sorpong-bajnoksag

Fröccs- és sörpong bajnokságra készül az AIK és az ELSA!

Az őszi szemeszterben alakult Alpha Ióta Kappa és az ELSA Hungary pécsi szervezete az ELSA Pécs, második alkalommal rendezi meg az Ahoj! sörözőben, sörpong bajnokságát, kiegészítve, kedvezve ezáltal a fröccskedvelőknek is, ugyanis ebben a szemeszterben gondoltak azokra a hallgatókra, akik a sört kevésbé szeretik vagy bírják. Az eseményt II. Sörpong-Fröccspong Bajnokságra keresztelték.

 

Facebook eseményükből kiderül, hogy 1000 forint a  nevezési díj csapatonként. Jelentkezni 2020. február 18-ig lehet. A szervezők garantálják a kiváló hangulatot, a korrekt lebonyolítást és az izgalmas meccseket. A bajnokság 3 fordulóból áll majd és végül a döntőből, melyeket keddenként rendeznek majd meg a szervezők.

Dér Ádámmal az Alpha Ióta Kappa – A jogász klub elnökével beszélgettem a bajnokságról.

Media Iuris: Az őszi szemeszterben ki, kik nyertek és mi volt a jutalom? Milyen visszajelzések érkeztek a bajnokságra?

Dér ÁdámDér Ádám:  Az őszi szemeszterben a „Sördögök” csapata hódíthatta el az első sörpongbajnokságunk trófeáját. Név szerint Várhegyi Míra és csapattársa, Ambrózi Miklós. Magát a kupát vándorkupának szánjuk, így a következő győztes is ugyanezt a díjat kapja meg, emellett a nyertes csapat nevét a kupára gravíroztatjuk. Az első három csapatnak csapattagonként egy-egy utalvány volt a nyeremény az AHoj Pécs-hez, ahol a rendezvényt is lebonyolítottuk. Nagyon örültünk, hogy abszolút pozitív visszajelzések jöttek mind a csapatoktól, mind a  tanároktól, valamint azoktól a hallgatótársainktól, akik nem játszottak. Reméljük, hogy ebben a szemeszterben még többen jelentkeznek, habár hozzátenném, hogy az előző bajnokság sem szenvedett létszámhiányban. Soha rosszabbat!

Media Iuris: Miben lesz más, lesz-e valamilyen újítás a tavaszi szemeszteres sörpongbajnokságban?

Dér Ádám:  A II.Sörpongbajnokság FRÖCCSEL bővül (mind rose, mind fehérborral). Mivel úgy vettük észre, hogy igény lenne rá, hiszen nem mindenki szereti a sört, talán ezzel is több hallgatót tudunk megfogni. Az előző bajnokság négy héten keresztül folyt, a  tavasziban is maradunk a négy fordulónál, de ezeket kettő hetente rendezzük meg, valamint a nevezés is marad csapatonként 1000ft. Az elsőt a szemeszternyitó JogászKedd estéjén 2020.február 18-án este 20:00-kor! A második forduló március 3-án, harmadik forduló március 17-én, a negyedik, azaz záró forduló pedig március 24-én kerül megrendezésre.

Media Iuris: Mindig érdekelt a kérdés – engem, mint aki nem tud sörpongozni -, hogy a rendezvényre olyan hallgatókat is vártok, akik nem tudják ezt a sportot űzni, de szívesen megtanulnák? Nyújtotok nekik/nekünk segítséget esetleg vagy erre nincs lehetőség?

Dér Ádám: Természetesen minden hallgatótársunkat szeretettel várjuk a karról. Ezt inkább „kocsmasportnak” nevezik, amit véleményem szerint bárki tud űzni, egyszerűen csak a szerencse és a dobótechnika kérdése, amit szerintem csak rutinnal lehet elsajátítani. Javaslom, hogy aki úgy érzi nem tud sör/fröccspongozni, az jöjjön el és megtanul, mellette még jól is érezheti magát a fergeteges hangulatnak köszönhetően, amit az emberek nyitottsága, a jó zenék, valamint az alkohol garantál! 😀

Az AIK  facebook eseményének legvégén olvasható In memoriam W.Cs. mondattal és a borítóképen is észrevehető fekete csíkkal emlékezik hallgatói szervezet a nemrég elhunyt barátra, szaktársra, Wéber Csabára, aki az AIK Szervezőbizottságának elnöke volt. A bajnokság megnyitásánál pár gondolattal és egy perc néma gyászszünettel emlékeznek meg társukra az első mérkőzést megelőzően.

Előző bejegyzésünk: Megnyílt a PTE EHÖK új ügyfélszolgálati irodája! – Interjú Koltai Arnolddal!

likeheartlaughterwowsadangry
0
EnglishGermanHungarian