[metaslider id="9331"]
seniorvalogato-pecsi-jogi-kar-pte-ajk-1024x576

Legyél te is Senior idén! – Seniorválogató a PTE ÁJK-n!

Ugyan még javában tart a 2019/2020-es tanév második féléve, méghozzá elég rendhagyó módon, de szerencsére a vizsgaidőszak közeledtével a nyár is kezd a nyakunkba lihegni, abban pedig csak bízhatunk, hogy a járványügyi helyzet is javulni fog június-júliusra.

Az viszont egy szerencsés helyzet, hogy a gólyatábor idén szeptember elején lesz és mivel Dr. Fábián Adrián a pécsi jogi kar dékánja a Távbeszélő 3. részében viccesen elmondta, hogy a tanévkezdést még egy pestis járvány sem akadályozhatná meg, így én is, és ahogy láttam a Hallgatói Önkormányzatosaink is, reménykedve tekintek arra, hogy lesz gólyatábor idén. Erre pedig nyilván, mint minden évben idén is várják a lelkes felsőbb évesek jelentkezését, mint senior, hogy segédkezzenek az újonnan érkezőknek a beilleszkedésben és az egyetemista léthez szokásban.

Miért is jó seniornak jelentkezni?

Hát először is szerintem azért, mert iszonyat fontos, hogy átadjuk a tapasztalatainkat a következő generációnak. Sose felejtem el azt a szuper senior csapatot, akik a gólyatáborban és azóta is rengeteg mindenben segítettek az egyetemen, sok jegyzetért, tippért, tanításért lehettem hálás nekik. Valószínűleg az ő hatásuk egy kicsit az is, hogy azóta minden évben visszatérek, már seniorként. Emellett nyilván kihívás is jó munkát végezni ebben a feladatban. A csapatban munkálkodásra való készséget is fejleszti, hiszen nem mindegy, hogy milyenek vagytok egymással a gólyák előtt, vagy ha csak négy-hat vagy nyolc szem közt beszélgettek.

Nagyon jó kapcsolatépítési lehetőség. Igen, ez nem csak a gólyáknak jó arra, hogy megismerjék a saját jövőbeni évfolyamtársaikat. Felsőbb évesként is nagyon jó barátságokat lehet kötni a gólyatáborban, legyen szó akár arról, hogy gólyákkal építesz kapcsolatot vagy olyanokkal, akik már régebb óta koptatják az egyetem padjait. Illetve természetesen azért éri meg seniornak jelentkezni, mert fergetegesen jó buli. Ott vagytok 4 napot a tóparton, folyamatosan spannolod a csapatod, kántáljátok az indulótokat, csapatzászlót festetek és lengettek, segítesz nekik megismerni egymást, átadni azokat a dolgokat, amiket már megtanultál az egyetemről. Az elején furcsa, aztán már csak azt látod, ahogy ott állsz a pálya szélén és hallod, hogy minden csapat minden tagja, aki nem épp a pályán csinál valamit, üvölt és szurkol a csapatának. Aztán ott van a gólyatánc, amit először senki nem akar megtanulni, de a végére mindenki imádja, te pedig két hónappal később a bevásárlóközpontban azon kapod magad, hogy már félig táncolod mikor felcsendül a dal a hangszórókból.

The gallery was not found!

 

ÖSSZEGZÉS

Összességében tehát elmondható, hogy király dolog seniornak jelentkezni, mert tényleg nagyon jó élmény és szerintem annak ellenére, hogy ez nem a felsőbb évesekről szól, nagyon tanulságos is, önmagadról és a többiekről is rengeteget tanulhatsz, életre szóló barátságokat köthetsz vagy akár szerelmek is szövődhetnek (bár az szigorúan csak a gólyatábor befejezését követően!). Én azt gondolom, hogy aki kicsit is érzi magában a kedvet arra, hogy kipróbálja, milyen seniornak lenni, az vágjon bele, mert nincs veszítenivaló ezzel az egésszel, de készüljön fel arra is, hogy ez nem egy nyaralás. Nem fogsz 8-10 órát aludni, nem hagyhatod magára a csapatodat, nem fog mindig minden gördülékenyen menni, lesznek nehézségek és lesz, hogy elszaladsz aludni egy fél órát valamelyik előadás alatt, amit tartanak nekik, csak, hogy ne ess össze utána az éjszakai túrán. Felelősséggel jár és rengeteg munkával, de én azt mondom így egy év seniorság és egy győztes csapat főseniorsága után, hogy minden pillanatot megér, amikor hétvégén látod, hogy a gólyáid úgy mennek haza a táborból, hogy ez volt életük kb. legkirályabb négy napja és alig várják, hogy elkezdődjön az egyetem. Mert ez a nem mindegy, hogy miképp is indul el számukra az az 5 (vagy több) év, amit a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának falai között fognak eltölteni.

Hihetetlen élmény, tényleg azt gondolom, hogy szinte lehetetlen leírni, mert semmihez sem hasonlítható. Ha érdeklődsz, vagy már tudod, hogy jönnél de még nem láttad a felhívást azt ide kattintva érheted el.

Ne feledd, május 3-áig van időd tökéletesíteni a motivációs leveled és elküldeni a hot-ajk@pte.hu címre! Ott tali!

EnglishGermanHungarian