[metaslider id="9331"]
sorozatajanlo.szellemekkel-suttogo

Sorozatajánló: Szellemekkel suttogó

„A nevem Melinda Gordon. Egy kisvárosban élek, van egy kis antikvitásom, lehetnék tucatember is, de már kislány korom óta beszélni tudok a holtakkal. Nagymamám szerint ők röghöz kötött lelkek, akik még nem keltek át, mert befejezetlen dolguk van az élőkkel, hogy megismerjék a történetemet, elmesélem az övékét.” – mondja a sorozat főszereplője Jennifer Love Hewitt amerikai színésznő, filmproducer és énekesnő.

Szereplők és források

szellemekkel-suttogo2Jennifer színészi alakítása remek, őt a „horrorok királynőjének” is nevezik, hiszen ő játszotta a főszerepet a 90-es évek tini horrorjában: a Tudom mit tettél tavaly nyáron, illetve a Még mindig tudom mit tettél tavaly nyáron című filmekben. A Szellemekkel suttogó című amerikai dráma-fantasy-thriller sorozat 2005-ben jelent meg, de a cselekménye és a hangulata nem tér el a mai időktől. Hisz a halál ténye sajnálatos módon, de köztünk él, fájdalmas szerettünk elvesztése. A sorozatot John Gray ötlete alapján készítették, Jennifer mellett főszerepben David Conrad, Jay Mohr és Aisha Tyler is közéjük sorolható. A sorozat 5 évadból áll, egy rész körülbelül 60 perc. 2010-ben pedig hivatalosan is bejelentették, hogy az ötödik évad után nem folytatódik a sorozat. Én személy szerint el tudtam volna képzelni egy egész estés mozifilmet. A sorozatot 3 regény is ihlette, melyek nem teljesen az adott aktuális részeket dolgozzák fel, ezért is jutott eszembe a film megalkotásának a gondolata.

Alapkoncepció

Amikor a sorozatban a fényt emlegetik, tulajdonképpen a Mennyországgal azonosítható. A fényről azt kell még tudni, hogy akik meglátják és átlépik, őket szeretet és boldogság veszi körül, találkoznak elhunyt szeretteikkel. Azonban akadnak olyan lelkek, akik gonosz szándékkal ragadtak az élők között, ők legtöbbször dühösek és megkeserítik az élők életét a tudtukon kívül. Nem mindegyik szellem kel át a fénybe, vannak néhányan, akik a sötét oldalt választják, ami azt is jelenti, hogy életükben is rossz és gonosz életet éltek. A sötét oldal szinonimája a pokollal egyezik meg. Idekerülnek azok, akik utálattal, gyűlölettel és haraggal rendelkeznek. Rengeteg negatív energiát halmoznak fel és ezt a búskomorságot, vagy haragot átvezetik az élő szeretteikre, akikre valamilyen okból kifolyólag még mindig dühösek. A fiatal Melinda, aki egy antikvitásüzletet vezet nemrég ment férjhez-szerelméhez és épp közös otthonuk berendezésében tevékenykedik, amikor saját otthonában keresi fel egy rejtélyes szellem. Természetesen minden részben új szellemek jelennek meg, új történetek derülnek ki. Mégis összességében apró elemekkel és figyelmeztetetésekkel az évad végén egy csattanó várható.

Vélemény

A sorozat egyszerre hátborzongató és megindító, egyszerre félsz, örülsz és sírsz. Ezért ajánlom mindenkinek, akik szeretik a drámát és hisznek a földön túli világ létezésében. Mit is jelent a földön túli világ… Érezted már, hogy megérint egy hűvös fuvallat? Mintha valaki ott állna mögötted? Hirtelen becsukódik az ajtó? Összetörik egy tárgy? Bepárásodik a tükör? Nem nyílik az ajtó? Megszólal a rádió áramforrás nélkül? Mindezek úgy történtek, hogy rajtad kívül más nem volt ott? Elgondolkodtató. Sajnos ezt a „tudományt” egyelőre még megkérdőjelezik, de vannak, akik azt mondják, igen ebben hisznek, léteznek szakirodalmak is a témával kapcsolatban ilyen például: Diane Canwell és Jonathan Sutherland: Szellemek Múlt és jelen című könyve. Néhány tudós foglalkozik ezzel a témával kapcsolatban, de megpróbálja megmagyarázni, illetve bebizonyítani ezeket a furcsa jelenségeket. Melinda is találkozik egy ilyen tudóssal, aki eleinte szkeptikus volt, majd barátsággá és bizalmi viszonnyá alakul a kapcsolatuk. Melindának a professzor rengeteget segít ezen lelkek felkutatásában, hiszen némelyik szellem teljesen össze van zavarodva és a nevét sem tudja, csak bizonyos dolgokat mutat meg, vagy árul el magáról vagy a családjáról. Itt jön Melinda segítségére az internet és a barátja szakmai tudása. Közösen felkutatják az egyént: mikor hunyt el és miért, így a puzzle hamarosan összeáll és Melinda tud segíteni az eltévedt léleknek. Melinda nagyfokú empátiával rendelkezik, és nem riad vissza attól sem, ha egy szellem megrémiszti, sőt attól, sem ha az elhunyt élő hozzátartozóknak be kell arról számolni, hogy szerettük még itt van közöttük és üzenni szeretne. Számtalan alkalommal meg kell birkóznia azzal a tudattal, hogy nem fognak hinni az ő képességeiben, de ilyen esetekben arra kéri a szellemet, hogy olyan információt adjon ki, amit más nem tudhat csak a család, illetve a hozzátartozók.

Az előzetest itt láthatjátok.

A Media Iuris bátran ajánlja nektek a Szellemekkel suttogót, ha egy kis borzongásra  vágytok.

EnglishGermanHungarian