[metaslider id="9331"]
tár

Életük a siker és csillogás, de tényleg mindent tudunk róluk? – Sztárok börtönben

Következő cikkemben olyan személyeket fogok bemutatni, akiknek a nevéről már valószínűleg a többségünk – vagy az üggyel kapcsolatban vagy egyébként, karrierük révén – hallott, és akiket korábban szabadságvesztés büntetésre ítéltek bizonyos bűncselekmények elkövetése miatt. Bizonyára sokatokat meg fog lepni, hogy egy-egy sztár, akikre felnézte(te)k és nyomon követtétek az életüket, bajba keveredtek, mert olyan dolgokat követtek el, amire egyáltalán nem számítottatok tőlük. Sokan úgy gondolják, hogy a gazdag és széles körben ismert emberek, akik kiterjedt szociális kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, még a legkínosabb szituációkat is meg tudják úszni, ám a következő sztároknak ezek ellenére is meggyűlt a bajuk az igazságszolgáltatással. 

Paris Hilton

Vegyük elsőként Paris Hiltont, a híres örökösnőt. Tökéletes példája annak, hogy attól függetlenül, hogy valaki luxus körülmények között nevelkedik és mindent megkap, amire csak vágyik, nem feltétlen lesz törvénykedvelő és nem biztos, hogy minden helyzetben jogszerűen fog cselekedni. Paris ugyanis egy buliban töltött éjszakát követően, ittasan ült autóba, ráadásul jogosítvány nélkül, és ha ez nem lenne elég, a sebességkorlátozásokat sem tartotta be, így elég hamar lekapcsolták a rendőrök. Mivel ez az ő államában kihágásnak minősült, egész jól megúszta, három éjszakát kellett a börtönben töltenie. 

Lindsay Lohan

Lindsayt sokan „ismerhetitek”, hiszen nagyon népszerű volt, főként gyermekkorában, számos filmben szerepelt. Karrierje jól indult, de a siker – rengeteg másik színészhez hasonlóan- talán őt is megrészegítette, és kapcsolatba került a tiltott szerekkel. Többször, különböző időtartamokra került emiatt rács mögé.

tár

Justin Bieber 

A népszerű énekest 2014-ben tartóztatták le. A vád orvosi célra használatos kábítószer (marihuána) birtoklása volt, sőt mi több, ittas vezetésen is rajtakapták. Viszonylag kevés időt töltött a börtönben, de még így is hatással volt az énekes gondolkodásmódjára, ugyanis elmondása szerint elegendő volt ahhoz, hogy sokkal komolyabban vegye a törvényeket. 

Robert Downey Jr.

A „Vasember” sem olyan makulátlan, mint ahogy nagyon sokan gondolják, és bár fantasztikus színész, néhányszor megütötte a bokáját különös életmódjának köszönhetően. A színésznek a 90-es években súlyos drogproblémái voltak, amelyek abban tetőztek, hogy 1997-ben 117 nap szabadságvesztésre ítélték. Ennek legfőbb oka az volt, hogy folyamatosan visszautasította a rá váró kezeléseket, és ha ez nem lenne elég, a kábítószer fogyasztásra vonatkozó szabályokat is megszegte.

tárOscar Pistorius 

Oscar Pistorius olimpiai és paralimpiai atléta. Ez alapján azt gondolhatnánk, hogy egy átlagos, népszerű, irigylésre méltó életvitelt folytat, ám erre a következő sorokkal sajnos rá fogok cáfolni. 2013-ban, éppen Valentin-napon végzett akkori barátnőjével, Reeva Steenkamppel, amiért először 5 évre ítélték, majd miután egyre több terhelő bizonyítékot találtak, ami egyre csak súlyosította a helyzetét, a szabadságvesztés büntetését módosították és az eredeti 5 év helyett 13 évet kell leülnie.

Michael Jace 

A név sokaknak ismerős lehet, mégpedig a „The Shield” című sorozatból. Jace 2014-ben saját otthonában, két gyermeke szeme láttára ölte meg feleségét. Jogosan vetődhet fel a kérdés, hogy mi volt az indíték? Jace féltékenységből ölt, mivel felesége el akart tőle válni, és meg volt róla győződve, hogy ennek az az oka, hogy felesége egy harmadik féllel folytat viszonyt. Ezért 40 év szabadságvesztésre ítélték. Sok esetben nagyon hosszadalmas folyamat bizonyítani, hogy az adott személy követett el egy ilyen tragikus bűncselekményt, ám Jace megkönnyítette az illetékes hatóságok dolgát azzal, hogy saját maga hívta fel az eset után nemcsak a 911-et, de apósát is, és a hívásokban beszámolt szörnyű tettéről.

Harvey Weinstein

Erről a névről biztosan sokan hallottak a közelmúltban, ugyanis nagy port kavart a filmmogul ügye. Több tucat nő elmondása szerint követett el rajtuk szexuális bántalmazást, amely szintén nagyon súlyos bűncselekménynek számít. Weinsteint a szexuális visszaélésekkel, nemi erőszak elkövetésével vádolták meg, amely vádakat mindvégig cáfolt, arra hivatkozva, hogy a nők önszántukból voltak együtt vele, szó sem volt erőszakos magatartásról. A vádak végül igaznak bizonyultak, és Weinsteint 23 év börtönre ítélték, továbbá regisztrált nemi erőszakot elkövetett bűnöző is.

tár

A fentiekben bemutatott esetek tökéletesen tükrözik a tényt, hogy nem minden a külső, ugyanis sok esetben a siker és csillogás mögött olyan dolgok bújnak meg, amire nem is gondolnánk. Mint ahogyan arra már a cikkem elején is utaltam, nagyon sok sztár nem tudja feldolgozni a hirtelen jött sikert, a rengeteg megkeresést és ne utolsó sorban a pénzt, amit karrierjük során kapnak. Sajnos ennek az esetek egy részében elég csúfos a kimenetele, mint például az említett sztárok ballépései. 

 

Források: 1, 2, 3

Képek: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

EnglishGermanHungarian