[metaslider id="9331"]
net

Szeretted a Bridgertont? – akkor a Netflix ezeket ajánlja

Mit kell tudni a Bridgertonról? 

Akik esetleg még nem látták, de felkeltettem az érdeklődésüket, vagy már régebb óta szemeznek a sorozattal, de most jutottak arra az elhatározásra, hogy megnézzék, szeretném röviden bemutatni a népszerű sorozatot. A Bridgerton-család jelenleg 2 évados, és többek között Magyarországon is hatalmas sikert aratott. Bár első hangzásra lehet, hogy sokaknak egy dokumentumfilm jut eszébe a címről, a Bridgerton-család nem az, hanem egy könnyed hangvételű, szórakoztató, drámában gazdag sorozat. 1813-ban, Londonban játszódik a történet, ahol megkezdődik a bálok időszaka és az előkelő arisztokrata családok számára élet-halál kérdésévé válik, hogy az eladó sorba került lányuk megfelelő férjet találjon. Ám mint ahogyan azt gondolhatjuk, nem egyszerű gazdag, kiváló anyagi háttérrel rendelkező (!) és emellett szerethető, jóképű férjjelöltet találni. A királynő (Golda Rosheuvel – Luther, Lady Machbet) aktív szerepet játszik a sorozatban, személyesen van jelen, és igyekszik beavatkozni – közvetetten vagy közvetlenül – a szívügyekbe. A mindennapi történésekről pedig egy titokzatos szerző gyárt tartalmat, amit röplapok formájában hoz a közönség tudomására, sokszor bizalmas és többek számára kínos részletekkel fűszerezve.  A Bridgerton-család a legidősebb lánynak, Daphne-nak szeretne párt találni, amely feladat édesapja korábbi elvesztése miatt idősebb fivéreire hárul, de persze édesanyjának is van beleszólása. Megjelenik a sármos és dúsgazdag herceg, Simon Basset, akinek feltűnése nagy port kavar, és hirtelen minden nő őt akarja magának. Van azonban egy bökkenő, mégpedig, hogy a hercegnek esze ágában sincs megházasodni, ezért később Daphne-val szövetkezik, hogy játsszák el mindenki előtt a kettejük szerelmét. Ebből aztán bonyodalmak keletkeznek, és rendkívül izgalmassá teszi a sorozatot. 

net

A Netflix ajánlása alapján amennyiben valakinek tetszett a Bridgerton-család, számos hasonló sorozatot is valószínűleg kedvelni fog. Lássunk néhányat közülük:

A császárné

2022-es, friss sorozat jelent meg a Netflixen, ami Erzsébet és Ferenc József megismerkedését és házasságuk első éveit dolgozza fel. A főszerepet Devrim Lingnau, a német-török származású színésznő játssza, nem is akárhogyan, ugyanis kritikák szerint az általa játszott Sissi éppen olyan, mint ahogyan az életrajzokban ábrázolják. Sok más kosztümös sorozattal ellentétben ebben nincsenek unalmas, lapos részek, így valószínűleg nagyon gyorsan végére érhetsz a minisorozatnak. Az előzetest itt nézheted meg!  

net

A fehér hercegnő

Ugyan még 2017-ben jelent meg a Netflixen ez a sorozat, érdekes lehet azok számára, akik szeretik a kosztümös filmeket, sorozatokat. A nyolcrészes sorozat az angol történelem viharos időszakában, az 1400-as évek második felében játszódik, pontosabban a Rózsák háborúja idején. A történet középpontjában a család, szerelem, ármány és árulás áll, a főszerepben pedig Yorki Erzsébet (Jodie Comer) és VII. Henrik (Jacob Collins-Levy), akiknek nem túl felhőtlen házasságát követhetjük nyomon. A köztük lévő személyes és politikai ellentétek szörnyű következményekhez vezethetnek, melyek közül a legfenyegetőbb az, hogy újra szétszakad a királyság. Az előzetest ezen a linken nézheted meg!

Lányok a vonalban

A sorozat az 1920-as években, Madrid csodás városában játszódik. A nemzeti telefonszolgáltató négy női munkatársa próbálja megtalálni az útját a szerelem, a barátság és a modern munkahely labirintusában. Mind a négy nő teljesen más háttérrel rendelkezik, az egyetlen közös bennük az, hogy a telefontársaságnál kaptak állást. A sorozat 6 évados, ezért biztosan lefoglal majd egy időre, ha úgy döntesz, hogy elkezded nézni. A sorozat előzetesét itt nézheted meg! 

A Korona

A sorozat II. Erzsébet királynőről és az angol királyi család többi tagjáról szól, valamint betekintést enged a 60-as, 70-es évek Nagy-Britanniájának politikájába és hétköznapjaiba egyaránt. Bár sokak kritizálták a sorozatot, amiért számos valótlan történést vagy mondvacsinált szituációkat tartalmaz, érdemes tudni, hogy a készítő célja nem dokumentumfilm létrehozása volt, hanem történelmi dráma, amelynek viszont tökéletesen megfelel. Ennek tudatában teljesen elfogadhatóvá válik, hogy az epizódokban látható egyes jelenetek nem fedik a valóságot. A Korona 5 évados, előzetesét pedig ezen a linken nézheted meg!

net

Jó szórakozást!

 

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Képek forrása: kiemelt, 1, 2, 3

EnglishGermanHungarian