[metaslider id="9331"]

Karácsonyi ajándékötletek az utolsó pillanatban

Veled is előfordult már, hogy utolsó pillanatra hagytad a karácsonyi ajándékok beszerzését? Nem a legjobb ötlet, hiszen a boltokban ekkor már elég szegényes a választék, sőt, idén még az interneten is megfogyatkoztak a termékek a vírus miatt. Ezeket leginkább tapasztalatból írom, ugyanis velem már többször megesett, hogy az utolsó utáni pillanatokban is még vásároltam. Ennek köszönhetően összegyűjtöttem nektek egy karácsonyi ajándéklistát, hogy mit érdemes venni egy adott családtagnak, kicsiknek és nagyoknak külön-külön. Ha már idén nem is, akkor talán majd jövőre tudok segíteni valakinek az ötleteimmel.

Anya

Szerintem az anyukáknak lehet a legkönnyebben vásárolni. Ők igazából mindennek örülnek, ami kézzel készített, esteleg ruhanemű, vagy akár lakberendezési termék. Én legtöbbször a második opciót választom, a testvéreimmel kedveskedtünk már neki táskával, cipővel, kabáttal, konyhai eszközökkel, és már olyanra is volt példa, hogy mi magunk készítettünk neki egy fotókollázst. Ezeket még könnyen be lehet szerezni egy közeli bevásárlóközpontban, műszaki boltban, vagy egy hobbiboltban. A legtöbb településen már megtalálhatók ezeket az üzletek. Ami még jó és hasznos ötlet lehet, az egy receptkönyv, parfüm, vagy esetleg egy személyes karkötő.

Apa

Na igen, az apukák… Őszintén mi mindig bajban vagyunk, hogy milyen ajándékkal lepjük meg az apukánkat. Szeret nagyon olvasni, de a létező összes könyv megvan már neki, szereti a bakelit lemezeket, de ebből sincs hiány nála. Szerintem a legjobb ajándék egy hasonló beállítottságú apa számára, egy könyvutalvány, fejhallgató, és persze a jól bevált nyakkendő. A legtöbb édesapa örül egy minőségi bornak is, ami egy közeli élelmiszerboltból is simán beszerezhető. Továbbá szuper ajándék szerintem egy whisky kristály készlet (mi idén emellett döntöttünk), élmény ajándék, pénztárca, vagy szintén egy kézzel készített ajándék. Azt se felejtsük el, hogy az édesapák mindig szeretnek valamit barkácsolni, szerelgetni, ennek okán pedig egy szerszámkészlet is szuper lehet.

Fiú/lány testvér

Testvéreinknek is könnyen lehet ajándékot vásárolni, főleg, ha nagyon közeli kapcsoltban állunk egymással. Egy fiútestvérnek hasznos és könnyen beszerezhető ajándék lehet akár valamilyen videojáték, akár egy ízléses pulóver vagy ing. Ha idősebb, akkor az ő esetében is jó választások lehetnek az apukánál említett megoldások, ha pedig még fiatal, akkor biztosan örülne valamilyen játéknak is, mint például LEGO készlet, versenyautó, társasjáték. Ha pedig lánytesód van, akkor őt lepd meg egy szép ruhával, smink készlettel, egy finom parfümmel, vagy szintén egy tesós karkötővel. Ha a húgod még a hercegnő korszakát éli, akkor egy Barbie babának biztosan örülne, vagy egy hercegnős animációs filmnek, amit az internetről is gyorsan le lehet tölteni. Továbbá mindig életmentő megoldás lehet egy aranyos plüss vagy gyurma.  

Barát/barátnő

Fiúk figyelem, ez a rész fontos lehet! Ha utolsó pillanatokra hagyjátok szerelmetek ajándékát, akkor sem kell idegeskedni, még időben vagytok. Minden lány örülne karácsonykor egy kellemes illatú parfümnek, vagy egy ötletes, kézzel készített meglepetés csomagnak. Ha úgy érzitek ennek is meg annak is örülne a párotok, akkor állítsátok neki össze ti a meglepetés dobozt! Ezen kívül még tippkén ajánlhatok egy szép ékszert, ruhát, hajápolási cikkeket, illetve egy telefontok is hasznos lehet. A lányoknak már könnyebb dolguk van, ők azért többet szoktak ezen agyalni – nálunk legalábbis így van – és időben be is szerzik a kiötlött ajándékot. Elfordul viszont, hogy mi is megcsúszunk a határidővel, ilyenkor viszont pánikra semmi ok. A fiúknak a fentebb említett termékek szintén életmentő megoldások lehetnek, vagy ha mégis valamilyen személyeset szeretnétek adni, akkor egy közös képpel biztosan nem lőttök mellé. A közeli drogériákban, mint például a dm-ben, már lehet képeket nyomtatni, amit azonnal meg is kapunk. A páromnak mindig próbálok hasznos ajándékot adni, mint például az egyetem miatt aktatáska, pénztárca, elektromos borotva, ruhanemű stb. Az előbb említett termékek is viszonylag könnyen beszerezhetők. 

Ha megtetszett valamelyik tippem, akkor ne habozz, szerezd be, mielőtt még késő lesz! Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánok minden olvasónknak!

EnglishGermanHungarian