[metaslider id="9331"]
jogklinika

Jogklinika Nyílt Nap és Verseny

November 10-én 15:00 órától a Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karán került megrendezésre a Jogklinika Nyílt Nap és Verseny nevű program, ahol az érdeklődők betekintést nyerhettek abba, hogy hogyan is működik a Jogklinika, a bátrabbak pedig összemérhették tehetségüket egy jogesetmegoldó versenyen.

A rendezvény elején Dr. Füzy Tibor, a Jogklinika vezetője és oktatója tartott egy általános tájékoztatót, ahol több érdeklődő, valamint a Jogklinika 1, Jogklinika 2 és a Jogklinika Pro tagok is jelen voltak. A program különleges résztvevőként voltak jelen a Kaposvári Törvényszék bírái, akikkel lehetőség nyílt egy kötetlen beszélgetésre és válaszoltak a hallgatók kérdéseire.

A verseny három fordulóból állt, amely során a versenyzőknek legjobb tudásuk szerint kellett megoldaniuk az adott feladatokat. A jogeset megoldása során a jelen lévők részt vehettek egy ügyféltalálkozón is, ahol a tanár úr ügyfélnek adta ki magát és a résztvevők gyakorló jogász bőrébe bújva kérdezhették őt a jogesettel kapcsolatban. Az első forduló során a versenyzőknek a megadott tényállásból ki kellett választaniuk a jogilag releváns mondatokat és akik a legtöbbet találták, azoknak a második fordulóban jogszabályokat kellett társítaniuk ezekhez a mondatokhoz. A verseny során holtverseny alakult ki, így a harmadik forduló keretében a legjobbaknak egy két perces jogi érveléssel kellett bebizonyítaniuk, hogy méltók a cím elnyerésére.

A verseny első három helyezettjeként első helyen Gódi Dávid, második helyen Ambrózi Miklós, harmadik helyen pedig Bihary Csilla végeztek. Ezúton is gratulálunk az eredményükhöz!

jogklinika
Bihary Csilla, Gódi Dávid, Ambrózi Miklós, Dr. Füzy Tibor

 

Források: 1

Képek: 1

EnglishGermanHungarian