[metaslider id="9331"]
pecs-kirandulas

Kirándulás Pécsett? – 4+1 szuper kirándulóhely

Lassan itt a tavasz és talán nincs is jobb annál, mint amikor egy napsütéses napon kirándulni mehetünk és elszakadhatunk a tankönyvektől egy kis időre. A rengeteg tanulás mellett nagyon fontos a kikapcsolódás és az, hogy hagyjunk időt magunkra és hogy kimozduljunk a négy fal közül.

Sokszor bele se gondolunk abba, hogy milyen fontos is a mozgás, mind egészségileg, mind pedig lelkileg. Pécs egy békés, hangulatos város, tele meseszép helyekkel és rengeteg látnivalóval, melyek csak arra várnak, hogy felfedezzék őket!

Íme néhány tipp a népszerű pécsi kirándulóhelyekről:

  1. Havi-hegy és Tettye

Pécs egyik ’ékszerdoboza’. Remek választás egy hangulatos, meghitt sétához, de akár egy egyszerű hétvégi családi kiruccanáshoz is. A szemet gyönyörködtető panorámasétány pár éve esett át egy nagyobb felújításon, amely így a Tettyétől egészen a Havi-hegyig vezet. A Tettyén egy hatalmas játszótér, focipálya és nem egy csúszda várja az ideérkező családokat és fiatalokat. Sok érdekes látnivaló van itt, mint például a Havi-hegyi templom, amit 1698-ban építettek a halálos járványt, a pestist átvészelt pécsiek Havas Boldogasszony tiszteletére. Nem messze, a fehér mészkősziklák egyikén egy Krisztus szobrot pillanthatunk meg. A közelben található a gyönyörű arborétum is, a Pintér-kert is.

Mindenképp bakancslistás környék!

  1. Pécsi Tv-torony és környéke

tv torony
Forrás: szallas.hu

Tudtátok, hogy a pécsi Tv-torony Magyarország legmagasabb épülete? A 197 méter magas épület a Mecsek Misina csúcsán található. Hogy miért érdemes legalább egyszer ellátogatni ide? Ugyanis lélegzetelállító panorámának lehettek tanúi, illetve betérve az itt található étterembe egy finom ebéddel is kedveskedhettek szeretteiteknek. A toronyból 360°-os kilátásban lehet részetek. A körkilátóba lifttel juthattok fel, ahonnan 80 méter magasan tekinthettek le. Ha délre pillantotok, Pécs városát, a Baranyai-dombságot, a horvát Papuk-hegyet láthatjátok, míg keleti irányban a Zengő, északon a Mecsek, nyugatra tekintve a Tubes magaslik. A toronyba való feljutás nem ingyenes, de pénztárcabarát. Az idejutás egyszerű, a tömegközlekedésnek köszönhetően, de ha időtök és kedvetek engedi, gyalog induljatok el.

  1. Malomvölgyi-tó

Pécs egyik legnépszerűbb kirándulóhelye a Malomvölgyi arborétum. Rengeteg különféle szabadidős program űzésére van lehetőség, mint például bográcsozásra, sütögetésre, horgászatra, illetve egy nagy játszótér és focipálya is az ideérkezők rendelkezésére áll. A környéken egy kilátó is található, amit, ha arra jártok semmiképp se hagyjatok ki! A futók közkedvelt helyeként szolgál, a tó körüli kocogás az erdős területen igen relaxáló tud lenni, de a horgászat szerelmesei számára is ideális célpont lehet. Sőt, kiskedvenceteket is magatokkal vihetitek egy sétára.

Hol található? – Pécs Kertvárosi területéről nem messze, autóval és tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, ami kedvez a nem pécsi lakosok számára is a tájékozódást illetően.

  1. Éger-völgy

egervolgyMaga a megtestesült nyugalom. A völgy az ott található égerfákról kapta a nevét. Akár egy egész délutánt el lehet itt tölteni a turistautak végigjárásával. Egy kis mesebeli tavacska alakult ki itt, melynek partján padok és tűzrakóhelyek sorakoznak fel. Amellett, hogy természetjáráshoz kiváló, terepfutáshoz is ideális környezet. Nemcsak tavasszal, de az év bármely évszakában gyönyörű kilátásban részesülhetnek a kirándulók.

A völgyön át, felfelé az Éger-tetői kilátóhoz vezet az út, ahol megpihenhetnek a túrázók.

4+1. Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium

Bár nem egy tipikus kirándulóhely, de egy délutáni családi, de akár baráti programnak is betudható az egyébként szuper program. Az állatkert már 1960 óta várja a látogatókat, ám egy ideig nem üzemelt. Kapuit 2016-ban nyitotta meg újra. Az aranyosabbnál aranyosabb és érdekesebbnél érdekesebb állatfajok száma a 250-et közelíti meg. Az állatkert a Föld 6 kontinensén honos állatfajainak ad otthont. Az állatkert sztárjai közé az állatok királyát, az oroszlánt, a furfangos csimpánzokat, és a szinte már FBI ügynököket, a szurikátákat sorolják.

Állatsimogatás és állatetetés mellett, lehetőség nyílik a számotokra legkedvesebb állat ideiglenes örökbefogadására is. Ez azt jelenti, hogy 1 évre, egy jelképes összeg felajánlásával téged illet az örökbefogadó szülő titulus.  Ami valljuk be, elég menő.

Remélem a tavasz közeledtével meghoztam a kedveteket egy kis túrázáshoz, kiránduláshoz.

 

 

Kiemelt kép forrása: Pécsi képek facebook csoport / Moha Éva /

 

EnglishGermanHungarian