[metaslider id="9331"]
Sziget Fesztivál

Billie Eilish, David Guetta, Lorde és még sokan mások… – Ők lesznek az idei Sziget Fesztivál húzónevei

Idén is megrendezésre kerül a Sziget Fesztivál, amely Európa egyik legnagyobb könnyűzenei rendezvénye. Ezúttal az Óbudai-sziget augusztus 10. és 15. között ad helyt a fesztiválnak, melyre mint minden alkalommal, most is rengeteg nemzetközi fellépő, világsztár látogat el, hogy koncertjükkel felejthetetlen élményt nyújtsanak minden fesztiválozónak. Hogy pontosan kik is lesznek a 2023-as Sziget Fesztivál legnagyobb durranásai, az cikkemből kiderül!

Billie Eilish

Talán az idei fesztivál leghíresebb fellépője nem más, mint a mindössze 21 éves Billie Eilish. Azt, hogy a szervezők mennyire akarták, hogy az énekesnő ellátogasson a fesztiválra, mi sem bizonyítja jobban, minthogy Billie miatt az egész rendezvény időpontját elcsúsztatták, hiszen az eredetileg augusztus 9. és 14. között került volna megrendezésre. Kádár Tamás, a Sziget főszervezője erről így nyilatkozott: 

Amikor felmerült a lehetősége, hogy Billie Eilish-t meg tudjuk hívni a jövő évi fesztiválra, olyan döntést kellett hoznunk, amit nagyon ritkán teszünk meg: egy nappal eltoltuk a Szigetet, és most örömmel mondhatjuk, hogy az utóbbi évek talán legnagyobb sztárja a Sziget Nagyszínpadán lép fel 2023-ban.

Billie Eilish

Billie karrierje 2015 októberében indult, ekkor rögzítette az Ocean Eyes című számát, melyet eredetileg a bátyja írt a bandájának. Az igazi áttörést azonban a 2019-es év hozta meg a karrierjében, ekkor jelent meg a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? elnevezésű lemeze. Az album rendkívüli siker volt, első helyen debütált a Billboardon, így Billie lett az első olyan énekes, aki a 2000-res években született és első helyezett albuma lett az USA-ban. 2020-ben Billie Eilish-t hat kategóriában jelölték a Grammyn, mely jelölésekből négyet meg is nyert. Ugyanebben az évben Billie felénekelte az új James Bond filmhez készített No Time to Die című számát, melyet bátyjával közösen írt. A No Time to Die volt az énekesnő első dala, amely első helyezést ért el az Egyesült Királyság listáján. Billie Eilish legutolsó stúdióalbuma Happier Than Ever címmel jelent meg 2021-ben. Amennyiben szeretnéd élőben is hallani Billie olyan ikonikus slágereit, mint a Lovely, Bad Guy vagy az Everything I Wanted, augusztus 15-én a Sziget Nagyszínpada előtt van a helyed!

 

Lorde

Lorde

Lorde 1996-ban született Új-Zélandon. Tehetsége már gyermekkorában megmutatkozott, 5 évesen kezdett el érdeklődni a szórakoztatóipar iránt, majd 7 évvel később, 12 évesen már fel is fedezték egy iskolai tehetségkutatónak köszönhetően. Mindössze 13 éves volt, amikor leszerződtették az Universalnál, ahol több producer is segítette őt abban, hogy megtalálja saját hangját. 2013-ban került kiadásra az énekesnő első munkája, a The Love Club EP, mely öt dalt tartalmazott, köztük a Royalst, ami végül igazán beindította Lorde karrierjét. Az énekesnő úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint a popzene nem szükséges, hogy ostoba legyen, illetve az alternatívnak sem kell feltétlenül unalmasnak lennie, így az ő zenéjének a célja lényegében a kettő közötti egyensúly megtalálása. Lorde augusztus 14-én, hétfőn lép fel a Sziget Nagyszínpadán, mely napon többek között Macklemore is a fellépők között lesz.

David Guetta

David Guetta

Pierre David Guetta Franciaországban, Párizsban született. Karrierje kezdetén a párizsi Broad Clubban volt DJ. 2001-ben adták ki Guetta első nagylemezét, amely Just a Little More Love névvel jelent meg. A nemzetközi siker és az igazi áttörés számára 2009-ben következett be, mikor megjelent az I Gotta Feeling című száma a The Black Eyed Peas-zel. A dal mintegy 7,5 millió letöltéssel az Egyesült Államok minden idők legtöbbet letöltött száma lett. David Guetta karrierje mondhatni azóta is töretlen, nincs olyan buli, ahol ne csendülnének fel a számai, oszlopos fellépője a legnagyobb fesztiváloknak. Csak néhány a számos slágere közül: Titanium, I’m Good, Don’t You Worry, Baby Don’t Hurt Me és még sorolhatnám. David Guetta augusztus 12-én, szombaton lép fel az idei Sziget Fesztiválon.

A fent említett előadókon kívül természetesen még számos fergeteges fellépő lesz jelen a 2023-as Sziget Fesztiválon, szerezd be a jegyed most és vegyél részt a nyár legnagyobb buliján! 

Sziget

Források: 1, 2, 3, 4

Képek forrásai: kiemelt, 1, 2, 3, 4

EnglishGermanHungarian