[metaslider id="9331"]

Molnár Maja

majaSziasztok!

Molnár Maja vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász szakos hallgatója és a Media Iuris szerkesztője.

Mivel egy közeli nagyvárosból származom, Pécs már kicsi korom óta ismerős volt számomra. Volt egy olyan különleges atmoszférája, egy olyan hangulata, amit sehol máshol nem éreztem, ami miatt egyszerűen tudtam, hogy itt a helyem. Így a legnagyobb előszeretettel és őszinteséggel tudom népszerűsíteni ezt a települést, és az itt működő felsőoktatási intézményt is.

A jog mellett viszont elég későn tettem le a voksomat, ennek az az oka, hogy nagyon tág az érdeklődési köröm, kezdve az egészségügyi kérdésektől kezdve a környezetvédelmen át az idegen nyelvekig. Végül azért választottam a jogot, mert az életnek gyakorlatilag minden területén jelen van. Emellett mindig az vezérelt, hogy jobbá tehessem a világot és segítsek másoknak, és úgy gondolom, hogy ez a szép hivatás erre számos lehetőséget rejt magában.

A tanulás mellett ugyanakkor szerettem volna az egyetem adta egyéb lehetőségeket is kihasználni. Amikor felvettek, többen is javasolták, hogy érdemes csatlakozni minél több programhoz, esetleg valamely kari szervhez. A személyiségemből fakadóan úgy gondoltam, hogy a Media Iuris állna hozzám a legközelebb. Bár még nem próbáltam ki magam hasonló közegben, régóta szeretek írni, illetve attól sem riadok vissza, hogy megmutassam magam mások előtt, és pont az újdonság keresése miatt csatlakoztam szívesen.

A kíváncsiságom, nyitottságom a világra a hobbijaimban is megjelenik: nagyon szeretek olvasni, filmeket nézni, beszélgetni, gyakorlatilag minden olyan dolgot, amivel lehet informálódni, új ismereteket szerezni. Így szeretnék minél többféle cikket írni – szívesen fejezem ki egy-egy szubjektívebb témában a gondolataimat, ugyanakkor az ismeretterjesztő jellegű írás is érdekel, fontosnak tartom a történelmi eseményekről, tudományos eredményekről való megemlékezést is. Emellett pedig természetesen szeretném azt a célt is szolgálni, ami a magazinnak is az egyik fő küldetése: megismertetni Pécs városát és az egyetemi életet is az olvasókkal.

EnglishGermanHungarian