[metaslider id="9331"]

Mutasd meg nekünk, TE mit teszel a klímaváltozás ellen!

2007 óta minden év május 15-én, a Nemzetközi Klímaváltozási napon, ezrek hallatják hangjukat a klímaváltozás megakadályozásáért és a fenntartható fejlődés megvalósításáért. Viszont sokan úgy gondolhatjuk, hogy egymagunk nem sokat tehetünk a Földünk megóvásáért, azonban tévedünk. Minden ember számít! Mind nap, mint nap befolyásoljuk az üvegházhatást, és bizony vannak olyan apróságok, amelyekkel igenis sokat tehetünk a bolygónkért, még ha nem is gondolnánk róluk.

Éppen ezért az idei Nemzetközi Klímaváltozási napra nagy hangsúlyt helyezve, megkérünk Titeket, hogy mutassátok meg, milyen formában tudtok hozzájárulni a bolygónk megóvásához. Ezt úgy tehetitek meg, hogy május 15-én, vagyis szombaton a közösségi oldalakra, (Instagram-ra, és Facebook-ra) tesztek ki történetet vagy posztoltok képet, ami kapcsolódik a klímaváltozáshoz és a fenntartható fejlődéshez. Ehhez írjátok ki, hogy #kornyezettudatosan a @mediaiuris–szal,  és kép vagy videó formájában már mehet is a megosztás. A kép vagy videó témája lehet például:

  • kedvenc képed a természetről;
  • szelektív hulladékgyűjtés otthon;
  • újrahasznosítással és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos fotó;
  • sétálós, túrázós, kirándulós, vagy sportolós kép a természetben;
  • készíthetsz képet arról, amikor éppen nem autót vagy valamilyen tömegközlekedési eszközt választasz az utazáshoz, hanem például a biciklit;
  • fotózd le, ahogy fát vagy virágot ültetsz;
  • örökítsd meg, ahogy a természetben tanulsz;
  • vagy egyszerűen csak készíts egy olyan képet, amikor kiülsz a szabadba és élvezed a természetet!

Ezek a témák pusztán iránymutatást adnak a képek vagy videók elkészítéséhez, és reméljük, minél többen csatlakoztok hozzánk a klímaváltozás világnapján. Ez egy fontos téma, amire fel KELL hívni a társadalom figyelmét, ehhez pedig közös összefogásra van szükség. És ha valamit az emberiség a történelme során bebizonyított, az az, hogy ha valamit igazán akar, akkor képes elérni, és megvalósítani azt. Így tehát közösen tegyünk a globális felmelegedés ellen, és mutassuk meg a világnak, milyen apróságokkal járulunk hozzá nap, mint nap a Föld megóvásához. És ne feledjétek, nem csupán PTE-s hallgatók történeteire és posztjaira számítunk, hanem mindenkiére. Mert MIND számítunk! 

 

Hívókép forrása: 1

EnglishGermanHungarian