[metaslider id="9331"]

Minket, embereket is fel lehet tölteni, mint egy mobilt?

Sok ember számára ismeretlen lehet az energiaparkok fogalma és nem tudja, milyen kategóriába sorolja ezt a szót, ezért ebben szeretnék egy kis segítséget nyújtani. Az energiavonalak a Föld idegáramai, amelyek kisugárzásukkal erősítik az immunrendszert és regenerálják a betegségek által legyengült szervezetet. Emellett az egészséges emberek számára is feltöltődést tud nyújtani. A föld ezen kisugárzásait Szent György vonalaknak nevezik, amelyek kereszteződései a föld akupunktúrás pontjai.

Őseink sokkal szorosabb kapcsolatban álltak a természettel, ezáltal jobban ismerték a Föld energiáit. Szellemi vezetőik találták meg és jelölték ki a gyógyító energetikai pontokat, amelyek fölé építették az Árpád-kori templomokat, zarándokhelyeket. Ezen felül, ahol az emberek nyugodt környezetben, testileg és lelkileg megtisztulva tölthették el idejüket. A vonalak a mai napig léteznek, de az évtizedek során háttérbe szorultak. Megoszlanak a vélemények ezen jelenségek tényleges gyógyító erejével kapcsolatban. Sokak szerint olyanok ezek a pontok, mint a mobiltöltők, 20 percre rácsatlakozik az ember és már fel is töltődik, ám mások azt vallják, hogy ,,töltődésük” közben, illetve után nem érzékeltek semmiféle változást. Valaki ha hisz benne, ha nem, már csak a magával ragadó nyugodt környezet miatt is érdemes ellátogatni a következőkben megemlítésre kerülő helyszínekre. Ezek mellett látogatottságukat még az a tény is népszerűsíti, hogy mindkét hely a természet által kialakított formájában tündököl, kisebb emberi beavatkozással, ezáltal ingyenes az érdeklődők számára.

Gyógyítási technikája egyszerűen magyarázható tényként megfogalmazható. Az embert, mint a Földet elektromágneses erőtér, aura veszi körül. Az emberi testben a betegségek jelei ugyanúgy megmutatkoznak, mint mikor Földünk elveszti az egyensúlyát. Foltok, rések, szakadások keletkeznek amelyek lassítják az öngyógyító mechanizmust. Ezen energiákat áramoltató helyek segítenek abban, hogy a szervezet regenerációja gyorsabban végbe mehessen. A jótékony hatás érdekében az energiavonalakon és környékén történő 2-3 órás sétálás, meditálás, akár túrázás ajánlott. Az egyik ilyen különleges hely Szlovéniában, a magyar határtól kb. 10 km-re található, Dobronak település közvetlen közelében. A térségnek két nevezetessége is van: az egyik a gyógyító energiákkal teli parkja, a másik Közép-Európa egyedülálló orchidea farmja. A dimbes-dombos bükkerdő és a mellette található Bakónaki-tó remek lehetőség sétáláshoz, kerékpározáshoz akár még gombászáshoz is. A környéken való barangolás közben érdemes megállni a Szent Vid kápolnánál, ahol a legnagyobb hatóerejű a földből áramló energia sugárzás, mivel a radieszteziológusok megállapítása szerint itt két energiavonal keresztezi egymást. Nem véletlen, hogy a ma ott álló kápolna helyén régen is valószínűleg kegytemplom helyezkedhetett el. Mellette található egy forrás, melynek vize a hagyomány szerint gyógyítja az emésztőszervi és idegrendszeri betegségeket, valamint hatással van a hallási és látási zavarokra is. Június 15-én, Szent Vid napján emberek ezrei zarándokolnak erre a területre. A helyiek elmondásuk szerint, már a Trianon előtt is ismerték a gyógyító pontokat, ám ezek tényleges bebizonyítása 15 évvel ezelőtt valósult csak meg. Az energiától túl fűtött és nem mellesleg gyönyörű környezetben való sétálás pozitív hatással hat a szervezet különböző részeire. Összesen 26 pont található a területen, amelyeket a túraútvonal során energiapadok jeleznek. Viszont egy alkalom során mindössze öt energetizáló padot javasolnak kipróbálásra. Ha valaki konkrét betegsége miatt látogat el a helyre akkor a következők szerint járjon el: keresse fel az adott betegségre vonatkozó energiapontot, majd ellazult állapotban, tenyerét a föld felé fordítva pihenjen ott 15-20 percet. A tenyérben és a testben is egyaránt meleg vagy hűvös fuvallat lesz érezhető. Az energiapontok többféle szervre és rendellenességre hatnak, mint például: gyomor, izületek, szív, máj, vese, bőrrák, nyirokrendszer, csontritkulás. Ezek mellett kedélyállapot javító és a test kimerült energiát is képes feltölteni.

Másik ajánlásom a Magyarországon található, Zalai megyei eldugott falvacskára, Nagybakónakra vonatkozik. A hely a zalai erdőrengeteg kellős közepén helyezkedik el. Ez az eldugott gyöngyszem nem sok ember számára ismert, megközelítése is néha juhnyájakon és sártenger közepette valósítható meg. Ám, ha valaki eléri a célt, csodás látvány tárul a szeme elé. A viszonylag kis részen lehetőség nyílik sütögetésre, túrázásra egyaránt és ezek mellett energiával is feltöltődhet az idelátogató. Emellett a terület a Kéktúra útvonal helyszínéül is szolgál. Az erdőnek azt a részét, ahol az energiavonalak keresztülhaladnak, egy forrás szeli át. A helyszínen található egy vas asztal, amely alatt a vonalak keresztezik egymást, így nem meglepő, hogy az asztal több évtizede szentmisék oltárasztalaként szolgál.

EnglishGermanHungarian