[metaslider id="9331"]
sziget

„Olyan dolgokat tett velem, amiket egyetlen férfinak sem lenne szabad soha egy nővel” – Jeffrey Epstein pedofil szigete

Előző cikkemben bemutattam nektek, hogy ki is volt pontosan Jeffrey Epstein és milyen bűncselekményekkel vádolták élete során. Ehhez kapcsolódóan elhoztam nektek a folytatást, hogy mit kell tudni az Epstein-szigetről, amiről a helyiek azt mondják, hogy Epstein még jóval a szexuális bűncselekmények miatti elítélése után is szállított oda kiskorú lányokat, a hatóságok pedig nem tettek semmit, hogy megállítsák.

A pedofil sziget

Miután július 6-án letartóztatták a milliárdost szexkereskedelem vádjával, a média el volt foglalva azzal, hogy kiderítse, vajon mi is történt Little St. James-en, az ő 70 hektáros magánszigetén a karibi térségben. A közeli St. Thomason azonban a helyiek azt mondták, hogy Epstein még ebben az évben is folytatta a kiskorú lányok behozatalát a szigetre – egy évtizeddel azután, hogy elítélt szexuális bűnelkövetőként lett regisztrálva –, és a hatóságok semmit sem tettek annak érdekében, hogy megállítsák.

Két alkalmazott, akik a St. Thomas-i helyi leszállópályán dolgoztak, elmesélték a Vanity Fairnek, hogy szemtanúi voltak annak, hogy Epstein többször is felszállt magánrepülőjére olyan lányok társaságában, akik a beleegyezési korhatárt sem érték el. Az alkalmazottak szerint a lányok Epsteinnel a két Gulfstream sugárhajtású repülőgépének egyikén érkeztek. A korábban közzétett repülési rekordok szerint 2018 januárja és 2019 júniusa között a repülőgépek legalább minden harmadik napon felszálltak. A világ minden táján megálltak, néha csak pár órára: Párizs, London, Szlovákia, Mexikó, Marokkó. Amikor elhagyták St. Thomast, az alkalmazottak elmondása szerint visszatértek az Palm Beach-i és New York-i otthonaihoz közeli repülőterekre.

„Többször is láttam, amint Epstein kiszáll a helikopteréből és felszáll magánrepülőgépére gyerekekkel – vagyis kislányokkal” – mondja egy névtelenséget kérő egykori légiforgalmi irányító a leszállópályán. „Különösen egy incidens jutott eszembe, mert a lányok még nagyon fiatalok voltak. Nem lehettek 16 évesnél idősebbek. Epstein nagyon dühösnek tűnt, és az egyikükre hajította a kabátját. Bevásárlószatyrokat is vittek a szigeten kívüli üzletekből.”

A leszállópálya másik alkalmazottja azt mondta, Epstein átlagosan havonta kétszert szállt le St. Thomasnál. „Voltak lányok, akik úgy néztek ki, mintha középiskolások lennének. Nagyon fiataloknak tűntek. Mindig egyetemi pulóvert viseltek. Ez álcázásnak tűnt, így lehet talán a legjobban megfogalmazni.” Epstein tréningruhába volt öltözve, de a lányok bevásárlószatyrokat hoztak olyan márkáktól, mint a Gucci és a Dior.

Az alkalmazott hozzáteszi, hogy ő és munkatársai viccelődtek azon, amit láttak. „Minden alkalommal, amikor leszállt vagy felszállt, szóba került. Mindig azzal viccelődtünk: „Hány gyerek van a fedélzeten?” Az alkalmazott azonban azt is mondta, hogy „tiszta undort” érzett, és „teljesen őrültségnek” nevezte, hogy egy elítélt szexuális bűnelkövető ilyen nyíltan tudott mozogni a MeToo mozgalom korszakában.

„A saját szememmel láthattam őt. Olyanhoz hasonlítottam, amikor fényes nappal látsz egy sorozatgyilkost. A gonosz arcának neveztem.”

sziget

Epstein láthatóan meg sem próbálta leplezni, hogy fiatal lányokkal utazott. A St. Thomas-i leszállópálya jól látható a központi autópályáról, és a Virgin-szigetek egyeteme közeli parkolójából teljes kilátás nyílik az aszfaltra és szinte minden repülőgépre. Amikor „otthon volt” Little St. James-en, Epstein gépe mindig közvetlenül az irányítótorony előtt parkolt. „Az a tény, hogy fiatal lányok kiszálltak a helikopteréből, és beszálltak a gépébe, olyan volt, mintha dicsekedett volna” – mondja az alkalmazott. „De azt mondták, hogy mindig nagyon jól adott borravalót, így mindenki figyelmen kívül hagyta.”

