[metaslider id="9331"]
online-kozig-tdk

Tudományos Diákkör rendhagyó keretek között, avagy hogyan néz ki egy online Közigazgatási Jogi TDK

Már 2 hete zajlik karunkon a távoktatás és lassan mindenki hozzászokik az új helyzethez: a hagyományos előadások helyett a hanganyaggal ellátott diasorok tanulmányozásához, a különböző beadandó feladatok, illetve dolgozatok teljesítéséhez. Azonban fontos, hogy a tanulás mellett fordítsunk időt más hasznos programokra is, mint például a mozgás, egy jó könyv elolvasása vagy egy izgalmas film/sorozat megnézése. Most a Közigazgatási Jogi Tanszék egy fantasztikus lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemi hangulatot visszacsempésszük a jelenlegi helyzetbe. Ugyanis a Dr. Fábián Adrián dékán úr által tartandó „Pénz és közigazgatás” című előadás online keretek között kerül megrendezésre, amely azt jelenti, hogy április 7-én 15 órakor a Teams alkalmazáson keresztül vehetnek részt az érdeklődő hallgatók az előadáson.

A részletekről Fazekas Cintiát, a Közigazgatási Jogi Tudományos Diákkör titkárát kérdeztem.

INTERJÚ

Kinek a kezdeményezése volt az online Tudományos Diákkör megrendezése?

Fazekas CintiaFazekas Cintia: Dr. Pál Emese tanárnő vetette fel az ötletet, hogy a veszélyhelyzet ellenére a Diákkör folytassa tevékenységét online formában, amire remek lehetőség a kar által jelenleg használt Microsoft Teams alkalmazás Értekezlet funkciója.

Mennyire volt nehéz rendhagyó keretek között megszervezni az eseményt?

Fazekas Cintia: Egyelőre úgy tűnik, nem ütközünk nehézségekbe. Létrehoztunk egy Facebook eseményt, felvettük a kapcsolatot a diákköri tagokkal, valamint létrehoztunk a Teamsben egy “Közigazgatási Jogi Diákkör” csoportot, ami kvázi az ülés helyszíneként fog szolgálni. Reméljük 7-én sem lesz semmi probléma, és a technika is nekünk kedvez majd.

Miért tartod fontosnak, hogy a hallgatók „online” részt vegyenek ezen az előadáson?

Fazekas Cintia: Egyrészt ez mindenkinek egy új műfaj, ezért azt gondolom érdekes lehet oktatóink és a hallgatók részéről is ilyenformán részt venni egy diákköri tanácskozáson. Másrészt, attól függetlenül, hogy fizikailag nem tudunk egyetemre járni, nem szabad elveszítenünk motiváltságunkat és érdeklődésünket sem, valamint egy kicsit kizökkent minket az otthoni monotonitásból, “találkozhatunk” egymással, és ez mindenképp pozitív. Ezek mellett persze nem elhanyagolható a téma sem. A “Pénz és közigazgatás” a TDK Rendhagyó előadássorozatának második állomása, ahol dékán úr ismerteti velünk e két tényező viszonyának különböző aspektusait.

Szerinted mennyiben lesz más ez a TDK előadás a korábbiakhoz képest?

Fazekas Cintia: Mindenben és semmiben. Mivel korábban nem volt még arra példa, hogy online keretek között tartottunk volna ülést, így a külső tényezők miatt mindenben. Ellenben a szakmaiság, a hangulat, és a közvetlenség tekintetében a már megszokottakra számíthatnak a hallgatók.

Hol és hogyan lehet jelentkezni az eseményre?

Fazekas Cintia: Aki részt szeretne venni az eseményen, Dr. Pál Emese tanárnőnél (pal.emese@ajk.pte.hu) vagy nálam (fazekas.cintia@pte.hu) jelezheti e-mailben vagy Messenger üzenetben.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

Köszönöm szépen Cintinek az interjút!

Szerintem ez egy nagyon jó lehetőség, hiszen ezáltal részt vehetünk tudományos eseményen a távoktatás keretein belül és a hagyományos egyetemi hangulat is kicsit visszatér az életünkbe. Biztatok mindenkit, hogy vegyen részt az előadáson, ugyanis nemcsak izgalmas témákat ismerhetünk meg, hanem a Teams alkalmazás nyújtotta lehetőségeket könnyebben tudjuk a későbbiekben használni.

A korábbi Közigazgatási Jogi TDK-val kapcsolatos cikket ezen a linken éritek el.

 

EnglishGermanHungarian