[metaslider id="9331"]

Mentorklub egy mentorált szemével – Interjú Földesi Szilviával

A Mentorklub 2018 novemberétől működik a Pécsi Tudományegyetemen. A Mentorklub célja, hogy segítse a hallgatókat a felkészülésben, a problémák megoldásában, illetve a nehézségek kezelésében. Segítségüket bármely diák igénybe veheti. Jelenleg a pécsi jogi karon négy oktatómentor és öt hallgatómentor tevékenykedik. Idén ősszel két új taggal bővült a csapatuk, a velük készült interjút itt olvashatjátok. 

Most viszont az érme másik oldalát vizsgálva egy mentorálttal fogok beszélgetni.

Először is Sziszi, köszönöm, hogy elfogadtad a megkeresésemet. Mesélj magadról kérlek egy kicsit.

Földesi Sziszi: Elviekben negyedéves hallgató vagyok, de ezt elég nehéz megállapítani, hiszen rövidítve jártam volna a jogász szakra ( már van két diplomám, amiből az egyik igazságügyi igazgatás, így több tárgyat is át tudtam hozni). Viszont közben szültem is, szóval elég komplikált a helyzetem. 

 

 

Miért döntöttél úgy, hogy igénybe veszed a mentorklub nyújtotta szolgáltatást?

Földesi Sziszi: Akkor hozták létre a Mentorklubot, amikor én pont szültem, szóval nem is tudtam, hogy ilyen van. Viszont szerencsés volt a helyzetem, mert mikor visszajöttem, az egyik barátnőm lett a mentorom. Eleinte nem tudtam, hogy ez hogyan is működik, ő világosított fel a dolgokról.  Mondhatjuk, hogy úgy lett mentorom, hogy nem is tudtam róla.

Miben segített téged a közös munka?

Földesi Sziszi: Nagyon sokat segített abban, hogy visszarázódjak az egyetemi életbe. Így az online oktatás során nehezebben áramlanak azért az információk, ő viszont a mentorkodása miatt képben van, sokszor időpontokat is tőle tudok meg, ami valljuk be elég lényeges itt az egyetemen. Nehéz mert össze-vissza vannak tárgyaim és nem minden évfolyamról vannak ismerőseim, de mivel a Szincsinek (Fazekas Cintia) több évfolyamról is van mentoráltja, így tud segíteni akár a tananyagokkal kapcsolatban is.

Mi alapján választottad ki, hogy ki legyen a mentorod, illetve mi számodra a legfontosabb mikor együtt dolgoztok?

Földesi Sziszi: Ugye nekem ez nem volt igazi döntés, egyszerűen csak így alakult.  A közvetlenség, az ahogy tudunk együtt haladni, az, hogy ő egy olyan egyéniség, akivel én bármit meg tudok beszélni, akivel passzolunk egymáshoz. Ezek a dolgok számomra nagyon fontosak a közös munka során. Gondolom minden mentor ilyen valamennyire, biztos, hogy a többiek is segítőkészek, rugalmasak és tudnak idomulni minden személyiséghez.

 Köztünk a mentorálás leginkább abban merül ki, hogy segít abban, hogy ne maradjak le az információkról, de gondolom ez minden mentor-mentorált kapcsolatban más. Nekem szerencsére nincs szükségem arra, hogy segítsenek a tanulásban, de biztos vagyok benne, hogy olyanoknak akik frissen kerülnek bele az egyetemi életbe nagyon hasznos lehet ez a lehetőség. 

Mit üzennél azon hallgatóknak, akik félnek mentort keresni maguk mellé?

Földesi Sziszi: Ne féljenek és keressék meg azt a mentort, aki tud nekik segíteni, mert könnyen el lehet veszni az egyetemi életben, főleg annak aki elsős és nem járt még másik egyetemre vagy főiskolára, ráadásul olyan típus is. Keressen egy számára szimpatikus mentort magának aki segít, nem kell ettől félni. Ez egy jó lehetőség és érdemes élni vele. 

A Mentorklub mentorairól itt találsz bővebb információkat.

 

1 thought on “Mentorklub egy mentorált szemével – Interjú Földesi Szilviával

Comments are closed.

EnglishGermanHungarian