[metaslider id="9331"]
jurista-kupa-miskolc

Miről is szól a Jurista Kupa? – Interjú Kálmán Martinnal

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a lassan már hagyományossá váló Jurista Kupát. Szeged és Győr után ebben az évben Miskolcon mérhetik össze az ország joghallgatói sportolási képességeiket, ezen felül nem mellékesen meg is ismerkedhetnek a többi kar diákjaival, barátságokat köthetnek vagy egyszerűen csak együtt utálhatnak más karokat.

Ha érzel magadban ambíciót, hogy kipróbáld magad fociban, kosárlabdában vagy röplabdában, akkor  jelentkezz, de akkor se csüggedj, ha labdajátékok nem a te tereped, mert akár Ninja Warrior-ban is kipróbálhatod magad (de arról ne kérdezz senkit, hogy ez mit is takar tulajdonképpen). Szerencsére annak sem kell megijednie, aki nem tartja magát sportos embernek, mert szurkolóként is lehet jönni a kupára, így a kapcsolatépítésből sem marad ki az ember fia vagy lánya. Szóval készülj fel lélekben és testileg is egy óriási bulira és élményre április 2-5 között, hiszen ezt a kalandot nem fogod egykönnyen elfelejteni.  A Facebook eseménynél mindent megtalálsz .

Ha pedig hallgatói szemszögre vagy kíváncsi, olvass tovább, mert a továbbiakban Kálmán Martinnal beszélgetek, aki a SportoLaw elnöke és már tavaly is részt vett az eseményen:

INTERJÚ

Media Iuris: Először is köszönöm, hogy elfogadtad a megkeresésemet. Mesélj nekem egy kicsit, mi a kedvenc emléked a tavalyi Jurista kupáról?

kalman-martinKálmán Martin:  Hogy mi a kedvenc emlékem? Ezt nagyon nehéz lenne megválaszolni, hiszen az egész Jurista Kupa egy nagy emlék. Mind a három nap fantasztikus élmény volt számomra, hiszen először vettem részt rajta. Nem tudtam mire számítsak, de felülmúlta a várakozásaimat. Több emlékezetes pillanat is volt, többek között az első este, amikor az egész csapat együtt beszélgetett és vette igénybe egy vendéglátó egység szolgáltatásait. Illetve az első mérkőzés is az volt,  hihetetlen adrenalin szabadul fel ilyenkor bennem.

Media Iuris: Mit üzennél annak, aki bizonytalan abban, hogy eljöjjön-e? Érdemes eljönni egyáltalán úgy, hogy az ember nem sportol?

Kálmán Martin: Aki nem volt még és hezitál, hogy jöjjön-e vagy nem, annak csak azt tudom üzenni, hogy az egyetem a tanulás mellett az élményekről és a kapcsolatteremtésről is szól. Amikor azt mondják, hogy ezek életünk legjobb évei, azzal nem tévednek, de csak akkor válnak azzá, ha azzá tesszük őket. Ennek nagyszerű módja a Jurista Kupa. Megtestesíti mindazt, amire egy egyetemista vágyik, és amit az amerikai filmekben láthattunk. Aki teheti, ne hagyja ki. Életre szóló élmény, amit nem felejt el soha az ember (már ha emlékszik rá). Ha az ember netán nem sportol, akkor is érdemes eljönni. A társaság, a hangulat, és az élmény kárpótol mindenért. Nagy segítséget jelent továbbá a sportolóknak egy jó szurkolótábor. A szurkolás további pontokat jelenthet. A legjobb szurkolótábor különdíjat kap, valamit beszámít a pontok véglegesítésénél.

JURISTA_kupa

Media Iuris: Tavalyihoz képest annyi változás van a sportokban, hogy idén sárkányhajó helyett Ninja Warrior lesz. Ezt hogyan kell elképzelni?

Kálmán Martin:  A népszerű tévéműsor mintáját követve idén a Ninja Warrior is bekerült a Jurista kupa sportágai közé. Ez számunkra is újdonság, hiszen az elmúlt években a sárkányhajó volt a legnagyobb létszámot igénylő csapatsport. Sajnos Miskolc természeti adottságai nem a legmegfelelőbbek ehhez, ezért találták ki ezt az ügyességi játékot. 10 lány és 10 fiú alkot majd egy csapatot. A csapatok egy szabadtéren felállított U alakú akadálypályán mérik össze tudásukat, ahol az időeredmény dönt majd. Kíváncsian várjuk, hogy a valóságban hogy fog kinézni, illetve, hogy milyen nehézségű lesz a pálya, amivel meg kell küzdeniük a versenyzőknek. Előzetes tapasztalatok hiányában meg sajnos bővebben nem tudok nyilatkozni, de véleményem szerint tökéletesen helyettesíti majd a sárkányhajózást, és talán sikerül egy új hagyományt létrehozni.

Amennyiben kedvet kaptatok a jelentkezésre, keressétek Martint vagy a többi SportoLAW képviselőt Facebookon, e-mailben vagy még március 3-án a HÖTPlusz iroda előtt. Április 2 és 5 között pedig találkozzunk a Jurista Kupán és mutassuk meg a hét másik jogi egyetemnek, hogy miért is akar mindenki pécsi lenni!

 

EnglishGermanHungarian