[metaslider id="9331"]
kajtar-eszter-pteajk

Kajtár Eszter a PTE ÁJK hallgatója tehetségkövet lett!

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara mindig büszkélkedhet nagyszerű eredményekkel.

Kajtár Eszter, karunk másodéves jogász szakos hallgatója a Pécsi Tudományegyetem egyik tehetségkövete lett, amely azért is hatalmas megtiszteltetés, mert mindössze tíz hallgató kaphatta meg ezt a kitüntetést az egyetem összes karát beleértve.

Mind szerkesztőként, mind pedig magánemberként örömmel tölt el, hogy interjút készíthetek Eszterrel, hiszen nagyon jó barátnőm, és tudom,  ahogy a tanulásban és a sportban, tehetségkövetként is a maximumra fog törekedni.

Eszter sikereiről már korábban is nagy örömmel számoltunk be itt a Media Iuris weboldalán, például akkor, amikor az Abu-Dhabiban rendezett Speciális Olimpián bronzérmes lett!

Kajtár Eszter – szorgalmas joghallgató és bronzérmes olimpiai bajnok!

Media Iuris: Először is gratulálok a kitüntetéshez. Mesélnél egy kicsit arról, hogy mit jelent tehetségkövetnek lenni? Milyen feladatokat kell ellátnod?

kajtar-eszterKajtár Eszter: Köszönöm a gratulációt! Tehetségkövetnek lenni hatalmas megtiszteltetés és elismerés is egyben az egyetem részéről. A jövőben továbbra is népszerűsítem a Pécsi Tudományegyetemet, kiemelten a középiskolások körében. Igyekszem lelkesíteni őket és rávilágítani arra, hogy mennyi előnye és szépsége van egy nem mellesleg nagyon színvonalas és nívós vidéki egyetemnek. Továbbá részt veszek az egyetem által rendezett programokon, ahol felhívjuk a figyelmet az egyetem tehetséggondozási programjaira.

Media Iuris: Te magad jelentkeztél erre a feladatra, vagy jelöltek téged?

Kajtár Eszter: Szeptemberben írták ki az “Átütő művészeti, sport- és tudományos tehetségek” tehetségköveti ösztöndíját, amelyre azok a felsőoktatásban tanulók pályázhattak, akik kiemelkedő művészeti, tudományos vagy sporttevékenységük révén hazai, valamint nemzetközi megmérettetéseken öregbítették az egyetem hírnevét. Az ösztöndíjat összesen 10 hallgató nyerhette el, ami idén szűk keretnek bizonyult, hiszen többszörös túljelentkezés volt a helyekre.

Media Iuris: Miért szeretnél tehetségkövet lenni? Van-e esetleg olyan tulajdonságod, tapasztalatod, amit szívesen “átadnál” a leendő pécsi joghallgatóknak?

Kajtár Eszter: Amióta megjelentek az első sportsikerek az életemben, rendszeresen hívnak helyi,  regionális tévés vagy rádiós adásokba szerepelni, illetve a közelmúltban volt szerencsém több oktatási intézményben is meghívott előadóként részt venni. Amikor elolvastam a pályázati kiírást, testhezállónak éreztem a feladatot, így beadtam a pályázatomat. Abban viszont már cseppet sem voltam biztos, hogy átmegyek-e azon a bizonyos “rostán”, hiszen mint említettem, nagy volt a túljelentkezés és számos tehetséges hallgató van az egyetemen, akik kiemelkedően teljesítenek a saját területükön. Hogy mit adnék át a leendő pécsi joghallgatóknak? Nem túlzás azt állítani, hogy nagyon sok mindent. Tapasztalatok, kudarcok, illetve minden apró sikernek is örülni kell és értékelni azt! De elsőként mindig azt szoktam megemlíteni, amit nekünk is tanácsoltak az első évnyitónkon: “Már az első tanítási napon elkéstél a római jog tanulásával, hát ez a hajó is elúszott, de talán nem késő utánaevickélni. A jog nem tudása nem mentesít, illetve soha ne higgyük el azt az infót, ami úgy kezdődik, hogy „Azt hallottam..”.

Kajtár Eszter

Media Iuris: A jog mellett versenyszerűen asztaliteniszezel, és mindkettőben hatalmas sikereket érsz el. Hogy csinálod, hogy ezek mellett még az egyetemet is népszerűsíted a PTE tehetségköveteként?

Kajtár Eszter: Ezt elég gyakran megkérdezik tőlem, és én mindig rávágom kapásból, hogy a megfelelő időbeosztással. Ami így is van, de ez korántsem ilyen egyszerű. Ehhez mindig kell egy támogató család, egy oktatási intézmény, ami engedi, hogy kibontakoztasd a tehetségedet. Természetesen érnek kudarcok is, amiről a hitelesség szempontjából fontosnak tartom, hogy beszéljünk, de amikor az ember kap egy ilyen elismerést, az hihetetlen energiával tölt fel.

Media Iuris: Lehet-e tudni, hogy mi és mikor lesz az első esemény, amelyen már tehetségkövetként veszel részt?

Kajtár Eszter: Még nem kaptam megkeresést ezzel kapcsolatban, de már izgatottam várom az “első bevetést”. Habár, ha jobban belegondolunk, ez cikk az első szereplésem tehetségkövetként! 😀

A Media Iuris csapata még egyszer gratulál Eszternek, és sok sikert kíván tehetségköveti feladatainak ellátásához!

Izgatottan várjuk, hogy milyen eseményeken vesz részt, amelyekről természetesen cikkek is készülnek majd.

Előző bejegyzésünk:
A KARÁCSONY A BÖRTÖNÖKBEN IS ÜNNEP!

Füssy Eszter

EnglishGermanHungarian