[metaslider id="9331"]
androvics-k-balazs-media-iuris-koronavirus-1024x576

Reméljük az élet – még ha máshogy is -, de megy tovább!

A pécsi jogi kar hallgatóinak, Pécs és Magyarország lakosságának élete egyik napról a másikra egy pillanat alatt megváltozott az elmúlt héten az új koronavírus magyarországi terjedésének hatására.

Mi emberek képesek vagyunk sokszor abba a hibába esni, hogy elhitetjük magunkkal, hogy ami a világ másik felén történik az ránk nincs – vagy nem lehet – hatással. Ebben az esetben is valami hasonló történt.

A Media Iuris – a pécsi jogi kar hivatalos médiacsoportja is rosszul éli meg az elmúlt napok történéseit és számunkra is sok a kérdés, sok a kétely és a bizonytalanság. De csapatunk elszánt és kitart amellett, hogy megpróbáljuk a platformunkat is a kialakult helyzethez alakítani.

A Media Iuris elnökével Androvics K. Balázzsal készült rövid interjú során kiderül, hogyan is folytatja munkáját a médiacsoport.

Az elmúlt napok eseményeire való tekintettel és arra, hogy a Pécsi Tudományegyetem látogatási tilalma óta nagy a hallgatás a platformokon kérdezem, folytatja-e tevékenységét a Media Iuris?

Androvics K. BalázsAndrovics K. Balázs: A Media Iuris tagjai mind egyetemi hallgatók. A Pécsi Tudományegyetem hallgatói. Az életünk egyik napról a másikra megváltozni látszik. Ehhez nekünk is nagyon nehéz idomulni, alkalmazkodni, de a munkánkat folytatjuk tovább és tudósítunk, interjúzunk, beszámolunk mindenről, ami velünk, körülöttük történik.

Számíthatunk arra, hogy a Media Iuris struktúrája átalakul annak hatására, hogy jelenleg nem léphet a csapat sem és más hallgatók sem az egyetem területére?

Androvics K. Balázs: Igen. Az olvasók érzékelni fognak változásokat. Elkezdünk nyitni a világra és nem csak a jogi kar híreivel, eseményeivel fogunk foglalkozni, hiszen nekünk is reagálnunk kell a megváltozott körülményekre. Én lennék a legboldogabb, hogyha ismét arról írhatnánk, hogy milyen konferencián vesz részt az ELSA Pécs, milyen színes hallgatóbarát eseménnyel készül az Alpha Ióta Kappa vagy arról, hogy a Fiatal Értelmiségi Klub, ismét Aranyosgadányban a Horváth-kertben tartja hagyományőrző Szabadegyetemét. De sajnos ezekről egyelőre nem tudunk hírt adni. Megpróbálunk ezentúl naprakész információkkal szolgálni a világból, a körülöttünk történő eseményekről. És várunk. Várunk arra, hogy minden visszatérjen a megszokott kerékvágásba és véget érjen ez a rémálom.

A Media Iuris és te személyesen is akár, hogyan élitek meg az elmúlt napokat, a történteket?

Androvics K. Balázs: Borzasztóan. A csapattal tartjuk egymásban a lelket. De ezt mondhatnám az egyetem polgáraira, barátaimra és családtagjaimra egyaránt. A szerdai sajtótájékoztató óta mindannyiunk élete megváltozott. Nem tudunk mást tenni, mint alkalmazkodni és bízni a legjobbakban. Most nagyon fontos, hogy mindannyian higgadtak, nyugodtak és megfontoltak legyünk. Ezt kértem a majdnem 25 fős médiacsoportunk összes tagjától is. Többször elmondtam már, hogy mi nem csupán munkatársak vagyunk egy szerkesztőségben, hanem barátok, egy család. Aki hozzánk tartozik, az egy hasznos, és nagyon fontos közösség tagjává válik. A mindennapi munkánkon túl odafigyelünk egymásra. Most pedig még inkább, mint eddig. A Media Iuris tagjai már mind otthon vannak biztonságban. Követik és betartják Magyarország Kormányának tanácsait, iránymutatásait, előírásait, ezzel is figyelve saját, családjuk és környezetük egészségének megőrzésére. Ezen kívül a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar jövőbeli oktatására vonatkozó új rendszerét, szabályozásait. Bízom abban, hogy hamarosan mind újra együtt leszünk a pécsi jogi kar falai között!

 

EnglishGermanHungarian