[metaslider id="9331"]
hallgatoi-kepviselo-valasztas-pecsi-jogi-kar-media-iuris

Ők lettek a hallgatók képviselői a Pécsi Jogi Karon

Csütörtökön került kihirdetésre a hallgatói képviselőválasztás eredménye, de mielőtt fény derülne a személyek kilétére, nézzük meg hogyan is zajlott az idei választás. A hallgatói képviselőválasztás az idei évben második alkalommal lett meghirdetve.

Első alkalommal augusztus 31-én került meghirdetésre a pályázati felhívás. Ahogy arról már korábban beszámoltunk Szkladán Dávid a Hallgatói Önkormányzat elnöke szeptember 8-án lemondott elnöki tisztségéről, így meghiúsult a pályázat és feloszlott a hallgatók érdekképviseleti testülete. Ezt követően, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Küldöttgyűlése Horváth Dominik, harmadéves jogász szakos hallgatót szavazta meg ügyvivő elnöknek 2020. szeptember 18-án. Az új ügyvivő elnök ezután hirdette meg ismét a hallgatói képviselőválasztást 2020. október 5-én, melyen 17 induló volt. A járványhelyzetre való tekintettel a választást hagyományos, papír alapon nem lehetett volna az egészségügyi előírásoknak megfelelően megtartani, ezért egy új online választási rendszert alakítottak ki az összes kari képviselőválasztásra, mely az EHÖK régóta dédelgetett vágya volt, hogy megvalósuljon, így téve biztonságossá és modernné a választásokat.

Körzetek

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Választási Eljárásrend negyedik fejezetének egyes pontjában kerültek meghatározásra az egyetem karainak választókerületei, mely szerint a Pécsi Jogi Karon:

4.1.1 a hallgatói képviselők választása során a jogász, a jogi felsőoktatási szakképzés és az igazságügyi igazgatási szakokról évfolyamonként 1-1 fő kerül megválasztásra.

4.1.2 A túlfutó hallgatók a tanrend szerinti utolsó évfolyam választókörzetébe tartoznak.

Kampányidőszak

A Választási Eljárásrendnek megfelelően a jelentkezési lap leadását követően a Választási Bizottság által meghatározott módon folytathattak kampányt a képviselőjelöltek, akikre október 28. 16 órától nyílt lehetőség szavazni.

Választás

A hallgatói képviselőjelöltekre a NEPTUN rendszeren keresztül lehetett leadni a szavazatokat. A választás addig tart, amíg a kar teljes idejű képzésben résztvevő, aktív hallgatóinak legalább 25 %-a igazoltan részt vesz, de legalább három munkanapig. A szavazás zárását követően a jelöltek szavazókörzetenként, szavazataik száma szerinti csökkenő sorrendben nyerik el egy évre szóló mandátumukat.

Lássuk a jelölteket

Jogász szak

Első évfolyam: Cindric Rafael, Dudás Nóra, Soltész Evelin

Második évfolyam: Ambrózi Miklós, Gerencsér Krisztián

Harmadik évfolyam: Horváth Zsombor, Semsi Krisztián, Sükösd Gergő

Negyedik Évfolyam: Ferenczi Fanni, Zöldi Gergely Máté,

Ötödik évfolyam: Hosszú Krisztina, Szabó Barbara

Jogi felsőoktatási szakképzés

Első évfolyam: Simon Zsolt

Második évfolyam: Rostás Dóra, Tolnai Noémi

Igazságügyi igazgatási szak

Első évfolyam:-

Második évfolyam: Illésné Lang Ágnes

Harmadik évfolyam: Csucsi Gergely

Választási eredmények

2020.11.05-én került kihirdetésre a hallgatók szavazatainak megfelelően az eredmény, mely alapján ők lettek a hallgatók képviselői szakonként, évfolyamonként:

Jogász szak:

Első évfolyam: Soltész Evelin, második évfolyam: Gerencsér Krisztián, harmadik évfolyam: Horváth Zsombor, negyedik évfolyam: Zöldi Gergely Máté, ötödik évfolyam: Hosszú Krisztina

Jogi felsőoktatási szakképzés:

Első évfolyam: Simon Zsolt, második évfolyam: Tolnai Noémi

Igazságügyi igazgatás:

Első évfolyam:-, második évfolyam: Illésné Lang Ágnes, harmadik évfolyam: Csucsi Gergely

A Választási Bizottság és a Felügyelő Bizottság mindent rendben talált a választási eljárás során.

Feladatuk

A saját évfolyamukon a hallgatók érdekeinek a képviselete, ezzel segítve a Hallgatói Önkormányzati Testület munkáját.

Sok sikert kívánunk a munkájukhoz és gratulálunk a megválasztásukhoz!

EnglishGermanHungarian