[metaslider id="9331"]

Ismerjétek meg Cindrić Rafaelt, a Media Iuris új elnökét

Amint arról már beszámoltunk, a Media Iuris alapítóelnöke és megálmodója, Androvics K. Balázs december 15-én váratlanul lemondott elnöki posztjáról a pécsi jogi kar médiacsoportjánál, és kinevezte méltó utódját a pozícióra. Arról is olvashattatok, Ferenczi Fanninak köszönhetően, hogy miért döntött így, és miként értékeli a csoport fejlődését. Most viszont a Media Iuris új elnökét szeretnénk bemutatni azoknak az olvasóknak, akik még nem ismernék az elsőéves Cindrić Rafaelt.

Rafiról…

 Rafael 2020 szeptemberében, egyetemi életének kezdetén egyből felfigyelt a Media Iurisra, és jelentkezett is a csapatunkba, mint vlogger. A felvételi elbeszélgetésen már egyből meggyőzte a jelenlévőket rátermettségével, hogy Ő az egyik legjobb jelölt a betöltendő pozícióra. A 21 éves barcsi fiú hamar beilleszkedett a társaságba, a kar életébe, és bemutatkozó videójával nem csak a többieket, de a nézőket és az olvasókat is megnyerte karizmájával. Rafi számára nem volt kérdés már középiskolai tanulmányaikor sem, hogy a jogi pályát szeretné megcélozni felsőoktatási tanulmányainak a PTE-n, és az eddigi tapasztalatai megerősítették abban, hogy a lehető legjobb döntést hozta meg a felvételin.
A továbbiakban magát, Rafaelt kérdeztem a kinevezése és jövőbeni tervei kapcsán.

Először is gratulálni szeretnék a kinevezésedhez! Miként fogadtad a hírt, hogy a Media Iuris alapítóelnöke, Androvics K. Balázs téged nevezett ki utódául?

Cindrić Rafael: Nagyon szépen köszönöm. Ugyan volt már szó róla, hogy Balázs a jövőben leadja pozícióját, de nem számítottam rá, hogy ilyen hirtelen. Meglepetésként ért, ugyanakkor hatalmas megtiszteltetésként, mert tudom, mennyit jelent számára a Media Iuris. Most már csak tényleg abban tudok reménykedni, hogy méltó utódja leszek és sikerül folytatnom a megkezdett munkát.

Elsőéves hallgatóként még csak épphogy belekóstoltál az egyetemi életbe. Milyenek az eddigi tapasztalataid karunkról? 

Cindrić Rafael: Nagyon kellemeset csalódtam, mert azt hittem a COVID helyzet miatt nem lesz lehetőségünk társas kapcsolatok kiépítésére, de ennek ellenére egy nagyon jó közösséget sikerült megismernem. Természetesen nem utolsó szempont az oktatás, amit bátran mondhatok, hogy oktatóink a kialakult szituációtól függetlenül is a legnagyobb odaadással és szakértelmük szerint tudtak lebonyolítani. Ettől függetlenül remélem, hogy lassan vissza fog állni az élet a normális kerékvágásba, hiszen mégiscsak úgy az igazi „gólya élmény”. Nyilván hiányzik az elmaradt gólya tábor, illetve bál, de bízom benne, hogy a jövőben valamilyen formában be tudjuk pótolni.

Idén szeptembertől Vloggerként dolgoztál a csapatban. Továbbra is betöltöd majd ezt a szerepet a vezetés mellett, várhatunk majd tőled újabb videós tartalmakat?

Cindrić Rafael: Igen, terveim szerint vloggerként is szeretnék tovább tevékenykedni, mert nagyon jól éreztem magam kamerák előtt. Bevallom, ugyan mindkét szerepbe bele kell még rázódnom, de optimistán állok a kihívások előtt.

Milyen terveid vannak a Media Iuris-szal a jövőre nézve? Várhatók változások az irányításod alatt? Mire számíthatnak az olvasóink, nézőink?

Cindrić Rafael: Egyelőre hasonló vonalat szeretnék folytatni, mint Balázs, de ahogy telik az idő, úgy természetesen eljön majd az ideje az újításoknak is. Szeretnék egy tematikusságot látni majd a megjelenő cikkeinkben, adott dolgoknak a jogi hátterét vizsgálva, illetve a korábbiakhoz hasonlóan közéleti, kari élettel foglalkozó cikkeket közzétenni.

Szerinted milyen az ideális vezetője a Media Iurisnak?

Cindrić Rafael: Egy olyan emberre van szükség a Iuris élén, aki elsősorban képes a csapatot összetartani, nyitott az új ötletekre, a kritikákra, és szívén viseli mind a lap, mind a kar sorsát. Miután a beiskolázási feladatok egy részét is mi látjuk el, fontosnak tartom, hogy a Iuris élén egy olyan ember álljon, aki hiteles arca tud lenni a közösségnek.

Köszönöm az interjút Rafaelnek! Ha többet szeretnél megtudni az újonnan megválasztott elnökről, nézd meg bemutatkozó videóját, valamint iratkozz fel a Media Iuris platformjaira, hogy ne maradj le a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar legfrissebb történéseiről! Légy naprakész a pécsi jogi kar történéseivel.

EnglishGermanHungarian