[metaslider id="9331"]
nemzet-szepe

Szabó Barbara – a Nemzet Szépe jelöltje

SZAVAZNI IDE KATTINTVA LEHET BARBIRA!

Hogy lehet valaki egyszerre a PTE ÁJK sikeres hallgatója és a Nemzet Szépe jelöltje is?

Mi a titka a fiatal pécsi lánynak?

Szabó Barbara a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász szakos hallgatója, és az idei Nemzet Szépe megmérettetés versenyzője. Barbara az eddig elért sikereit nem csak a szépségének köszönheti, hanem az eszének is, ugyanis kiemelkedő tanulmányi átlaggal rendelkezik. Karunk életében elengedhetetlen szerepet tölt be a 22 éves versenyző. Aktív tagja a Hallgatói Önkormányzatnak, ahol PR és marketing referensként dolgozik, illetve elnökségi tagként a Pécsi Fiatal Értelmiségi Klubban is tevékenykedik. 

A tavalyi évben az Intézményi Tudományos Diákköri Konferencián is indult. Pályamunkája egy számára fontos témát érintett, a közösségi tereken jelenlévő bűncselekmények digitális nyomainak a kutatására helyezte a hangsúlyt, ahol a gyermekek védelmére és biztonságára hívta fel figyelmet. A versenyt III. helyezéssel zárta, így az Országos Tudományos Diákköri Konferencián is részt vehetett.

A Nemzet Szépe verseny nem csak azokat a lányokat keresi, akik a szépségükkel felelnek meg a kritériumokkal, hanem személyiségükkel és gondolkodásukkal is növelik hazánk hírnevét.

Itt olvashatjátok a jelölttel készült interjút melyből megtudhatjátok hogy lehet valaki egyszerre sikeres több mindenben is, hogyan készülnek fel a modellek egy egy versenyre, milyen indíttatásból jelentkeznek egy versenyre és mennyi munka helyt állni egy nőnek a mai világban, hogy egyszerre lehessen csinos és eszes is.

 

Media Iuris: Számos szépség versenyt tudhatsz már a hátad mögött. Mesélnél nekünk az eddig elért sikereidről?

szabo-barbaraSzabó Barbara: Egy éve indultam az első versenyemen a Miss Alpok Adria Megyék szépe versenyen, ahol első helyezettként Miss Baranyaként én képviselhettem Baranya Megyét az Országos Döntőben. Az országos döntőt követően az a megtiszteltetés ért, hogy II. udvarhölgyként a Nemzetközi Döntőben már nemcsak Baranya megyét hanem Magyarországot is képviseltem, ami elképesztő érzés volt.

Media Iuris: Hogyan szoktál készülni egy-egy megmérettetésre, van valami különleges, sajátos felkészülési technikád, esetleg bármi tanácsod a fiatal lányoknak? 

Szabó Barbara: Úgy gondolom, hogy egy ilyen megmérettetésre tudatosan kell készülni, mind fizikálisan, mind mentálisan. Igyekszem odafigyelni arra, hogy jól érezzem magamat a bőrömben, rendszeresen sportoljak, egészségesen étkezzek és az egyetem mellett jusson idő a kikapcsolódásra is. Számomra nagyon fontos, hogy a rohanó világban jusson idő azokra a tevékenységekre, amelyek feltöltenek energiával, ami lehet egy jó előadás végig hallgatása, érdekes könyv elolvasása, barátokkal, családdal együtt töltött idő. Azt tanácsolom a fiatal lányoknak, hogy találják meg azt a tevékenységet, ami által úgy érzik, hogy kiteljesedhetnek, feltöltődnek. Számtalan kiváló lehetőség áll rendelkezésünkre csak meg kell találni azt, ami boldoggá tesz és ha megvan akkor merjünk belevágni!

Media Iuris: Mi volt az, ami ösztönzött a Nemzet Szépe versenyen való jelentkezéshez?

Szabó Barbara: A Nemzet Szépe azért olyan különleges számomra mivel van mögötte egy értékteremtő cél, a természetességre való törekvés, és az önelfogadás. Úgy gondolom, hogy ez egy kiváló kezdeményezés, hogy felhívjuk a következő nemzedék figyelmét arra, hogy nem kell megfelelnünk a közösségi média és bizonyos magazinok által kreált sztereotípiáknak a tökéletesnek gondolt nőkről.

Media Iuris: Mit gondolsz a mai világban az okos és egyben szép nőket éri-e bármi hátrány, vagy előnyhöz tudnak-e jutni akár karrier, magánélet vagy a hétköznapok során?

Szabó Barbara: Úgy gondolom, hogy a társadalomban még napjainkban is élnek olyan sztereotípiák, amelyek alapján teljes mértékben előre megítélnek adott személyeket. Maga a „szépség” szó hallatán is számtalan sztereotípia jut eszébe az embernek, holott a szépség egy teljesen szubjektív megítélés alá tartozik, amely egyénenként változik. Számomra szép az, aki képes pozitívan hozzáállni az élethez látszik rajta, hogy jól érzi magát a bőrében és boldog. Aki pedig képes az életét az öröm oldaláról élni azt, úgy hiszem, hogy nem érheti hátrány az életében. 

Media Iuris: Az egyetemi aktivitásod mekkora részét veszi el a napjaidnak, jut-e még időd a tanulásra, önmagadra?

Szabó Barbara: A napjaim nagy részét az egyetemi teendőim kötik le, hiszen elsősorban hallgató vagyok. Igyekszem aktívan részt venni az egyetemi életben is ezért több Tudományos Diákkörnek vagyok tagja ugyanakkor az OTDK-n én is képviselhettem a karunkat, mint versenyző. Mindemellett a Hallgatói Önkormányzatban is tevékenykedem, ahol azoknak a hallgatóknak az érdekképviseletét látjuk el társaimmal, akik bizalommal fordulnak hozzánk egy őket érintő ügyben.  Az önmagamra fordított időben pedig szeretek olyan előadásokra, workshoppokra járni, amelyek hozzátesznek valamit a személyiségemhez, bővítik a látókörömet és az emberi kapcsolataimat is.

A Media Iuris csapata sok sikert kíván Szabó Barbarának a Nemzet Szépe versenyhez, illetve további megmérettetéseihez! 

EnglishGermanHungarian