[metaslider id="9331"]
call-of-duty-ajanlo

Call of Duty: Warzone, avagy mivel játszunk karanténban?

A jelenleg kialakult helyzetben, a kijárási korlátozás elrendelése után sok hallgatónak nincs programja azokra a délutánokra, amikor már végzett a távoktatással és a távtanulással, hiszen most nem lehet a barátokkal találkozni, a Netflixet már mindenki rongyosra nézte és elfogyasztotta az ott fellelhető sorozatokat. Nekik szeretne most egy újabb alternatívát kínálni a Media Iuris a szabadidő felhasználására. Új rovatunkban bevezetünk titeket a gaming világába, és rendszeresen fogunk nektek bemutatni olyan videójátékokat, amiket akár számítógépen, akár konzolon tudtok játszani az otthonlét idején.

Az első ilyen játék a Call of Duty: Modern Warfare játék módjaként megjelent, de önállóan és ingyenesen játszható Call of Duty: Warzone.

CALL OF DUTY

A Call Of Duty sorozatnak hosszú és tartalmas múltja van a videójátékos kultúrában. A sorozat első része 2003-ban látott napvilágot és az Infinity Ward gondozásában készült. Típusát tekintve az akkori produktum belső nézetes akciójáték volt, és ezzel a hagyománnyal azóta sem szakított a sorozat. Több epizód játszódott a második világháború idején, de ellátogattunk már a közelebbi és távolabbi jövőbe is, ahol akár cyborgként is küzdhettünk, de több rész játszódott napjainkban is, bemutatva a jelenkor hadviselését. Az első jelenkorban játszódó mű a Call of Duty: Modern Warfare nevet viselte, ugyanazt, mint a most bemutatásra kerülő kiegészítőt tartalmazó játék, mivel a mai változat egy úgynevezett remastered epizód. Az akkori játékban egyébként nagy port kavart a No Russian elnevezésű küldetés, melynek során ártatlan civil tömegeket gyilkoltak egy repülőtéren.

A sorozat mostanra sokak szerint kifáradt, az új részek már csak mérsékelt sikert értek el, és sok rajongó kezdett elpártolni a sorozattól, és ekkor jött a fejlesztésben ismét soros Infinity Ward, aki elkészítette az első megjelenéskor is nagy sikernek örvendő Cod: Modern Warfare remastered-t, tervük bevált, mivel a produktum mind a kritikusok, mind a játékosok között nagy sikert aratott.

A „fő” játék a Call of Duty: Modern Warfare az eredeti sémát követi, így rendelkezik kampánnyal, és multiplayerrel is, illetve kapott egy Spec Ops elnevezésű módot is. Ez a játék azonban még fizetős, ellenben a később megjelent kiegészítő a Call of Duty: Warzone ingyenesen játszható bármely platformon.

JÁTÉKMÓD

A Warzone jelenleg két játékmóddal rendelkezik. Az első a jelenleg nagy népszerűségnek örvendő Battle Royal, ami inkább a realisztikus Battle Royal játékok sorát erősíti, mint például a Pubg. Ennek során 150 főt eresztenek egymásnak egy méretes pályán. A játék elején egy pályát átszelő repülőről kell kiugrani ejtőernyővel. A földre érkezéskor még csak egy pisztollyal rendelkezik a játékos, mindent mást a pályáról kell összeszedni, így többek között a védelemként funkcionáló armor plate-eket, illetve a különböző fegyvereket is. A játék célja egyszerű, te maradj utoljára életben és te nyertél. Ebben a játékmódban indulhatsz egyedül vagy úgynevezett squadban is, ahol 2 barátoddal együtt próbálhatod meg megnyerni a meccset. Abban az esetben, ha meghalsz először, az újonnan bevezetett Gulagba kerülsz, ahol egy kis területen 1v1 harcot kell vívnod egy szintén likvidált játékossal, és a nyertes új esélyt kap és visszatérhet a harcba, erre azonban egy körben csak egyszer van lehetőség. A másik módja annak, hogy visszatérj a halálból, az, ha a csapatársaid a pontboltoknál visszaváltanak a pályán gyűjthető pénzért.

A másik játékmód a Plunder vagy Blood Money néven ismert játéklehetőség. Ennek során össze kell gyűjteni a pályán fellelhető pénzt, de más játékosok kiiktatásáért is kaphatunk szép összegeket. A pénzt a pályán megjelenő, illetve lehívható helikopterekkel lehet kijuttatni, de vigyázni kell, mivel a legtöbb pénzzel rendelkező csapat automatikusan látható lesz a térképen, és így célponttá válik. A győzelemhez először össze kell gyűjteni 1 millió dollárt, majd megnyerni az utána következő bónusz kört.

A játék támogatja crossplay lehetőséget, így a különböző konzolokkal és a számítógéppel rendelkező játékosok is játszhatnak együtt.

Reméljük kedvet kaptatok a játékhoz, ha igen, próbáljátok ki! Jó szórakozást kívánunk hozzá!

EnglishGermanHungarian