[metaslider id="9331"]

Programajánló: Tájékoztató az Európai Uniós karrierlehetőségekről

Ha kicsit is érdeklődsz az Unió működése iránt, vagy épp elképzelni sem tudod mit kell tenni, hogy az ember ott dolgozzon, akkor ez az előadás most megválaszolhat sok kérdést számodra.

Az Igazságügyi Minisztérium Európai Uniós Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága több éves hagyományt követve, idén is megszervezi neves magyarországi egyetemeknek tartott, európai uniós karrierlehetőségekről szóló egyetemi előadássorozatát, melyre szeretettel várja a Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karának hallgatóit. Az előadást dr. Bólya Boglárka európai uniós kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár asszony tartja, aki széles körű uniós intézményi tapasztalatokkal rendelkezik, így a szakmai szempontok mellett gyakorlati útmutatást is tud nyújtani az uniós karrier iránt érdeklődőknek.

Az előadás főbb témái: 

Az EPSO versenyvizsgákon keresztül pályázható európai uniós álláshelyek,
A  különböző európai uniós karrierlehetőségek,
Gyakornoki programok,
Nemzetek Európája Karrierprogram.

Az Európai Unió intézményei több mint 55 ezer munkavállalót foglakoztatnak, változatos munkajogi konstrukciókban. A legtöbb alkalmazott határozatlan idejű szerződéssel rendelkezik, de sokan határozott idejű szerződéssel dolgoznak az Uniónak. Sajátos munkavállalói kategóriát képviselnek a kihelyezett nemzeti szakértők, akiket a tagállamok közintézményei „adnak kölcsön” az EU-nak. Az EU intézmények a legtöbb munkahelyet Brüsszelben és Luxemburgban kínálják, de minden tagállam területén működnek fontos szakterületeket ellátó szervezetek, melyek számos érdekes munkalehetőséget nyújtanak. A határozatlan idejű álláshelyek betöltéséhez a jelentkezőknek versenyvizsgán kell részt venniük, melyet az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) szervez.

Az előadás végén lehetőség van feltenni a témával kapcsolatos kérdéseiteket is. A részvételi szándékot szakal.bettina@ajk.pte.hu e-mail címen lehet jelezni. A regisztrált hallgatók e-mail-en keresztül kapják meg az eseményen való részvételhez a Teams linket.

EnglishGermanHungarian