[metaslider id="9331"]
infokommunikacio

Infokommunikációhoz kapcsolódó hallgatói kutatásaink

Szeptember 27-én a Kutatók Éjszakájának keretein belül került megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Állam – és Jogtudományi Karán az Új nézőpontok – Az infokommunikációhoz kapcsolódó hallgatói kutatásaink – Kiállítás, Tárlatvezetés, a Holub József előadóteremben.

Az előadást dr. Diósi Szabolcs, II. évfolyamos PhD hallgató kezdte meg. Az algoritmikus Kormányzás kutatásával. Az előadótól megtudhatták a jelenlévők, hogyan épült ki egy merőben új rendszer napjainkban.

Dr. Diósi Szabolcstól Rónai Veronika V. évfolyamos hallgató vette át a szót, aki a Reintegráció az információs társadalomba című kutatásával a XXXIV. OTDK-án II. helyezést ért el.

A kiállítás 3. előadója az V. évfolyam hallgatója Bárdos Kata volt, aki szintén az áprilisi OTDK-án részesült különdíjban. Tanulmányában a 3D nyomtatás technológiájaáltal felvetett felelősségi kérdésekre kereste a választ.

Puskás Tamás harmad éves hallgató még kutatásának elején tart, így ő a témaválasztás fontosságára hívta fel a figyelmet.

A Media Iuris az esemény egyik szervezőjét Dr. Hohmann Balázst kérdezte a tárlatvezetést illetően.

Dr. Hohmann Balázs

M. I. : Milyen céllal rendezték meg a mai eseményt?

Dr. Hohmann Balázs: Az esemény a Kutatók Éjszakájának keretein belül valósult meg. Az évente megrendezésre kerülő pogramsorozat, amelynek a célja, hogy a társadalom széles közössége is belelásson, hogy milyen folyamatok, tevékenységek zajlanak itt, és ez által kicsit közelebb hozzuk a társadalmat magához a kutatáshoz és a kutató személyéhez.

Az Infokommunikációs jogi csoport alapvető célja az volt, hogy a saját kutatásainkat, akár hallgatói téren, akár saját oktatói téren picit bemutassuk, és tudjunk ebből egy körképet mutatni.

M. I. : Mit gondol az előadásokat tartó hallgatók munkájáról?

Dr. Hohmann Balázs: Nagyon büszkék vagyunk az oktató társammal együtt, hogy milyen kiváló eredmények születnek. Nyilván ez a hallgatók részéről nagyon sok munkát jelent és elkötelezettséget. Szakmai segítséggel próbáljuk segíteni munkájukat,  sokszor  emberileg is akár.

M. I. : Az elmúlt évekhez képest mekkora volt az érdeklődők aránya?

Dr. Hohmann Balázs: Folyamatosan bővül az érdeklődők száma. Nyilván ez program függő is, de én azt látom, hogy egyre több azoknak a száma, akik részt vesznek programjainkon, nem csak a saját hallgatóink körében, hanem bárki érdeklődő számára.

M. I. : Várhatóak-e programok a közeljövőben az önök szervezésében?

Dr. Hohmann Balázs:  A mai napra lett  volna még egy előadónk, aki sajnos nem tudott eljönni. A szerzői jog és a mesterséges intelligencia kapcsolata kutatás mindenképpen pótolva lesz, illetve az Önvezető járművek területén is vannak olyan témakörök, amivel foglalkoznánk a félév során. Természetesen ezekre az eseményekre is sok szeretettel várunk Mindenkit!

Az esemény végén a jelenlévőknek lehetőségük volt a plakátok megtekintésére, és eszmecserére a hallottakról.

EnglishGermanHungarian