[metaslider id="9331"]
speed-mentoring-mentorklub-pte-ajk-media-iuris

Második alkalommal randizhattunk a tanszékek, kari szervek képviselőivel!

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karon 2019. február 18-án második alkalommal rendezték meg a Speed Mentoring elnevezésű rendezvényt, melyet a kar Mentorklubja szervezett. Az eseményen minden hallgató választ kaphatott a felmerülő kérdéseire a kari szervek és a tanszékek képviselőitől, valamint oktatói és hallgatói mentoraiktól.

Az esemény 17:00-kor vette kezdetét, amikor Dr. Fazekasné Dr. Pál Emese és Dr. Vörös Eszter oktatói mentorok megnyitották a rendezvényt egy slideshow-val. Fazekas Cintia és Androvics K. Balázs hallgatói mentorok is szót kaptak, akik szintén fontos információkkal látták el a vendégeket. Ezután kezdődött a program.

A szervezés nagyon ötletes volt, mivel 10 perces „rapid randi” formájában minden érdeklődő leülhetett ahhoz a delegálthoz, akitől kérdezni szeretett volna. Az idő leteltével pedig új képviselőkhöz lehetett átülni, újabb kérdések, problémák megválaszolása reményében.

Fazekas Cintia hallgatómentorral beszélgettünk.

G: Milyen kérdésekkel fordulhat egy joghallgató a Mentorklubhoz?

C: A Mentorklubhoz fordulhat minden olyan hallgató, akinek nehézségei akadnak többek között a tantárgyak teljesítésével, vizsgára való felkészüléssel, a vizsgaidőszak beosztásával, nagy mennyiségű tananyag feldolgozásával, illetve azoknak a megkeresését is várjuk, akiknek olyan problémáik adódnak, mint a Neptun rendszerben való eligazodás vagy a tantárgyfelvétel, az oktatókkal való kapcsolattartás. Összegezve, minden hallgatónak a rendelkezésére állunk, akinek bármilyen, az egyetemi élettel kapcsolatos nehézsége akadna. A Mentorklubhoz forduló hallgatónak lehetősége van igény szerinti gyakorisággal online, illetve személyes konzultációkra. Részt venni egyéni valamint csoportos korrepetálásokon, továbbá a Mentorklub által szervezett programokon, tréningeken, amelyekre természetesen minden hallgatót szeretettel várunk!

G: A Speed Mentoring esemény sikere miben rejlik? C: Szerintem a rendezvény közvetlenégében, illetve abban, hogy a hallgatókért van. Az oktatói- és hallgatói mentorokon túl, a tanszékek és a kari szervek képviselői is mind nagyon közvetlenek a hozzájuk forduló hallgatókkal, segítőkészen állnak rendelkezésükre az esemény keretein belül és azon kívül is. Véleményem szerint a légkör, és az, hogy a hallgatók tudják, hogy bátran kérdezhetnek, mert választ fognak kapni, eredményezi azt, hogy szép számban jelentek meg az eseményen, ami reméljük a jövőben csak gyarapodni fog.

G: Várható-e, hogy sor kerül a harmadik randevúra? C: Igen. Terveink szerint minden félév elején megrendezzük a Speed Mentoringot, annak érdekében, hogy a hallgatók minél zökkenőmentesebben tudjanak felkészülni az előttük álló megmérettetésekre.

Amennyiben megrendezésre kerül a 3. Speed Mentoring esemény, arra buzdítunk mindenkit, hogy felmerülő kérdését, problémáját ossza meg azzal, aki abban leginkább tud segíteni.

A Mentorklub elérhetőségei:

E-mail: mentorklub@ajk.pte.hu Facebook: https://www.facebook.com/pteajkmentorklub Instagram: https://www.instagram.com/pteajkmentorklub

D.G.

EnglishGermanHungarian