[metaslider id="9331"]

Ismertető a SportoLAW-ról és a várható sportrendezvényekről – Interjú Jair Jansen-nel

Sokan talán nem is tudják, de az ÁJK-n van egy kifejezetten sporttal foglalkozó kari szerv is, még pedig a SportoLAW, amely a tömegsportok szerelmeseinek ad otthont. Még 2011-ben alakult meg, azóta pedig évről évre egyre inkább népszerűvé vált az ÁJK sport iránt érdeklődő hallgatóinak körében. A jogi karon helytállni nem egy egyszerű dolog, azonban, – ahogy minden – együtt ez is könnyebb, éppen ezért érdemes legalább egy kari szervünkhöz csatlakozni, hiszen egy szuper közösség részeként vészelhetjük át a nehézségeket. Az új ismeretségek mellett pedig még a sportot sem hanyagoljuk el ezáltal, amire sajnos nem mindig van idő a rengeteg tanulnivaló mellett. Továbbá amellett a tény mellett sem mehetünk el, hogy a SportoLAW által szervezett sportesemények, vagy versenyeken való részvételek, esetleg klub események, kocsmatúrák, mind életre szóló emlékekkel ajándékozhatnak meg minket, amik miatt szintén érdemes megfontolni a belépést.

Az elmúlt egy évben a járványhelyzetnek köszönhetően az újdonsült másodéveseknek sajnos nem volt alkalmuk megismerkedni a karunk szerveivel, sőt még a gólyáknak is ismeretlen lehet, ezért úgy gondoltam, hogy készítek egy interjút a SportoLAW elnökével, Jair Jansen-nel, amelyben minden érdeklődővel megismertetheti a szerv működését, és elmesélheti nekünk, hogy mégis milyen sportrendezvények várhatóak erre a tanévre nézve.

sportolaw

Azok kedvéért, akik esetleg nem igazán ismernék a SportoLAW-t, mesélnél nekünk kicsit a szerv felépítéséről, működéséről, és a bejutási lehetőségekről?

Jair Jansen: A SportoLAW a hallgatók sportéletének megszervezéséért felelős. Ez megnyilvánul mind sportesemények szervezésében, más eseményeken való részvételben vagy edzések megtartásában. A SportoLAW illetve azok tagjai az „ép testben ép lélek” elvet követik. Célunk, hogy minél több hallgató sportoljon az ÁJK-n és ezáltal is új ismeretségek szülessenek. Nálunk nincs tagdíj vagy bármilyen nehezítő körülmény a csapatba kerüléshez, csak annyi, hogy szeress és akarj sportolni. Így bárkit várunk szeretettel bármelyik csapatunkban.

Mik azok a tömegsportok, amikkel megismerkedhetnek az érdeklődők? Mit kell róluk tudni általánosságban? 

Jair Jansen: Az idei félévben számos program megszervezését tűztük ki célul, mivel az előző időszakban sajnos elmaradt minden ilyen jellegű program! Tömegsportok között megemlíthetjük az egyik talán legnépszerűbb sportot, a futballt, ami rengeteg hallgatót és oktatót is vonz. Ezen kívül női röplabda edzések megszervezését is szeretnénk az idei félévben megvalósítani! Edzések terveink szerint egy vagy kéthetente lesznek, de amint pontosabbat tudunk, közzé fogjuk tenni Facebook és Instagram oldalunkon is, így kérlek benneteket kövessetek minket ezeken a portálokon.

A tavalyi évben a járvány nagyban korlátozta a különböző sporttevékenységek végzését, így volt ez a jogi karon is. Miben lesz más az idei év, ha a járványhelyzet engedi? Milyen terveitek vannak az előttünk álló évre?

Jair Jansen: Rengeteg elképzelés van a fejünkben. Említésképpen: – Jurista kupa – Tamás Lajos emléktornán való szereplés – több sportág, edzésének megszervezése, mind férfi, mind női (Kézilabda, Futsal, Röplabda, Kosárlabda) – Kárpát – medencei egyetemek kupája (hasonló, mint a Jurista kupa) – Jótékonysági futás – Jogász napok sportrendezvény – Karok közötti tornák szervezése / részvétele – Karok közötti meccsek szervezése – oktatóknak a sportéletben való beavatása (tanár-diák mérkőzések bármelyik sportágban) – valamint a lábtenisz bajnokság.

Ha már a rövid távú tervekről beszéltünk, milyen hosszú távú terveitek vannak a jövőre nézve? 

Jair Jansen: A rövid távú terveinket említettem az imént, hosszú távban pedig szerepelnek a többi karral közösen szervezett edzések / egymás közötti játékok, versenyeken való részvétel. A Sportiroda mindig is segített nekünk és bármivel fordulhatunk hozzájuk, ezt ezentúl is tervezzük.

Mit üzensz azoknak a hallgatóknak, akik érdeklődnek a SportoLAW iránt, és szívesen csatlakoznának hozzátok?

Jair Jansen: Bárkit nagyon szívesen látunk közöttünk, szeretnénk bővíteni tagsági létszámunkat! Rengeteg nehézséggel kell szembe néznünk ebben az 5 évben, amíg ide járunk és sokkalta könnyebb végigcsinálni egy olyan társaságban, akik támogatnak minden célod elérésében, és akikben a versenyszellem bennük van! Várjuk azoknak a hallgatóknak a jelentkezését, akik szeretnek sportolni!

Köszönöm szépen Jair Jansen-nek, a SportoLAW elnökének, hogy válaszolt a kérdéseimre, és ezúton sok sikert kívánok nekik a jövőbeli terveik megvalósításához! Ezúton pedig én is bíztatnék minden érdeklődőt, hogy csatlakozzon bátran a SportoLAW közösségéhez!

 

Forrás: 1

1 thought on “Ismertető a SportoLAW-ról és a várható sportrendezvényekről – Interjú Jair Jansen-nel

Comments are closed.

EnglishGermanHungarian