[metaslider id="9331"]
margaret-island-pte-ajkn

Nálunk járt a Margaret Island!

Interjú Lábas Vikivel: „A színpadon érzem magam otthon és a hétköznapi szituációkban pedig sutának.”

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán megrendezésre került 2019.12.09-én az Uni Talk névre hallgató esemény, mely a Margaret Island és a Red Bull közös szervezésében jött létre és amelyen vendégként Járai Márk, a Halott Pénz énekese is jelen volt.

Az esemény során Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint, a Margaret Island alapító tagjai és Járai Márk elmondták zenekarjaik sikertörténetét, melynek célja a jelenlévők motiválása volt. Vajon mit ért ‘siker’ alatt egy sikeres előadó? Mennyire tudja magáénak érezni az elért sikereket, mi motiválja arra, hogy újabb és újabb eredményeket érjen el, tovább fejlődjön? És mi van a háttérben: mennyi munka húzódik meg egy sikeres karrier mögött? Vajon a hamar jött siker feldolgozásában mi segíthet? Veszélyforrás lehet-e a kiégés, a sikerek nem megfelelő feldolgozása? A siker, pályaválasztás, karrier, motiváció, bátorság és küzdőszellem témakörét járta körbe a Margaret Island és meghívott vendégeik.

A rendezvény végén interjút készítettem Lábas Vikivel, a Margaret Island énekesnőjével.

Media Iuris: Először is szeretnék gratulálni az eddigi elért sikeretekhez és kívánom, hogy még sikeresebbek legyetek. A kérdésem pedig az lenne, hogy mi volt a motiváció a zenekaralapításhoz?

Lábas Viki:  Igazából az, hogy kiskorunk óta nagyon szeretünk zenélni és ezt éreztük hivatásunknak, amit örökké lehetne csinálni és amikor összesodort minket az élet, akkor éreztük azt, hogy igen, ez lehet az a zenekar, amiben mindenki ki tud teljesedni.

Media Iuris: Hogyan élted meg, amikor beindult a Margaret Island szekere?

Lábas Viki:  Engem ez nem változtatott meg és én sem változtam miatta, persze a körülmények körülöttem elég sokat változtak és inkább az volt a furcsa, hogy milyen emberek vesznek körül, milyen eseményeken kell megjelenni, mik történnek körülöttem, de szerintem mindenhol próbáltam ugyanaz maradni mint aki előtte voltam, és úgy gondolom, hogy ez sikerült.

Media Iuris: A kezdetekben milyen érzés volt közönség elé állni?

Lábas Viki: Én 6 éves korom óta zenélek, klasszikus zenésznek készültem. Mindig is színpadon álltam, és közönség elé állni nem volt számomra idegen. És igazából én a színpadon érzem magam otthon és a hétköznapi szituációkban pedig sutának, tehát az az én természetes közegem. Persze mindig van izgalom az emberben, de nem vagyok lámpalázas.

margaret-island-dori

Media Iuris: Nagyon tetszik ez a pozitivitás amit képviseltek, de miből eredt ez, hogy ti ne a „magyar szenvedést” közvetítsétek a dalaitokban, hanem a pozitivitást?

Lábas Viki: Igazából ez jött természetesen és persze minket is érnek negatív dolgok, vannak rosszabb periódusaink, de alapjáraton nagyon életigenlős, pozitív személyiségűek vagyunk és ezzel a pozitív látásmóddal tűntünk ki a többi zenekar közül, mert mi normálisak voltunk és nem lehetett rajtunk fogást találni, mivel már akkor se voltak allűrjeink, nem akartuk megjátszani a fejünket, hanem próbáltunk egészséges mederben maradni.

Media Iuris: Biztos volt mélypont a zenekar életében. Te ezt/ezeket hogyan élted meg?

Lábas Viki: Mi a boldog chill-es állapotot képviseljük, és mindig vannak jobb és rosszabb pillanatok és ez folyamatosan változik, például rossz pillanat, amikor egy férfi elkíséri a párját a koncertünkre és az első sorban állnak, és míg a párja élvezi a koncertet, addig az ő arcán látszódik a „Mikor lesz már vége?” életérzés, és ez így előadóként elég rossz érzés.

Media Iuris: Általában egy hétköznapodat hogyan kell elképzelni?

Lábas Viki: Ugye most decembert írunk és így a hétköznapjaim a munkámról szólnak, mivel dalokat kell írnom és így karácsonykor én nem tudok elmenni vásárolni, meg a karácsonyra gondolni, mert dalokat írok, de ha van egy kevés időm, akkor szívesen olvasok, vagy nyelveket tanulok, meg érdekel a világ, de összességében ennyi.

Nagyon szépen köszönöm Vikinek az interjút.

A Media Iuris mindenképp ajánlja a hasonló eseményeket azoknak, akiket kifejezetten érdekel a személyiségfejlődés, illetve akiknek egy kis motivációra van szükségük, az ehhez hasonló események akár a tanulmányokat is segíthetik.

 

Fotók: Hegyi Júlia Lily

Előző bejegyzésünk:

Kajtár Eszter a PTE ÁJK hallgatója tehetségkövet lett!

iranyapecsijog2020

EnglishGermanHungarian