[metaslider id="9331"]
jogklinika_tenymagellapito_verseny

Ők nyerték a Jogklinika tényállás megállapító versenyét!

2019. 04. 02-án a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán a 2019-es JogÁSZ napok keretein belül lezajlott a Jogklinika által szervezett tényállás megállapítási verseny.

A verseny előtt a jelenlevő, még nem Jogklinika hallgatók megismerhették a Jogklinika által nyújtott gyakorlat orientált képzés előnyeit, illetve a képzésben rejlő lehetőségeket.

Ezt követően a versenyző 5 csapat elhagyta a termet. Ez idő alatt azok a hallgatók, akik nem vettek részt a versenyben megismerték a bűncselekményt, amelyet később a versenyzőknek fel kellett ismerniük.

Miután a hallgatók – mint tanúk – megkapták a szükséges információkat, a versenyző csapatoknak egyenként 7 percük volt kikérdezni a kb. 25 tanút az elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban. Nehezítés volt, hogy a versenyzők előzetesen semmilyen ismerettel nem rendelkeztek a felderítésre váró tényállással kapcsolatban. A tanúk között vegyesen oszlottak el a szem- illetve fültanúk, valamint néhányan közülük hamis tanúként vettek részt a kihallgatáson. A versenyzőknek az így szerzett információk alapján kellett kiszűrniük a valót és valótlant.

Utolsó lépésként a csapatoknak 10 perc állt rendelkezésükre, hogy írásban összefoglalják mi és hogyan történt, majd megállapítsák a megvalósult tényállást.

A III. helyezést Vajda Szabolcs és Március Máté, a II. helyezést Takács Olívia és Sándor Barbara, az I. helyezést pedig Kardos Enikő és Fazekas Cintia érték el.

jogklinika_tenymagellapito_verseny
Fazekas Cintia és Kardos Enikő

Gratulálunk Nekik az elért eredményhez!

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Pécsi Ítélőtábla részéről közreműködő bíráknak, dr. Makai Lajosnak és dr. Turi Tamásnak munkájukat és segítségüket!

EnglishGermanHungarian