[metaslider id="9331"]
benelaszlo

Négy embert ölt meg, most szabadulhat a skálás gyilkos!

Bene László, akit a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondott ki bűnösnek és akkor életfogytiglanra ítélt, hamarosan talán szabadulhat a börtönből.

Bene László társával Donászi Aladárral először egy rendőrt (Ősz Zsigmond) öltek meg Győrben. Majd együtt rabolták ki 1992-ben a Budai Skála áruház pénzszállító autóját. Ekkor megöltek egy 23 éves egyetemistát, Sádt Győzőt, valamint lőgyakorlatozás közben még két vadász életét oltották ki.

Donászi Aladár 2001-ben öngyilkos lett a büntetés-végrehajtási intézet falai között.

 2016.

A Legfelsőbb Bíróság döntése alapján az elítélt legkorábban 20 év szabadságvesztés letöltése után bocsátható feltételesen szabadon. Ez az időtartam 2014. május 4-én telt le, a bíróság 2016. szeptember 7-én döntött a férfi ügyében, mellőzve a feltételes szabadságra bocsátását. Majd 2018. május 23-án ismét döntött a Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa.

Bene László nem helyezhető szabadlábra mert nem állnak fenn annak törvényi feltételei – nyilatkozta akkor Szanka Ferenc a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

MA

A ma megtartott tárgyaláson a bíró megállapította, hogy Bene László a fogva tartásának jelentős részében „a büntetés-végrehajtási intézet rendjét betartotta, kifogástalan magatartást tanúsított”.

Bene László a börtönben töltött évek alatt a szociális munkás szakmát is kitanulta.

Bene László több fogvatartotthoz hasonlóan korábban beperelte a magyar államot az embertelen körülmények miatt. Így a skálás gyilkos milliomosként távozhat a fegyházból, amennyiben a másodfokú döntés is neki kedvez, ugyanis első fokon az ügyészség fellebbezett.

Mit gondoltok? Letöltve a rá kiszabott büntetést, megérdemelné a szabadlábra helyezést?

 

Forrás: 444.hu, RTL Klub

 

Előző bejegyzésünk: A PTE esszenciája a hallgató! – Videó a 20. EDUCATIO Kiállításról!

EnglishGermanHungarian