[metaslider id="9331"]
Mit nézz a moziban

Mit nézz a moziban júniusban?

A vizsgaidőszak végével talán több időnk marad a kikapcsolódásra. Aki a filmeket szereti, látogasson el egy-egy moziba. Júniusban leginkább az akciófilmek dominálnak a mozik kínálatában, ebben a cikkemben azonban a horror és a Disney-rajongóknak is kedvezve bemutatok két filmet. Mindezeken túl a mozikban megtekinthető még pl. az Ürömapám és a Jóságos ég! című vígjáték, illetve a Konstrukció című sci-fi is.

A kis hableány

Filmműfaj: romantikus kalandfilm, fantasy

A kis hableány Arielről szól, a szép és uszonyraesett fiatal sellőről, aki szomjazza a kalandokat. Triton király legkisebb és legszófogadatlanabb lányának minden álma, hogy megismerje a tengeren kívüli világot; és mikor egy napon a felszínre merészkedik, szerelembe esik a sármos Eric herceggel. Noha a hableányoknak tiltott dolog az emberekkel kapcsolatba lépni, Ariel kénytelen követni a szíve szavát. Alkut köt a gonosz tengeri boszorkánnyal, Ursulával, aminek következményeként lehetősége nyílik a szárazföldi létre, ám egyúttal veszélybe is sodorja életét – és apja trónját. A film előzetesét itt megnézhetitek. 

A kis hableány

Flash: A villám

Filmműfaj: akció, vígjáték, fantasy

Világok ütköznek össze, amikor a szupergyorsnál is gyorsabb Barry (Ezra Miller) arra használja a szupererejét, hogy visszafusson a múltba – reméli, hogy ha ott változtat, a jelen is más lesz. Csak a családja sorsát akarja jobbá tenni, a szülein szeretne segíteni, de sajnos, megtörténik, amiért nekirugaszkodott: megváltoztatja a jelent. Egy újfajta valóság csapdájába esik. Ebben Zod tábornok visszatér, és a Föld elpusztításával fenyeget, de nincsenek szuperhősök, akik az emberiség segítségére siethetnének. Ha meg akarja menteni a világot, amiben élt, és vissza akar térni a jövőbe, amit remél, Barrynek futnia kell. És különleges gyorsasága segítségével elő kell kerítenie azokat a szuperhősöket, akik segíthetnek a bajban. Azonban nem azokat találja meg, akikért indult. Nem biztos, hogy az ő önfeláldozása elég hozzá, hogy helyreállítsa a kizökkent valóságot. Az előzetes ide kattintva megtekinthető. 

Halálos iramban 10.

Filmműfaj: akció, thriller

A Halálos iramban saga tizedik része vezeti be a záró fejezeteit a mozitörténet egyik leghíresebb és legnépszerűbb sorozatának, mely a harmadik évtizedében jár, ugyanazzal a szereplőgárdával, amelyikkel elindult. Dom Toretto (Vin Diesel) és családja számos lehetetlennek tűnő küldetésben bizonyult ravaszabbnak, higgadtabbnak és gyorsabbnak minden útjukba kerülő ellenségnél. Most minden eddiginél halálosabb veszéllyel kell szembenézniük: a múlt árnyékából rettenetes fenyegetés bújik elő, melyet a vérbosszú táplál, és az illető el van szánva arra, hogy szétzúzza ezt a családot, és örökre tönkretegyen mindent – és mindenkit – akit Dom szeret. 2011-ben, az Ötödik sebességben Dom és csapata elkapta az aljas brazil drogbárót, Hernan Reyest, és lefejezte a birodalmát egy hídon, Rio De Janeiróban. Ám azt nem tudták, hogy Reyes fia, Dante (Jason Momoa) szemtanúja volt az egésznek, és az elmúlt 12 évet azzal töltötte, hogy tervet szőtt Dom kegyetlen megleckéztetésére. Dante ármánya szétszórja Dom családját a világ különböző pontjaira, Los Angelestől a római katakombákig, Brazíliától Londonig, Portugáliától az Antarktiszig. Új szövetségek köttetnek, és régi ellenségek bukkannak fel újra. Ám minden megváltozik, amikor Dom rájön, hogy nyolcéves fia (Leo Abelo Perry) Dante bosszújának végső célpontja… A film előzetese itt található.

Halálos iramban mozi

Indiana Jones és a sors tárcsája

Filmműfaj: akció, kalandfilm

Harrison Ford visszatér a legendás régész szerepében a nevezetes filmsorozat ötödik részében. A film 1969-ben játszódik az űrverseny közepén. Indyt nem érinti jól, hogy az Egyesült Államok kormánya volt nácikat toboroz annak érdekében, hogy segítsenek legyőzni a szovjeteket a Holdra jutásban. Az egyik ilyen, nácivá lett NASA-tag, Jurgen Voller (akit Mads Mikkelsen alakít) olyan eszközt keres, amely segít neki visszafordítani a múlt hibáit, miközben Indy keresztlánya, Helena Shaw (Phoebe Waller-Bridge) keveredik bele a konfliktusba. A kalandfilm előzetese itt megtekinthető. 

Indiana Jones film

Követés

Filmműfaj: Horror

Egy baráti társaságot egy exkluzív luxuskempingbe invitálnak, egy apró szigetre, ahol a csapat egy ismert influencer vezetésével menő tartalmakat készül gyártani. A legenda szerint a szigetet körülölelő tóban egy ősi boszorkány kísért, ami remek lehetőségnek tűnik a fiatalok számára, hogy hírnevet szerezzenek maguknak a közösségi médiában. Bár a történet valódiságát sokan megkérdőjelezik, a kezdetben felhőtlen nyaralás hamar hátborzongató fordulatot vesz és minden jel arra utal, hogy a legenda igaz lehet. Az előzetes itt megtalálható.  

Forrás: 1

Képek forrásai: kiemelt, 1, 2, 3

EnglishGermanHungarian