[metaslider id="9331"]
nyár

Mit csináljak a nyáron? – Nyári bakancslista 2.

Javában tombol a nyár, a vizsgáknak már rég vége és az egyetemistáknak itt van – a vizsgaidőszak hosszúságától függően persze – körülbelül két hónap, amit a tanévhez képest jóval szabadabban osztunk be magunknak: sokan mennek nyaralni, akár külföldre, akár belföldre, fesztiválok, diákmunka, barátok, és minden egyéb más szerepel a programok között. Ötletekért valószínűleg senkinek sem kell a szomszédba mennie, tavaly pedig magam is összeszedtem egy listát arról, hogy mi mindennel is lehet kitölteni ezt az időszakot. Ugyanakkor mégis eszembe jutott pár újabb dolog, amit szerintem érdemes csinálni a nyáron. Lássuk ezeket!

1. Ép testben ép lélek

És nem csak a sportra utalok ezzel a híres szólás-mondással. Bár persze az is fontos, hogy – főleg ebben az időben, és most, hogy több időnk van – menjünk úszni a strandra, esetleg esténként futni és mindenki csinálja azt a sportot, amihez kedve van. És nem is csak az egészséges étkezésre, vitaminok szedésére, gyógyteák fogyasztására, bár ezeknek is szintén fontos szerepük van. Hanem arra is, hogy járjunk el különböző féléves, éves szűrővizsgálatokra, amelyek éppen esedékesek, gondoljuk végig az általános egészségi állapotunkat, és ha úgy érezzük, bármilyen panaszunk van, menjünk el orvoshoz! Ne halogasd, mert magától ritkán múlik el, ellenben megkönnyebbülsz, ha már tudod, hogy mi a helyzet és mit lehet ezzel kezdeni.

2. Külső változások

Nagyon sok mém is szól arról, hogy egy nagyobb esemény után az életünkben tipikus reakció, hogy megváltoztatjuk a hajunkat. És nincs is ebben semmi rossz, hiszen nem ártunk vele senkinek. De nem feltétlenül kell különleges alkalom sem, hogy változtassunk magunkon: menj el a fodrászhoz és próbáld ki azt a frizurát, ami már régebben is tetszett, de akár az öltözködési stílusodat is időről-időre megreformálhatod ha úgy érzed, másmilyen vagy már, mint régebben.

nyár

3. Mindened megvan?

Ha már a ruháknál tartottunk: ilyenkor érdemes számba venni a készleteinket, hogy minden megvan-e, amire a mindennapi élethez szükség van, de nem csak a ruhákból, hanem minden másból is. Ilyenkor valamivel több időnk van eljárni boltokba, nézelődni, keresgélni; ráadásul az sem utolsó szempont, hogy mostanában sajnos igen nagy és gyors áremelkedések tapasztalhatók, ami valószínűleg folytatódni fog még mostanában: így érdemes minél előbb ‘túlesni rajta’, és megvenni, ami kell.

  • Jutalmazd meg magad!

Nagyon fontos, hogy időről időre elszámolj magaddal, hogy mennyi mindent elértél és véghez vittél az elmúlt hetekben, hónapokban. Mert elsőre talán fel sem tűnik, de ha jobban átgondoljuk, rengeteg dolgot össze lehet szedni, amiket elértünk az életben. Legyél hát büszke magadra ezekért, és jutalmazd meg magad valamivel, amit szeretsz!

Emellett én azt is fontosnak tartom, hogy akkor is jutalmazd meg magad, ha esetleg nem sikerül valami. Hiszen attól még a munkád, energiád ugyanúgy benne van és ezért dicséretet érdemelsz!

4. Aludj!

Persze mindig megkapjuk a barátainktól, ismerőseinktől, hogy ilyenkor pihenni kell és feltöltődni, erre van a nyár. De aztán jön egy-két fesztivál, esetleg egy kis munka vagy netalántán tanulás, és máris kevesebb idő jut az alvásra és ugyanott tartunk, mint tanév közben, pedig akkor megígértük magunknak: “ha egyszer vége lesz a vizsgaidőszaknak, kialszom magam!” Ismerős ez a körfolyamat? Nos igen, nem mondom, hogy velem nem fordult már elő, de épp ezért nem győzöm én is Nektek hangsúlyozni: a nyáron pihenni, aludni!

nyár

Neked szerepeltek a nyári bakancslistádon az imént említettek? Te mivel egészítenéd ki a sort?

 

Képek forrása: kiemelt kép, 1, 2

EnglishGermanHungarian