[metaslider id="9331"]
pécs

Ilyen volt a Karok Csatája, a Pécsi Cégek Éjszakája keretein belül megrendezett kvízest

Október 7-én, a rendezvény keretein belül a pécsi, valamint a Pécs környéki cégek képviselői kivonulhattak és kötetlen beszélgetést folytathattak az érdeklődőkkel. Ez remek lehetőséget nyújtott azok számára, akik valamely meghatározott irányban szeretnének elhelyezkedni majd a munkájuk során, ezáltal pedig az adott céggel, akik számukra szimpatikusak voltak, közvetlenül el tudott beszélgetni. A rendezvény keretein belül az Eozinban megrendezésre került továbbá a Karok Csatája is, ahol mi képviselhettük az ÁJK-t.

A kvízest lényege többek között az volt, hogy közelebb hozzák a karriert, a munka világát és a cégeket az egyetemistákhoz, ennek keretein belül pedig a 8 órakor kezdődő esemény első pár percében a cégek egy-egy képviselői mutatták be röviden, hogy mivel foglalkoznak és milyen jövőbeli terveik vannak – akár a lediplomázó egyetemisták számára is. A karrier kocsma quiz során 7 kar csapata képviselte magát: ÁJK, BTK, ETK, MIK, MK, KTK és TTK. Az ÁJK csapatát erősítve öten indultunk el, hogy minél jobb helyezést érjünk el: Árva Júlia, Balog Ivett, Füzy Csilla, Krizer Benedek és jómagam.

pécs

A tájékoztatás során – ami a bemutatkozás után következett – elmondták, hogy nagyjából hogyan is fog kinézni az este, milyen nagy csoportokra osztják fel a kvízt, továbbá melyek azok az italok, amelyek fogyasztásáért plusz 6 pont és kedvezmény jár a csapatoknak. A legfontosabb feladat, amit megkaptunk, hogy olyan nevet kellett adni a csapatnak, ami a karra „jellemző”, amiről tudja mindenki, hogy kiről is van szó. Hosszas gondolkodás után megszületett a mesterelnevezésünk: Jogi Mazochisták Osztálya – egy újfajta értelmezése a JMO-nak. Nagyjából olyan fél 9 fele el is kezdődött a verseny az első feladattal, ami nem volt más, mint a korábban bemutatkozott cégekkel kapcsolatos kérdések feleletválasztás formájában. Itt nem kellett semmiféle előzetes tudás – ahogy az egész estéhez sem –, csupán annyi volt a lényeg, hogy jól kellett figyelni arra, amit abban a pár percben elmondtak. A kérdések után az asztalok között kicseréltük a lapjainkat, hogy a másikét ki tudjuk javítani, majd kezdődhetett a második forduló: a képfelismerés. Ebben a körben különféle képeket vetítettek elénk: volt, hogy Pécs különböző pontjait kellett felismerni (pl. Tettye, Alkotmány utca), de volt festmény-, festő-, város- és épületfelismerés is, szóval összességében bármi feljöhetett. Gyors javítás után pedig kezdődött a harmadik forduló, ami talán már közelebb volt az egész este tematikájához: régi szakmák. Itt a jégvágótól elkezdve a patkányirtóig minden létező – szinte elképzelhetetlen – szakmáról előkerült egy-egy kép, és be kell valljam, hogy igen szórakoztatóra sikeredtek a megoldások – de azért megjegyezném, hogy ennek ellenére is elég sokat eltaláltunk, még ha az elején azt is hittük, hogy teljes őrültség, amit írunk. A negyedik forduló szintúgy a szakmákhoz kötődött és az „eltűnő szakmák” címet viselte. A képek kicsit nehezebben voltak felismerhetőek, mint az előzőek, azonban a szórakoztató megoldásokból itt sem volt hiány – nemcsak a mi részünkről, hanem az általunk javított feladatlapon is találtunk vicces tippeket. A végső forduló pedig a film- és zenefelismerés volt, amely során különböző filmekből játszottak le hangrészeket, és így kellett kitalálni, hogy éppen melyikről van szó. Ezután a filmzenéből kellett kitalálni a mű címét, és legvégül pedig a könnyűzene előadóját és címét kellett megtippelnünk. Az egész vetélkedő elején azt hittük, hogy majd ez fog a legjobban menni, hogy majd itt jól feltornásszuk a pontjainkat – hát nem így lett. Sajnos a filmek közül voltak olyanok (pl. Birdman, La La Land), amelyeket egyikünk sem látott, így esélytelen is volt, hogy helyesen beletaláljunk – és ugyanez volt a helyzet a zenéknél is. 

Az előzetes elvárásainkat a végén nagyon szépen megugrottuk: kitűztük, hogy semmiképpen ne legyünk utolsóak és ezt sikerült is elérnünk, sőt egészen az előkelő 4. helyig lépdeltünk, aminek nagyon örültünk. Az első helyezett az ETK lett, akiknek – ha jól emlékszem – a 93 pontból 76-ot sikerült elérniük. Az est másik „eredményhirdetése” pedig az előzetesen meghirdetett sorsolás volt, amely során az egyik kar kvíz alatti fogyasztását állták a szervezők. Igazából talán ezt volt a legjobban várt „nyeremény” számunkra – a fődíj egy VIP borkóstolás lett volna az ELEVEN vinotéka & borbárban –, azonban sajnos nem a mi nevünket húzták ki a kalapból, hanem a MK-ét.

Összességében egy nagyon kellemes estét töltöttünk el ezalatt a röpke 2 óra alatt, a szervezéssel is teljes mértékben meg voltunk elégedve – talán az egyetlen negatívum, amit említeni tudunk, hogy a mikrofon hangosítása nem volt túl megfelelő.

 

Képek forrásai: kiemelt kép,

EnglishGermanHungarian