[metaslider id="9331"]
erasmus

PTE Erasmus Roadshow 2023

Az Erasmus+ az Európai Bizottság egyik legsikeresebb és legismertebb programja, mely mostanáig több mint 2,7 millió egyetemi hallgató mobilitását segítette elő Európában. Az egykori Erasmus hallgatók szerint ez a program rengeteg új élménnyel, tapasztalattal és lehetőséggel gazdagította őket.

Mivel a 2023/2024-es őszi tanévre szóló pályázatok meghirdetésre kerültek, ezért a PTE ismét tájékoztató roadshow-t szervez. Az előadások alkalmával bemutatkozik a Europe Direct Baranya és a European Digital UniverCity Európai Egyetemi Szövetség. Mindezek mellett az érdeklődők választ kaphatnak azokra a kérdésekre, hogy milyen dokumentumok szükségesek a pályázáshoz, melyek a legfontosabb a határidők, és a pályázatokat hol lehet benyújtani. Az előadásra karunkon 2022.02.21-én 11:00-12:30 között kerül sor a Dékáni Tanácsteremben. (1. emelet 110.)

Tanulmányi ösztöndíj

Ezen program keretében lehetőség van külföldön pl. Franciaországban, Svédországban, Németországban vagy Bulgáriában tanulmányokat folytatni, megismerkedni az ottani kultúrával, nemzetközi kapcsolatokat kiépíteni, és az idegen nyelveket is elsajátítani.  A pályázat célja, hogy lehetővé tegye oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatok megszerzését egy másik ország felsőoktatási intézményben, továbbá elősegítse a hallgatók tanulmányi előmenetelét és személyes képességeinek fejlesztését.

A pályázati felhívást ide kattintva tekinthetitek meg!

Szakmai gyakorlati ösztöndíj

Az Erasmus lehetőséget nyújt a szakmai gyakorlat külföldön történő eltöltésére is. A gyakorlatot ebben az esetben egy másik programországban található vállalkozásnál, szervezetnél teljesítik a hallgatók. A program előnye, hogy segítséget nyújt a fogadó ország gazdasági és társadalmi kultúrájának a megértéséhez. Az erről szóló pályázati felhívást ezen a linken találjátok!

erasmus

Ha felkeltette az érdeklődésedet az Erasmus, és szívesen tanulnál egy félévet külföldön, akkor ez a program neked szól! Gyere el a kari tájékoztatóra, és minden kérdésedre választ kapsz!

Források: 1, kiemelt kép, kép1

EnglishGermanHungarian