni fogja magát, ha szeretnél többet megtudni az újságról mindenképpen látogass el a standunkhoz!

 

Diákhitel lehetőség és felelősség

10:00-tól 14:00-ig van lehetőségetek megtudni mindent a diákhitelről, amit csak tudni szeretnétek. Sokakban felmerül a kérdés, hogy ha választani is fog az ajánlkozó lehetőségek közül, akkor melyiket válassza. A pécsi jogi kar ebben is segít nektek, válaszol a kérdőjeles részekre. 

nyílt

Szabadulószoba

10:30-tól egy izgalmas programmal készül nektek a Közigazgatási Jogi Tanszék Informatikai és Kommunikációs Jogi Csoportja, Dr. Hohmann Balázs tanársegéd képviseletében. Ha felkeltette érdeklődésedet a szabadulószoba nevezetű játék, akkor gyere el nyílt napunkra és látogasd meg ezt a programot is!

 

„Aki Roxfortban segítséget kér, meg is kapja azt” Mentor Klub bemutatkozó beszélgetés

10:40-től Dr. Vörös Eszter a Jogbölcseleti és Társadalomelméleti Tanszék tanársegédje várja az érdeklődőket, akik ízelítőt kapnak a Mentor Klubról, ami a hallgatók segítésére működik. A fent említett Harry Potter idézet tökéletesen illik a PTE ÁJK-ra is!

 

„Mi fán terem a szaknyelv?”

Úgyszint 10:40-től vár titeket Ress Éva tanárnő, aki idegennyelvi tananyagokról, vizsgákról és kurzusokról fog nektek előadást tartani. Itt megtudhattok többet arról, hogy a pécsi jogi kar milyen lehetőségeket ad nektek, ami az idegennyelveket illeti.

 

Digitális bizonyíték-hihetünk neki?

11 óra 10 perctől egy érdekes programmal készül nektek Dr. Bendes Ákos PhD hallgató a Büntető és Polgári Eljárásjogi Tanszékről. Ha szeretnél még többet megtudni arról, hogy mit takar ez a napirendi pont, akkor látogass el hozzánk és hallgasd meg Dr. Bendes Ákos előadását.

 

Jogi tévhitek és mindennapi jogügyletek:

Szintén 11:10-től vár benneteket az ÓNSZ azaz az Óriás Nándor Szakkollégium, akik a fentebb említettekhez  hasonlóan szintén egy izgalmas, érdekes és színvonalas programmal készül nektek!

 

„Becsületbeli ügy” -virtuális kaland a XIX. században:

11:40-től 12:30-ig Dr. Korsósné Dr. Delacasse Krisztina tanárnő a Jogtörténeti Tanszékről készül egy érdekes játékkal a látogatóknak.

 

Ha felkeltette érdeklődéseteket a pécsi jogi kar nyílt nap, akkor várunk benneteket szeretettel 2022. február 2-án! Ne feledjétek el, hogy a nyíltnapon való részvétel előzetes regisztrációt igényel, amit az alábbi linket tudtok megtenni: https://ajk.pte.hu/hu/felvetelizoknek/nyilt-nap?fbclid=IwAR1LkoKze8hQCY_aMOLJDMH1dUm7fsJhpxcZRDc4NBL_zLHdXQ78RbbXSa4 

Gyertek el nyíltnapunkra és tudjatok meg minél többet a PTE ÁJK életéről, képzéseiről! 

 

Képek: kiemelt kép,1, 2

EnglishGermanHungarian