[metaslider id="9331"]
bűn

Sztárok bűnözői múlttal

 Nemegyszer fordult már elő a sztárvilágban, hogy valaki szembe találta volna magát a törvénnyel, vagy pedig eleve bűnözői múlttal kezdte volna meg pályafutását. Itt eszünkbe juthat akár Winona Ryder, aki a Netflix féle Stranger Things-nek köszönhetően tört be ismét a mozivászonra, vagy akár O. J. Simspon-ra, akinek pere megrendítette az egész világot. Többek között róluk, és a hozzájuk hasonló bűnözői karriert befutott sztárokról lesz szó az alábbi cikkemben, amelyben összegyűjtöttem nektek 6 olyan hírességet, akiknek jócskán meggyűlt a bajuk az igazságszolgáltatással. 

 

Mark Wahlberg – testi sértés és nyilvános rasszizmus 

Mark Wahlberg múltja igazán meglepő, ugyanis rossz családi hátterének köszönhetően – rossz anyagi körülmények között éltek és kilencen voltak testvérek – már 13 évesen drogfüggő volt, otthagyta az iskolát, és csatlakozott egy helyi bűnbandába. Több, mint húsz alkalommal tartóztatták le, mivel gyakran bántalmazott színes bőrűeket, volt, hogy kővel dobálta őket. Bűnözői karrierjének a csúcsa az volt, amikor egy gyógyszertár kirablásakor kábítószer hatása alatt megvert két vietnámi férfit, aminek következtében két év börtönbüntetésre ítélték súlyos testi sértésért. A két évet nem ülte le, ugyanis 45 nap után szabadon engedték, ezután pedig jó útra tért és beindította zenei karrierjét.

bűn

Matthew McConaughey – meztelenül füvezett

Mindenki imádott Matthew-ja nem csak a filmjeiben, de a való életben is igen lazára veszi a figurát, és aki esetleg olvasta a nemrég megjelent életrajzi könyvét a Zöldlámpát, az ezzel abszolút tisztában van. A sármos színész ugyanis igen sajátos életfelfogással rendelkezik, és enyhén hedonistának is lehetne mondani. Példának okáért 1999-ben ugyanis az egyik szomszédja kihívta rá a rendőrséget a hangos zene miatt, a kiérkező rendőröket pedig a meztelenül füvező Matthew McConaughey látványa fogadta. Ahogy a könyvéből sok más régi emléket is, ezt az esetet is megosztotta és állítólag amikor letartóztatták, az egyik rendőr megpróbált ráteríteni egy pokrócot, hogy ne meztelenül vigyék be. A színész ellenállt, és ezt mondta: ,,Ó, nem! Nem veszek fel sz*** se! A meztelen valagam a bizonyíték, hogy a saját dolgommal törődtem!” Bár bevitték drogbirtoklásért, végül is nem lett semmi az ügyből, és pusztán csak 50 dollárt kellett fizetnie a csendháborításért, úgyhogy ő könnyen megúszta. 

bűn

Carmen Electra – megverte a férjét

1998-ban egy Las Vegasi kis kápolnában kelt egybe Carmen Electra és Dennis Rodman kosárlabdázó. A házasság nem tartott sokáig, ugyanis kilenc nappal az esküvő után be is adták a válókeresetet. Azonban a válás nem ment éppen a megszokott módon náluk, mivel három héttel később a rendőrségnek kellett szétszednie őket, miután összeverekedtek egy szállodai szobában. Mindkettejüket letartóztatták családon belüli erőszak vádjával, és a bíróság kimondta, hogy 152 méternél közelebb nem mehetnek egymáshoz. 

bűn

Winona Ryder – a kleptomániás színésznő 

Az 50 éves színésznő még 2001-ben botránkoztatta meg a közvéleményt, amikor is egy több ezer dolláros bolti lopás miatt tartóztatták le. Winona egy ollóval próbálta eltávolítani a címkét a termékről, majd ahogy az a felvételen is jól kivehető a táskájába rakta azt. A biztonsági őr számon kérte a nőt, amikor észrevette az esetet, az pedig azzal védekezett, hogy pusztán csak egy szerepére gyakorol. Az ügy a bíróságra került, ahol szóba jött az is, hogy Ryder gyógyszerek hatása alatt volt, továbbá  kleptomániás. Mindenesetre az ügy jó nagy visszhangot keltett, és ezután senki nem adott neki nagyobb szerepet egészen 2006-ig, legjelentősebb alakítása pedig talán a 2016 óta futó Stranger Things-ben látható tőle.

bűn

Danny Trejo – karrierje előtt 11 évet ült börtönben

Danny Trejo a színészi karrierje előtt jó párszor szembetalálta magát a törvénnyel, ugyanis már 8 évesen drogozott, később pedig drogfüggő, és terjesztő is volt. Nehéz gyermekkora és a családja rossz anyagi körülményei jócskán rányomták a bélyeget a színész fiatalkorára, aminek az volt a következménye, hogy 11 évet ült börtönben. Kábítószer kereskedelem, fegyveres rablás, súlyos testi sértés is van a rovásán, sőt egyszer egy gránáttal is megpróbált kirabolni egy italboltot, ami után szintén letartóztatták. 

bűn

Armie Hammer – kannibalizmus?

A sort Armie Hammer-el zárnám, aki engem a közelmúltban nagyon meglepett a róla terjengő, kannibalizmussal kapcsolatos hírekkel. Több volt randi-partnere, és volt a felesége is olyan vádakkal illették, mint hogy kannibál aki arról fantáziál, hogy lábujjakat vág le, és erőszakos partnereivel. De napvilágra kerültek olyan üzenetek is, miszerint Hammer szívesen meginná az adott illető vérét, megenné a szívét, vagy pedig feldarabolná. A színész és annak ügyvédje, ezeket koholt vádaknak nyilvánította, és mindent tagadott. Igaz vagy sem, annyi biztos, hogy felesége több, mint tíz évnyi házasság után beadta a válópert, Hammer pedig jó pár szereptől esett el a róla terjengő híreknek köszönhetően.

bűn

Bízom benne, hogy velem együtt Ti is megtudtatok néhány új infót a sztárvilág bűnös múltjával kapcsolatban, és érdekesnek találtátok a legújabb cikkemet!

 

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Képek forrása: kiemelt, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 

EnglishGermanHungarian