[metaslider id="9331"]
rejtély

Szereted a rejtélyeket? Akkor itt van 4 izgalmas krimi, amit neked is el kell olvasnod!

A krimi az egyik legkedveltebb műfaj, legyen szó könyvekről, filmekről, esetleg sorozatokról, hiszen az embereket alaptermészetüknél fogva vonzza a rejtély és az ismeretlen, éppen ezért ilyen népszerű ez a műfaj. Hiszen egy olyan rejtélyt tár az elejétől a végéig az olvasó vagy a néző elé, amit tulajdonképpen vele együtt fejt meg, és bár a nyomokból szinte egyértelműen következtethetnénk az elkövetőre, mégsem mindig jövünk rá egyből ki is volt a tettes. A kíváncsiságunk viszont hajt minket, hogy tovább olvassuk és fényt derítsünk a titkokra. Rengeteg nagyszerű krimi írót fel lehetne sorolni, akiknek a könyveit nem szabad kihagyni, én azonban most – egy klasszikustól eltekintve – olyan írók könyveit ajánlanám, akik kevésbé ismertek. 

Olvasás közben viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy „egy detektív számára nem elég, hogy lábnyomokat kövessen, meg cigarettahamuban turkáljon. Jó pszichológusnak is kell lennie!” (Agatha Christie)

Karen M. McManus: Tartsd meg a titkot

Akik esetleg már látták a Netflix féle Lehull a lepel c. sorozatot, azoknak biztosan tetszeni fog az írónő következő könyve, a Tartsd meg a titkot! A történet középpontjában egy, a rejtélyekért rajongó lány, Ellery áll, aki az ikertestvérével a nagyanyjához költözik egy Echo Ridge nevű kisvárosba. A városka pontosan olyan mint a többi, egy kivétellel, mégpedig hogy itt meglepően sok haláleset történik, és valahogy minden szál egy különös vidámparkba vezet. 5 évvel ezelőtt különös haláleset történt, és úgy tűnik valaki ismét gyilkolni készül, ennek jeleként pedig állandó fenyegetéseket küld kiszemeltjeinek, köztük Ellery-nek is. Ellery nyomozásba kezd, hogy kiderítse vajon kihez vezetnek a szálak, ehhez pedig segítséget is kap az 5 évvel ezelőtti gyilkosság fő gyanúsítottjának öccsétől, Malcolmtól. Vajon végül elkapják az elkövetőt és leleplezik a város mélyen eltemetett titkait? Csavaros végkifejlet és megdöbbentő titkot, amik miatt neked is muszáj elolvasnod a könyvet!

rejtély

Carmen Posadas: Meghívás gyilkosságra

„Valóban különös – mosolyodott el Olivia -, hogy amikor mindenki azon töri a fejét és abba öli a pénzét, hogy megszervezze élete jelentős eseményeit, legyen az születésnap, esküvő, keresztelő vagy bármi már évforduló, egyes-egyedül csak én igyekszem ugyanilyen gondosan előkészíteni mind közül a legtranszcendentálisabb esemény színrevitelét, a halálomat. Jobban mondva, a meggyilkolásomat.”  

Olivia Uriarte hamarosan mindent elveszít – az otthonát, a hajóját, a régi életét, miután a férje úgy döntött, hogy lecseréli egy fiatalabb kiadásra. Mivel negyven valahány évesen már semmi kedve újra felépíteni az életét, és amúgy is mindig tetszett neki a gondolat, hogy fiatalon és szépen meghalni, valamilyen rejtélyes körülmények között sokkal izgalmasabb, mint normál körülmények között öregen és ráncosan, így úgy dönt, hogy megtervezi a saját halálát. Ügyesen mozgatva a szálakat meghívja az összes hozzá legközelebb álló személyt – akik ki nem állhatják – a luxus yachtjára, a Sparkling Cyanide-ra, vagyis a Gyöngyöző ciánra, és addig hevíti az indulatokat, amíg végül valaki meggyilkolja. A nyomozást testvére, Ágata veszi kézbe, aki végül megtalálja a gyilkost, ám a végkifejlet olyan meglepő, amit még maga Olivia sem vehetett számításba a halála tervezgetésekor! Hihetetlen olvasmány, amit nem fogsz tudni lerakni!

rejtély

Hannah Capin: Halott királynők klubja

Ez a könyv kifejezetten tetszeni fog azoknak, akik szeretik a történelmet, ugyanis a könyv VIII. Henrik szerelmi életét eleveníti fel – kicsit másképp. A történet ideje a 21. század, ahol egy Henry nevű gimis srác elég zűrös szerelmi életet él. Két év alatt már a hatodik lánnyal jár, ami nem is lenne fura, csakhogy közülük ketten már halottak és az okot homály fedi. Itt lép a képbe Annie, Henry új kiszemeltje, aki idővel nyomozásba kezd, hogy kiderítse, mégis milyen titkokat őriz Henry. És lássuk be, „ha az iskola legkirályabb sráca túlságosan is hasonlít VIII. Henrik királyhoz, neked sikerülne megúszni, hogy a fejed lehulljon a nyakadról?” A történet elképesztően hasonlít az igazi VIII. Henrik szerelmi életére, így akik esetleg nem ismernék, azoknak ajánlanám az egyik korábbi cikkemet, amiben részletesen taglaltam a témát, és amit ide kattintva elolvashattok! 

rejtély

Agatha Christie: Az ABC-gyilkosságok

Christie híres detektívje, Poirot ismét feltűnik a színen, és ezúttal a rejtélyes, magát ABC-nek feltüntető gyilkos nyomába ered, miután az egy levelet küld neki. 

„Mr. Hercule Poirot,

Ugyebár azt képzeli magáról, hogy megoldja azokat a rejtélyeket, amelyekkel a mi szegény, nehézfejű angol rendőrségünk nem bírkózik meg? Nos, hadd lássuk, Nagyeszű Poirot úr, mennyire jut azzal a híres nagy eszével? Talán ez sem lesz számára kemény dió. Figyelje Andovert f. hó 21-én. 

                                                                                                                                                    Tisztelője

                                                                                                                                                        ABC”

Annak ellenére, hogy a rendőrség nem törődik a levéllel, Poirot nyomozásba kezd, a gyilkosság pedig a levélben írtak szerint meg is történik és megölik az Andover-ben élő Alice Aschert. Egy hónappal később ismét levél érkezik, ez pedig egy Bexhill-on-Sea-beli gyilkosságot jósol meg előre, amely később be is igazolódik, az áldozat pedig egy Betty Barnard nevű fiatal nő. A gyilkosságok sorra folytatódnak, a rendőrség pedig tehetetlenül áll az eset előtt. Az áldozatok között semmiféle összefüggést nem találnak azon túl, hogy a gyilkosságok abc sorrendben zajlanak, mind a város, mind pedig az áldozat nevéből is látszik ez a séma. Vajon Poirot képes lesz megtalálni az összefüggést egy ilyen zavaros és látszólag összefüggéstelen gyilkosság-sorozatban? Csavaros és váratlan végkifejlet, amire szerintem senki sem számított! Érdemes elolvasni!

rejtély

Mind a 4 könyv hihetetlenül izgalmas, rejtélyekkel teli és garantáltan ébren tartja az olvasót egész este, mert tipikusan letehetetlen könyvek! Jó olvasást kívánok!

 

Képek forrása: kiemelt, 1, 2, 3, 4

EnglishGermanHungarian