[metaslider id="9331"]
boritokep_felirattal_sablon-1024x576

Tanulási nehézségek – 5+1 hasznos tipp!

Mindjárt itt az érettségi, de nincs motivációd a tanulásra? Nyakadon a vizsga, de semmi se vesz rá a felkészülésre? Biztosan sokaknál merül fel tanulási nehézség olykor. Ilyenkor úgy tűnhet, hogy hiába ülünk a tanulnivaló felett órákon keresztül, nem marad meg semmi, vagy egyszerűen csak kedvtelennek érezzük magunkat az egészhez. Ez általában csak egy hirtelen jött, átmeneti, rövid ’időszakként’ jelenik meg a diákok mindennapjaiban, ám nagyon hátráltató lehet.

Hogyan győzheted le? Mit tehetsz ellene?

Ugyan nem vagyunk egyformák, de íme néhány tipp, amelyek hasznosak lehetnek számotokra is!

  1. MENJ KÖNYVTÁRBA!

A Tudásközpontok és a helyi könyvtárak kitűnő lehetőséget nyújtanak a tanuláshoz.

Egy könyvtárban késztetést érezhetsz a tanulásra, hiszen, ha körbenézel, azt látod, hogy mindenki a könyveket bújja és az emberek a tanulnivalóval foglalkoznak. Csend és tisztaság vesz körül, ami lássuk be, elengedhetetlen a hatékony tanuláshoz!

  1. EGYÜTT JOBB!

Sokak számára nagy segítséget jelenthet az, ha van valaki, akivel közösen tanulhat, egy tanulótárs, de az sem ritka, hogy csoportokban ülnek össze a diáktársak. Egymás motiválása által még érdekesebbé és hatékonyabbá tehetitek a felkészülést.

  1. CÉLKITŰZÉS

Mi motivál? Ezt magadnak kell eldöntened. Sokszor segíthet az, ha leülsz és végiggondolod, mit is szeretnél elérni az életben, hol szeretnéd magad látni 5 év múlva. Hogy mi a lényeg? Az, hogy ösztönözd magad! Ha van egy célod, az előrevisz, és segít hátrahagyni a tanulás iránti kedvtelenséget.

  1. KÉRJ SEGÍTSÉGET!

Segítséget és tanácsot kérni nem szégyen! Fordulj oktatóidhoz, hallgatótársaidhoz vagy a Mentorklubhoz tanácsért.

  1. TEDD ÉRDEKESEBBÉ!

Ha unod a folyamatos olvasást a könyvből, már összefolynak a betűk, akkor nézz meg egy kapcsolódó videót, olvass egy cikket a témakörhöz. A lényeg, hogy dobd fel tanulási folyamatot valami újjal.

5+1 PIHEND KI MAGAD!

Sokan nem gondolnák, de elengedhetetlen az, hogy kellően kipihentek legyünk, de az is, hogy a lelki világunk rendben legyen. Fontos az alvás, és az, hogy törődj magaddal!

Végezetül saját véleményemet osztanám meg veletek.

Másodéves egyetemistaként sajnos én is tapasztaltam hasonlót, sőt nem is egyszer. Olyankor a világon minden érdekesebbnek és fontosabbnak tűnt a tanulásnál. De tudtam, hogy ez ellen muszáj tennem valamit, és nem nézhetem tétlenül, azt, hogy a rengeteg idő kárba vész. Nekem személy szerint elsősorban az segített, hogy könyvtárba jártam tanulni, itt saját jegyzeteket készítettem és abból készültem, de ügyeltem arra is, hogy rövidebb szüneteket tartsak a tanulás közben.

„A próbatételek néha nehezebbek, mint ahogy képzeltük. A tanuláshoz azonban elengedhetetlenek, és mindegyik közelebb visz az álmaink megvalósításához.” – Paulo Coelho

Bízom benne, hogy segítségetekre válik az 5+1 hasznos tipp!

Előző bejegyzésünk: Dr. Mohay Ágoston a diplomácia jogáról tartott előadást a Nyílt napon!

EnglishGermanHungarian