[metaslider id="9331"]

Perez nyerte a Bakui nagydíjat

Charles Leclerc zsebelte be a pole pozíciót most is a Ferrarival, akárcsak Monacoban. Utána Lewis Hamilton és Max Verstappen indulhatott a mező rácsról.

A 23 éves monacóit Hamiltonnak már a második körben sikerült megelőznie. Majd a hetedik-nyolcadik körben Verstappen és Perez is megelőzte Leclercet. A másik Ferrari pilóta, Carlos Sainz is érzékelte, hogy milyen nehéz és veszélyes ez a pálya, ugyanis a tizenhetedik körben elfékezte magát, és nem tudta jól bevenni a kanyart. Szerencsére az autóval nem történt semmi probléma, emiatt folytathatta a versenyt. A nagy hiba ellenére, egész jól mentett és nyolcadik lett. Majdnem megdöntötte a Red Bull az 1.8 másodperces leggyorsabb kerékcsere rekordját, azonban lemaradtak tőle egy tized másodperccel. Pereznél viszont nem sikerült olyan gyorsan a kerékcsere, mert  nála már 4.3 másodpercig tartott. Így is sikerült Hamilton elé vágni. A harmincegyedik körben történt meg az első baleset egy defekt miatt, az elszenvedője pedig Lance Stroll volt. Ez jól jött a csapattársának, Vettelnek, aki a sárga zászló után befurakodott az 5. helyre. Gaslyt megelőzve még egy hellyel előrébb került. Teljesen megérdemelte ezek miatt a nap versenyzője címet.Verstappen miután megelőzte a brit pilótát, teljesen nyugodtan vezethette a versenyt, ráadásul a leggyorsabb körrel. Azonban ő is defektet kapott és neki csapódott a korlátnak, amit sérülés nélkül megúszott. A Pirelli autógumikkal, mint kiderült bajok voltak, és ezért volt ez a sok defekt. Később Hamilton gumiján is egy vágást találtak. Természetesen a Pirelli azzal érvelt, hogy törmelék miatt történtek a balesetek.

Az 50. körre állórajtból újra indultak az autók a baleset következtéből. A hétszeres címvédő világbajnok Lewis Hamilton is elmondta, hogy nem szabad kockáztatnia, mert a második hellyel is nyerhet pontokat, amik most nagyon fontosnak Max ellen. Szerencsétlenségére benyomott véletlenül egy gombot, ami a gumik fűtését zárta el, emiatt nem sikerült lefékezni és kicsúszott a pályáról. A baki miatt legutolsóként ért be, ezzel semmilyen pontot sem szerzett. Csapattársa, Bottas is rettenetesen teljesített és csak tizenkettedik lett. A Mercedes csapat tagjai az előző versenyen is nagyon rosszul hajtották végre a boxutcai kiállásokat, ami miatt akár el is veszíthetik az idei világbajnokságot. 

Az első helyre Sergio Perez, a másodikra Sebastian Vettel, a harmadikra Pierre Gasly ért be és állhattak fel a dobogóra. Pereznek ez a második győzelme az F1-ben, a tavalyi szahír nagydíjon nyert ezt megelőzően.

Forrás: 1

EnglishGermanHungarian