[metaslider id="9331"]
gólya

Rendhagyó gólyabál a PTE-n- ezt kár lenne kihagynod!

Az friss egyetemisták számára rengeteg, az életükben meghatározó élménnyel szolgál az első félév, ezek közé tartozik a gólyabál is. Az elsőévesek ezen az eseményen alkalmi estélyi ruhát felöltve filmbeli jelenetként élhetik meg, hogy hivatalosan az egyetemi élet részeseivé válhatnak. 

Sokan az elsőéves hallgatók közül azért is várhatják már tűkön ülve ezt a rendezvényt, mert a járványhelyzet következtében a gimnáziumi szalagavatókat kénytelenek voltak korlátozások keretei között megtartani. Idén azonban a fiatalok mindenféle hátráltató tényező nélkül lelkesen készülhetnek, választhatják ki a megfelelő elegáns viseletet, majd a bálon felhőtlenül ünnepelhetnek, táncolhatnak, szórakozhatnak.

Az idei bál eltérő lesz az eddigi évek során megszokottól, hiszen idén minden szak számára egy napon kerül majd lebonyolításra. A gólyák számára ez azért is hangozhat izgalmasan, mert lehetőségük van jogász hallgatókon kívül a többi kar elsőéveseivel is megismerkedni, így egyetérthetünk abban, hogy az este még jobb hangulatban fog telni a sok és színes társaságnak köszönhetően. 

Ha már a jókedv került megemlítésre, a töretlen vigadalomért a Brass Band, Spanics, Yamina, Koósz Milán és nem utolsó sorban a Welhello fog felelni. Ezeket a zenekarokat, illetve előadókat 22 órától élvezhetik a vendégek, de hivatalosan már 19 órától lehet érkezni a pécsi Expo Centerbe. Az igazi báli hangulathoz hozzátartozik a hagyományos nyitótánc és az ünnepélyes köszöntők, amikre szintén sor kerül az este folyamán.  

Úgy gondolom, nem mondok azzal újdonságot, hogy nekem és elsőéves hallgatótársaimnak a gólyabál a félév egyik leginkább várt eseménye.  Mivel a helyszín és a programok is készen állnak a bálra, már csak mi, pécsi hallgatók hiányzunk, hogy megkoronázzuk az estét! 

 

Kiemelt kép forrása: 1

EnglishGermanHungarian