nantes-1024x523

Amikor eldöntöttem, hogy Franciaországot választom az első Erasmusos félévem eltöltéséhez (és remélem, hogy nem az utolsó J) a következő kérdés a város kiválasztása volt. Mindenféleképpen egy barátságos, szép város volt a cél, ahol közel lakhatok a központhoz. Így esett a választásom Nantesra.

Nantes, Franciaország nyugati részén található, nem messze az Atlanti-Óceántól. A Loire mente régió központja és a Loire-Atlantique nevű megyében helyezkedik el.

A város nevezetességei közé tartozik a Bretagne-i Hercegi Kastély, a Szent Péter és Pál Katedrális, a Tour Bretagne, a Királyi Kastély, a Szent Miklós Bazilika, a Lieu Unique, a Passage Pommeraye bevásárló központ, Jules Verne szobra és múzeuma, îlede Versailles, les Machines de l’île és még sorolhatnám.

Ahogy az időm engedi, igyekszem minél többet a városban lenni, hogy megismerjem Nantes minden szegletét.

A Bourgeonnière kollégiumban lakom, villamossal 5 percre az jogi kartól. A koli itt nagyban különbözik az otthoni átlagtól. Nagyon felszereltek és mindenkinek egyszemélyes szobája van, külön fürdőszobával, hűtővel, ebédlőasztallal, ággyal, íróasztallal, szekrénnyel. Mindezt 9 négyzetméteren praktikusan kivitelezték.

Bourgeonnière kollégium

Mint ahogy az előző blogomban írtam, akárhol vagyok, legyen az egy bolt, a villamos, az egyetem, az emberek nagyon segítőkészek, kedvesek, nem sietnek sehová, nem idegeskednek, mint mondjuk nálunk a többség Budapesten.

Érezni lehet, hogy ez egy más világ, más gondolkodásmóddal, hozzáállással az élethez. Nekem ez nagyon tetszik és igyekszem átvenni, beilleszkedni és hátra hagyni a rohanó életmódot, amit én is követtem.

Az elmúlt hetekben egy kis izgalomban is részem volt. Bevallom engem megijesztett, hogy szombat délutánonként előfordulhat itt-ott egy manifesztáció és bele lehet keveredni nagyon gyorsan akaraton kívül is. Erőszakosabb és gyakrabban előfordul itt, mint otthon, de ez hozzátartozik az országhoz… Mindenesetre érdekes tapasztalat volt, pár napra rá, ahogy megérkeztem nyomon követni egyet élőben.

Összességében mindenkinek ajánlani tudom Nantes-t, Franciaországot aki Erasmuson gondolkozik, hiszen megvan benne minden ami egy egyetemistának kell: tömérdek tapasztalat szerzés, utazási lehetőségek, buli, tanulás.

Bogi

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian