[metaslider id="9331"]

Interjú Sebők Aidával, a PTE ÁJK elsőéves jogász hallgatójával a 2021-ben megrendezett gólyatáborról

Augusztus 17-én elérkezett a várva várt nap, amikor a frissen felvételt nyert gólyák megkezdhették egyetemi életüket. Nem is létezik jobb esemény erre az alkalomra, mint egy szuper gólyatábor, ami lehetőséget biztosít arra, hogy megismerkedjünk leendő szaktársainkkal, a kari szervekkel, valamint az oktatóinkkal. Az újdonsült hallgatók nem is gondolták, hogy milyen pótolhatatlan élményekben lesz részük, hisz a szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy a Szekszárdon töltött napjaik élménydúsak és felejthetetlenek legyenek. Nem volt hiány játékokból, programokból és bulikból sem. A mai cikkemben Sebők Aidával, a PTE ÁJK elsőéves jogász hallgatójával beszélgettem a táborban szerzett élményeiről. Az ő tapasztalatai és gondolatai is alátámasztják a tényt, hogy egy ilyen programot kihagyni nem szabad!

Idén a covid szerencsére nem szólt bele abba, hogy gólyatábort rendezzenek a PTE ÁJK-n. Mi volt az első gondolatod a táborral kapcsolatban?

Sebők Aida: Őszintén szólva, amikor meghallottam, hogy lesz lehetőség jelentkezni a gólyatáborba nagyon megörültem, hiszen a tavalyi gólyáknak sajnos erre nem volt lehetőségük, amiért nagyon sajnáltam is őket. Semmiképp sem szerettem volna kihagyni, hiszen a joghallgatók hírhedtek a bulikról és a gólyatáborokról, arról nem is beszélve, hogy ez egy nagyon jó alkalom megalapozni a barátságokat az elkövetkezendő évekre.  

Miért bizonyult számodra hasznosnak az esemény?

Sebők Aida: Nekem kifejezetten tetszett a ’körolimpia’, ahol a kari szervek különböző feladatokkal összekötve mutatkoztak be, számomra hasznos és új információk is elhangzottak. Illetve az alpháinktól a tábor bármelyik pillanatában segítséget kérhettünk legyen szó bármiről, nagyon sok olyan infót átadtak nekünk, amit máshol biztosan nem kaphattunk volna meg. Ahogy már fentebb is írtam szerintem a gólyatábor legfontosabb mozzanata a barátságok kötése, nekem (és gyanítom, hogy nem csak nekem) ez volt a számomra legkedvesebb és egyben leghasznosabb része a tábornak, mert tudom, hogy ezek a barátságok még hosszú-hosszú éveken át tartanak.

A táborban csapatokra voltatok osztva. Elmesélnéd ennek a menetét és hogy szerinted miért pozitív ez a felosztás?

Sebők Aida: Az érkezésünk és a becsekkolás után tudtuk meg ki-melyik csapatba fog kerülni. A csapatok felosztása random volt, ami szerintem azért volt előnyös, mert így „kénytelenek voltunk” új emberekkel kommunikálni és megismerkedni, nem csak azokkal, akiket már ismertünk. 6 csapatra voltunk osztva, és így egy csapatban nagyjából 20 fő volt, ami szerintem teljesen ideális volt arra, hogy abban a pár napban közelebbről is meg tudjuk ismerni egymást. 

Melyik nap tetszett a legjobban? Kifejtenéd, hogy aznap mivel foglalkoztatok és milyen programokon vettetek részt?

Sebők Aida: Utólag nehéz a rengeteg programot napokra bontani, az én fejemben ez egy kollektív jó élményként maradt meg, csomó emlékképpel a programokból, de ha választanom kellene talán azt mondanám, hogy a csütörtöki nap volt a legjobb. Aznap volt a nagyolimpia, ahol a legtöbb feladat várt a csapatokra, illetve aznap voltunk a szekszárdi strandon is, ami külön pozitív élmény volt, jól esett egy kicsit lazítani. Az esti buli is igen jól sikerült a szakest után, szóval így összegezve nekem a csütörtöki nap volt a kedvencem.

Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat számodra a Szekszárdon töltött idő során?

Sebők Aida: Az esti bulik mindenképp felejthetetlenek voltak, Yamina koncertjét nagyon élveztük szerintem sokan. A sörpong bajnokság és a bográcsozás is emlékezetes pillanatok maradnak, csakúgy, mint a szakest. Az eredményhirdetés a Kappásoknak mindenképp emlékezetes marad, szörnyen örültünk, amikor meghallottuk, hogy mi nyertünk!

 

A Media Iuris nevében, nagyon szépen köszönöm az interjút!

1 thought on “Interjú Sebők Aidával, a PTE ÁJK elsőéves jogász hallgatójával a 2021-ben megrendezett gólyatáborról

Comments are closed.

EnglishGermanHungarian