Valójában úgy tűnik, hogy a helyi hatóságok semmit sem tettek Epstein fiatal lányokkal való ismétlődő utazásainak kivizsgálásának ügyében – nemhogy beavatkoztak volna – , annak ellenére, hogy felkerült a sziget szexuális bűnözők nyilvántartásába. William Harvey főnök, a virgin-szigeteki rendőrség veteránja azt mondta a Vanity Fairnek, hogy nem tudja ki az az Epstein, és nincs tudomása az ellene irányuló nyomozásról sem. Sammuel Sanes, a Virgin-szigetek egykori szenátora azt mondta, nem tud arról, hogy a rendfenntartó szervek különleges óvintézkedéseket tettek volna Epstein repülőgépének St. Thomasra érkezésének és távozásának vagy helikoptere mozgásának nyomon követésére a privát szigetére és onnan vissza.

„A kollégáimmal határozottan arról beszéltünk, hogy nem értjük, hogy ezt a srácot miként engedték még mindig gyerekek közé” – mondja az egykori légiforgalmi irányító. „Nem mondtunk semmit, mert úgy gondoltuk, hogy a rendfenntartók végzik a munkájukat. Azt kell mondanom, hogy ez sajnálatos, de valójában azt sem tudtuk, hogy kinek mondjuk el, vagy hogy érdekel-e valakit igazán.”

sziget

Az állítólagos áldozat, Virginia Roberts Giuffre egy 2015-ös perben azt állította, hogy Epstein „szexrabszolgája” volt, és bántalmazták a New York-i, új-mexikói, floridai és a Virgin-szigeteken található otthonaiban, ahol állítólag orgiára kényszerítették más kiskorú lányokkal együtt. Azt is kijelentette, hogy amikor kiskorú volt még, szexuális kapcsolatra kényszerítették Epstein Little St. James-i birtokán.

„2001 és 2019 között az Epstein Enterprise fiatal lányokat szállított a Virgin-szigetekre, akiket ezután helikopterrel vagy magángéppel vittek Little St. James-re, ahol szexuális aktusokra, szexuális szolgaságra és kényszermunka elvégzésére voltak kényszerítve. Illegális céljainak megvalósítása érdekében Epstein egyesületet hozott létre több emberrel, céggel, akik hajlandóak voltak elősegíteni és egyben eltitkolni Epstein bűnözői tevékenységét, cserébe pedig a milliárdos pénzügyi és egyéb előnyöket adományozott nekik, beleértve szexuális szolgáltatásokat és az áldozatok kényszermunkáját is.”

Little St. James valójában börtönként szolgált az áldozatok számára, Epstein irányított minden kommunikációjukat a külvilággal. A Netflix dokumentumsorozatában a sziget – és egyben Epstein – egyik áldozata, Sarah Ramsome is megjelent. A nő elmondja, hogy amikor bemutatták a férfinak, megígérte neki Epstein, hogy segíteni fogja a tervei megvalósulásában. Elhívta a szigetére is, amit a lány gyanakvás nélkül elfogadott. Elmesélte, hogy már a magánrepülőn kiszúrta, hogy valami nincsen rendben, miután a társaság egyik tagja vad szexbe kezdett a fedélzeten mindenki szeme láttára. A férfi Sarah-t már az első szigeten töltött napján megerőszakolta, ekkor ébredt rá, hogy csapdába került, ezután pedig csak folytatódtak a bántalmazások. A lány eltervezte, hogy úszva megpróbál elmenekülni a szigetről, azonban a parton állva megjelent Epstein és visszakísérte a birtokra. Mindez megerősítette abban, hogy Little St. James-en minden be volt kamerázva, és nem volt menekvés számukra. „Minél összetörtebbnek látott, annál jobban élvezte. Olyan dolgokat tett velem, amiket egyetlen férfinak sem lenne szabad soha egy nővel” – mondta Ransome.

sziget

„Az egész sziget az övé volt. Ez nem egy olyan helyzet volt a lányok számára, hogy csak úgy elszaladnak az egyik közeli rendőrállomásra” – mondta Denise George főügyész 2020-ban. Mindezeken túl Epstein az elmondások szerint számítógépes listát vezetett a Virgin-szigeteken vagy annak közelében élő kiskorú lányokról, akiket potenciálisan a szigetre hozhatott.

A szigeten Epstein rendszeresen tartott orgiákat kiskorú lányokkal, vendégei között pedig több befolyásos személy is volt, mint például az előző cikkben említett András herceg és Bill Clinton – az ő esetében azonban kérdéses, hogy valóban kapcsolatba került-e a lányokkal, mindezek ellenére mindkét személy tagadja az ellenük felhozott vádakat. 

Epstein gondosan ügyelt arra, hogy senki ne szóljon arról, hogy mi folyik a szigeten, ha pedig valakinek mégis eljárt a szája, súlyos nyomás alá helyezte például úgy, hogy magánnyomozókat, kétes alakokat küldött utánuk, illetve folyamatosan megfenyegette őket és családjukat. A sziget jelenleg árverésen van, becsült értéke pedig 125 millió dollár.

Források: 1, 2, 3, 4

Képek forrása: kiemelt, 1, 2, 3

EnglishGermanHungarian