[metaslider id="9331"]
sorpong-bajnoksag-interju-varhegyi-miraval-1024x576

Túl az első sörpong meccseken! – Interjú Várhegyi Mírával

Ismét megrendezésre került a jogi kar Sör- és Fröccspong bajnoksága, immár a második alkalommal, az Elsa Pécs és az Alpha Ióta Kappa (AIK) szervezésében. A népszerű eseménynek az Ahoj- Söröző a Hrabalhoz ad otthont, Pécs belvárosában. A bajnokság négyfordulós, a megmérettetésekre kéthetente kerül sor. Az első forduló 2020. február 18-án vette kezdetét és előreláthatólag 2020. március 24-én fog sor kerülni a döntőre.

A fergeteges programra 2 fős csapatok jelentkezhettek, egy általuk megálmodott csapatnévvel. Olyan nevek születtek, mint például a Sördögök, Másnaposok, de sok más kreatív és vicces kitaláció is felkerült a nevezési listára.

Az eseményt az AIK egyik alelnöke, Bihary Csilla nyitotta meg köszöntő beszédével. Ezt követően egy perc néma csenddel emlékeztünk meg nemrég elhunyt szeretett barátunkra, hallgatótársunkra, Wéber Csabára, aki az Alpha Ióta Kappa Szervezőbizottságának elnöke és egyben az esemény megálmodója volt. Emlékét örökké őrizzük. A játékszabályok ismertetését követően, kezdetét vette a verseny.

De hogy mi is az a sörpong?

Nos, a sörpong, másnéven sörpingpong, napjaink egyik legnépszerűbb és legkedveltebb ivósjátéka a fiatalok körében. A játék egyébként nem mai találmány, már az 1950-es években is nagyon elterjedt volt az amerikai kampuszokon az egyetemisták köreiben, ám akkor még ’Beirut’ néven volt ismert. A játék lényege az, hogy egy asztal két végén felállított sörrel/fröccsel teli poharakba egy ping-pong labdát dobáltok, és az nyer, aki hamarabb talál be az ellenfél összes poharába. Hivatalosan 2-2 főből álló csapatok mérettetnek meg egymással, de persze ez lehetőség és kedv szerint variálható. Az érvényes találat szerzésre kétféle mód van, ez pedig a dobás és a pattintás. Itt nem csak a szerencse, hanem az ügyesség is igencsak számít, de ami a legfontosabb, az a jókedv.

A szervezők nagyon kitettek magukért, a korrekt lebonyolítás, segítőkészség, rendezettség mind-mind hozzájárult a fergeteges hangulathoz, amit az este eredményezett. Miután az izgalmas meccsek végére értek a csapatok, és lement az utolsó küzdelem is, az itt összegyűlt emberek többsége a Retro Music Clubban folytatta az estét, ahol a JogászKEDD bulik kerülnek mostantól megrendezésre. Így hát sor került a tavaszi szemeszternyitóra is. A jó hangulat itt csak tovább fokozódott, hiszen a Sörpong Bajnokság már megalapozta ezt a hallgatóknak.

A JogászKEDD-ekre egyébként bárkit szívesen várnak, a jogi kar hallgatói mellett, a PTE-esek is kedvezményesen válthatnak jegyet az ÁJK Höt plusz irodában, de a helyszínen is adott erre a lehetőség. Ezek az események közelebb hozzák a hallgatókat, akár az oktatókat is egymáshoz. Lehetőséget nyújt új barátságok kialakítására, szuper élmények szerzésére, de csapatépítőnek is kiválóan alkalmas.

Az előző szemeszterben megrendezett I. Sörpong Bajnokság győztes csapata, a Sördögök voltak, azaz Várhegyi Míra és csapattársa, Ambrózi Miklós.

Mírát kérdeztem tapasztalatairól, élményeiről az eseménnyel kapcsolatban. Mindenekelőtt szeretnék ismét gratulálni győzelmükhöz.

INTERJÚ

Media Iuris: Hol értesültél az eseményről?

varhegyi miraVárhegyi Míra: Úgy emlékszem, egy Facebook poszton akadt meg a szemem. Kicsit körbekérdeztem a barátaimmal és úgy gondoltam, hogy mindenképp részt szeretnék venni az eseményen. Ezután már csak egy kérdés volt, hogy ki legyen a csapattárs.

Media Iuris: Hogy vélekedsz az előző bajnokságról? Ajánlanád másoknak?

Várhegyi Míra: Számomra nagy élmény volt. Örültem, hogy adódott egy ilyen jó lehetőség arra, hogy minden héten egyszer összegyűljünk és közösen szerezzünk emlékeket, mélyítsük el a barátságokat, esetleg újakat szerezzünk. Személy szerint mindenkinek ajánlanám az eseményt, mivel nem az a lényeg, hogy ki győz, hanem az, hogy az egyetem falain kívül a diákoknak lehetőségük van új élmények szerzésére.

Media Iuris: Mit gondolsz, a dobótechnika és tehetség a szerencse fölött?

Várhegyi Míra: Elválaszthatatlan az egyik a másiktól. A szerencse nagyban közrejátszik, de a mázli nem helyettesíti a technikát. Na és egy kis rutin sem árt, de szerintem mindenbe bele lehet tanulni, csak egy kis gyakorlásra van szükség.

Media Iuris: A mostani mezőnyt a csapatokat tekintve, erősebbnek érzed?

Várhegyi Míra: Nagyon pozitív, hogy egyre többen vesznek részt a bajnokságon. Minden bizonnyal jobban meg kell küzdenünk a jó helyezésért, hiszen a legtöbb csapat már kifejlesztette a saját technikáját és rutint is szereztek az előző alkalommal. Azért én bízok abban, hogy a Sördögök csapata méltó lesz a címvédésre. Mindenkinek sok szerencsét és élményekkel teli sörpongozást kívánok!

Media Iuris: Köszönöm az interjút, én is sok szerencsét kívánok a továbbiakban is!

Bízom benne, hogy ezzel a cikkel a Ti kedveteket is meghoztam az efféle eseményekhez!

 

EnglishGermanHungarian