[metaslider id="9331"]
nyiltnap-pte-ajk-2020

A pécsi jogi kar érzékeny a fejlődésre és a változásokra! – Nyílt nap 1. rész

382 diák. Ennyien vettek részt idén a 2020. február 5-én megtartott Nyílt Napon. Ez egy óriási szám, és nem csak óriási, de rekord is. Hihetetlen nagy érdeklődés volt ebben az évben a pécsi jogi kar iránt. De mi is történt a nyílt napon?  Háromcikkes minisorozatunkban kiderül, hogy mivel köszöntötte a dékán úr a diákokat, milyen volt az élőkönyvtár, sőt még az előadásokról is szó esik majd.

Reggel 8:52: ugyan hivatalosan csak 9 órakor kezdődött a Nyílt Nap, de mi már mind itt voltunk és a középiskolás diákok is elkezdtek szállingózni, volt már, aki előregisztrált, de aki nem, annak lehetősége volt a helyszínen is megtenni. Az első program csak 10 órakor kezdődött, de addig sem kellett a középiskolásoknak unatkozniuk, hiszen a kari szervek az aulában válaszokkal felvértezve várták az érdeklődőket.

Pontosan 10 órakor a dékán úr megkezdte beszédét a Molnár Kálmán előadóban, a terem tömve volt, többen a lépcsőkön álltak, vagy éppen hosszú beszédre számítva, ültek.
Dr. Fábián Adrián köszöntötte a részvevőket, ezután bemutatta, hogy miképp is jött létre az egyetem, majd elmondta, hogy mennyi fontos jogász volt a történelem során. Szerinte a pécsi jogi kar érzékeny a fejlődésre és a változásokra. Tisztában volt vele ő is, hogy motiváló erő az, hogy az ember doktor akar lenni és sok pénzt akar keresni. Említette azt is, hogy a cél az, hogy a hallgatók ki tudjanak bontakozni az egyetemi évek alatt, találkozzanak a jog mindennapi valóságával is. Szükséges szerinte, hogy az itt töltött idő ne csak kellemes legyen, hanem olyan, amire a jövőben majd itt tanuló diákok büszkék lehetnek. Ezután bemutatta az őt követő előadót, Dr. Galicz Kamillát, aki tavaly maga is nálunk végzett, summa cum laude minősítéssel. Ő három fő kérdést tett fel, amit saját magának meg is válaszolt és remélte, hogy ez a diákoknak is segítséget nyújt. Az első kérdése az volt, hogy ’Miért is érdemes a 21. században egyetemistának lenni?’, a második, hogy ’Miért jogtudományi képzés?’ és ezek után nem is meglepő, hogy a harmadik kérdés az volt, hogy ’Miért a pécsi jog?’.

Kamilla beszédét Dr. Pál Emese tanárnő és oktatómentor beszéde követte magáról a Mentorklubról, illetve a mentorság eredetéről, ezen kívül arról is beszélve, hogy kik jelentkezhetnek mentoráltnak, mi a Mentorklub célja, illetve, hogy milyen terveik vannak a jövőre nézve.

Zárásként Szkladán Dávid, a Hallgatói Önkormányzati Testület elnöke és Molnár Bálint István az alelnök beszélt röviden a hallgatói életről és a tudományos lehetőségekről. Szóba került a Gólyatábor, a Gólyabál, a Felező, a lassan szokásossá váló Borkóstoló, a Záróvizsga Bankett és a Jurista Kupa is. Bálint pedig beszélt a tudományos diákkörökről, az OTDK-ról és az egyéb lehetőségekről.

Ezután pedig a nyitott előadások kezdődtek.

Nyílt napi cikksorozatunk folytatódik!

Előző bejegyzésünk: Dr. Fábián Adrián: Szükség van a jogászokra! – Tv2 Mokka

EnglishGermanHungarian