[metaslider id="9331"]

Max Verstappen az élen, Lando Norris újra a pódiumon

A koronavírus miatt idén is több helyszínt le kellett mondani, ezért a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is dupla futamot rendeztek Ausztriában. A Red Bull Ring hazai versenye a Red Bull-Hondának, ahol mindig is remekül teljesítettek. Viszont idén a szurkolók Max Verstappentől még jobban elvárták a győzelmet. A fiatal tehetség nem okozott csalódást az ideutazó holland drukkereinek, könnyedén megnyerte a Stájer Nagydíjat. 

A mostani időmérőn is Verstappen volt a leggyorsabb. Sokak meglepetésére másodikként indulhatott a McLaren még csak 21 éves brit pilótája, Lando Norris. Őt követte Sergio Perez, Lewis Hamilton, és Valtteri Bottas. 

A száraz körülményeknek köszönhetően Max a verseny elején már maga mögött hagyta a többieket és a safety car újraindítása után, már végképp senki sem tudott beleszólni a versenyébe. Sőt, még a leggyorsabb kör pontját is sikerült megszereznie. Ez volt neki az első Grand slam, ami abból áll, hogy övé volt a pole-pozíció, a leggyorsabb kör, megnyerte a futamot, illetve rajt-cél versenyként nyerte meg. Ebből mind a négy teljesült is a még csak 23 éves holland versenyzőnek. 

Perez próbálta meg előzni Norrist, aki viszont nem adott elég helyet neki, így sóderbe hajtott, amivel rengeteg pozíciót vesztett. A FIA ezt szabálytalannak minősítette és 5 mp büntetést adott a McLaren pilótájának. Később Christian Horner, a Red Bull-Honda csapatfőnöke elmondta, hogy szerinte nem érdemelte meg Lando Norris a büntetést, mivel más a helyzet ha ez egy rajt után történik, és más, mintha rendes verseny alatt.  

A mexikóinak biztosan fájt a dolog, ugyanis az eset után a mögötte jövő Charles Leclercet kétszer is kitessékelte a pályáról, mikor az meg akarta előzni őt. A FIA természetesen mind a két alkalommal leszorítás miatt 5 másodpercre büntette, aki így a 6. helyre csúszott le. 

A hétvégén mint láthattuk, igencsak aktív volt a FIA és rengeteg 5 mp-es büntetést adtak a versenyzőknek. Tsunoda is kapott ilyen büntetést, ráadásul kétszer, mert mikor kiment a boksz utcába, ráment a bokszutcai vonalra. Jó helyről indult, viszont emiatt pontokat bukott. 

Hamilton autója megsérült, ezért Bottas küldték előrébb, nehogy Norris kihasználja ezt, és megelőzze mind a két Mercedest. Emiatt csak a címvédőt tudta megelőzni a fiatal brit pilóta. 

Az utolsó körre is maradt izgalom, miután már Max-ot leintette a kockás zászló, akkor volt egy kisebb baleset. Kimi Räikönnen belehajtott Sebastian Vettelbe. Szerencsére nem sérült meg senki sem, de többen értetlenül álltak a szituáció fölött. Érdekesség, hogy Vettel szombaton ünnepelte a 34 életévét. Nem csak ez volt a nap híre, hanem az is, hogy Hamilton 2023-ig marad a Mercedesnél. 

 

 

 

 

 

 

Forrás: 1

EnglishGermanHungarian