[metaslider id="9331"]
golyatabor_pte_2020-1024x576

Ezek a gólyatáborok várják a hallgatókat a Pécsi Tudományegyetemen! – Gólyatábor KÖRKÉP 2020.

Az elmúlt hetekben azt a közel 60.000 elsőéves hallgatót és szüleiket ugyanazok a kérdések foglalkoztatták. Vajon elindul-e az idei tanév? Amennyiben el is indul, online oktatás lesz-e vagy tantermi? Illetve megrendezésre kerül-e egyetemi éveik első és legmeghatározóbb bulija a gólyatábor? A Pécsi Tudományegyetem vonatkozásában az alábbiakról számolhatunk be:

A PTE Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar Hallgatói Önkormányzatát levélben kerestük, mert a két kar tekintetében semmilyen hivatalos információt nem találtunk a 2020-as gólyák táborával, integrálási programjaikkal kapcsolatban. – Még nem érkezett válasz a karok érdekképviseleti szerveitől, amint megérkezik frissítjük cikkünket!

UPDATE:

Nmar Fatima a Gyógyszerésztudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának ügyvivő elnöke és Bernand Pál az Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke e-mailben erősítette meg nekünk, hogy az Ő gólyatáboruk sem marad el!

„A Gyógyszerésztudományi Kar Hallgatói Önkormányzata a hagyományokhoz híven idén is az ÁOK HÖK-kel együtt szervezi meg gólyatáborát. Helyszíne: Bodajki Falutábor, Időpontja: 2020.08. 23-26.” – közölte Nmar Fatima lapunkkal.

A pécsi jogászhallgatók hatalmas kampánnyal vetették bele magukat az augusztusba. A PTE ÁJK HÖT facebook oldalán látható, hogy a gólyatábori regisztrációs felület nyitását követő 4. órában már betelt a jelentkezés. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel pedig még szabadítottak fel kapacitásokat, hogy még több gólyának biztosítani tudják a tábori élményeket. Nekik a fonyódi Napsugár Kempingben lesz megtartva a 3 napos rendezvény, ahol az izgalmas programok mellett, többek között Lotfi Begi és Yamina lesz a sztárvendég. A második és harmadik napon megrendezésre kerülő esti bulikon 500 főig várják a PTE-s hallgatókat a sztárDJ-k műsoraira.

 A pécsibölcsészek is gőzerővel készülnek az augusztus 19-én kezdődő 3 napos rendezvényre, ahol szintén igazi sztárvendégek lesznek jelen! Sikondán a gólyákat Andro, Yamina és ahogy a pécsibölcsészek fogalmaztak posztjukban: ‘a pécsi éjszaka egyik megkerülhetetlen arca Crazywell’ ugrik majd a lemezjátszók mögé. A pécsibölcsészeknél idén talán nem csak #pbrekord, de PTE rekord is született, hiszen 42 perc alatt hirdettek telt házat a gólyatáborukba. Úgy látszik itt is hihetetlen, eddig nem látott mértékű érdeklődés övezi a gólyatábort!

 

 Az #etkcsalád idén is Bodajkra várja az elsőéves hallgatókat. A Pásztorok már nagyon készülnek. Idén is hatalmas bulit tolnak a majd a sztárdj-k: DJ GOZTH, Bricklake, Adam Ajkay, Mits Bjukenen. Az ETK-n még a napokban újranyitják a regisztrációs felületet a hatalmas érdeklődésre való tekintettel! Elmondható, hogy az Egészségtudományi Kar Gólyatáborában test nem marad szárazon a rendezvény végére. Erre a legjobb bizonyíték a tavalyi aftermovie, amit hogyha megnéztek nektek is azonnal megjön a kedvetek, hogy jövőre ETK-ra jelentkezzetek, már csak a GT miatt is!

A Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, azaz a KPVK is meghirdette az idei tábort elsőéveseinek, Szekszárdra. Itt is mint a többi karnál hatalmas az érdeklődés, így újabb helyekre nyitották meg a regisztrációt! A KPVK HÖK idén is augusztus végén három naposra tervezi táborát. Pontos információk még nem szivárogtak ki, de Cseke Dalmától, a KPVK HÖK kommunikációs és online média referensétől – aki egyben a tábor egyik szervezője is – megtudtuk, hogy a nappali munkarendre felvett hallgatók több, mint 60%-a jelen lesz a rendezvényen és az offline ismerkedés mellett, lesznek online feladatok is. Záró napon pedig a szekszárdi strand lesz a főszerepben, hiszen ott készülnek izgalmas programokkal a szervezők. A gólyatáborban megjelenik az EHÖK Musikwagen, és az elmaradhatatlan, fergeteges hangulatot varázsoló PTE Brass Band is!

 

A pécsiközgazdászok gólyatábora a már megszokott magas minőségben augusztus 27-én veszi kezdetét Sikondán. A KTK-n is rekordidő alatt teltek be a férőhelyek, itt csupán másfél órára volt szükség, hogy elfogyjanak a férőhelyek. A KTK 2020-as gólyatábori fb eseményét nézegetve még nem szivárogtattak ki információkat arról, hogy kik lesznek a sztárfellépők, de ahogy a tavalyi felvételeken is látszik, a fergeteges hangulat garantált!

A Műszaki és Informatikai Kar augusztus 15-én veszi be Sikondát három napra, ahol a sikeres felvételt nyert hallgatók közül azok a szerencsések vehetnek részt a programokon, akik sikeresen regisztráltak a táborba. A MIK Hallgatói Önkormányzata nem kisebb nevekkel próbálta elcsábítani az elsőéveseket a táborba, mint a Mongooz and the Magnet, valamint az 1989-ben alakult, hírhedt rapper duóval az ország kannibáljaival, az Animal Cannibals-szel. Már csak a sztárfellépők garanciák a hatalmas bulira, de a tavalyi aftermovie is igencsak meggyőző!

 

 A Művészeti Kar három napos tábora Mattyon, a Kormorán Vendégházban kerül megrendezésre. Sztárfellépőkről még nem árulkodik fb eseményük, de garantált a művészetisek által a jó hangulat.

A Természettudományi Kar szintén Sikondán, augusztus 23-26-ig tervezi gólyáinak szervezett táborát megtartani. A fb esmeényben sztárfellépőkről nem, de a higiénés szabályok fokozott figyelméről és azok betartásáról szó esik, valamint a vírushelyzetre való tekintettel a szervezők fenntartják a jogot a program változtatására. Ez vélhetően egyébként a PTE összes karának gólyatáborára igaz. A TTK-n a férőhelyek idén majdnem egy nap alatt fogytak el, ami szintén hatalmas szó. Úgy látszik a karra felvételt nyert hallgatók már alig várják, hogy megismerjék egymást és felsőbb éves társaikat!

Így alakulnak tehát idén a gólyák táborai a Pécsi Tudományegyetemen, minden biztonsági és higiénés intézkedést betartva.

Te részt veszel valamelyiken?

EnglishGermanHungarian