[metaslider id="9331"]

Miklai Kamilla

miklaiSziasztok! Miklai Kamilla vagyok a Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar jogász szakos hallgatója, a Media Iuris szerkesztője.

Kaposvár környékéről származom, így Pécs mindig is az a hely volt számomra, ahova a családommal hétvégén kiruccantunk; akár kirándulni, vagy kulturálódni. Pécs magával ragadó hangulata és pezsgő mindennapjai megerősítették bennem azt az elhatározást, hogy az egyetemi éveimet itt szeretném eltölteni. Kezdetben el sem tudtam volna képzelni, hogy jogot tanuljak, ám a gimnáziumi évek alatt kirajzolódott az érdeklődésem és elhivatottságom a történelem, irodalom és a nyelvtan iránt. Így jutottam az elhatározásra, hogy én márpedig jogi karon fogok tanulni, annak ellenére, hogy minden ismerősöm rémtörténeteket szavalt nekem arról, hogy milyen nehéz a szak.  Ennek ellenére céltudatosan követtem álmaimat, kiálltam a döntésem mellett, s amint beléptem az egyetemre, tudtam, hogy jó döntést hoztam.

A tanulás mellett ugyanakkor szerettem volna az egyetem által kínált egyéb lehetőségeket is kipróbálni, aktívan részt venni az egyetem életében.  Számomra sosem okozott nehézséget, ha valamelyik órára beadandót, esszét vagy fogalmazást kellett írni, akár kitalált, mesebeli történetről, ajánlásról, interjúról vagy esetleg történelmi témáról. Ezért úgy gondoltam, hogy Media Iuris egy tökéletes lehetőség lenne számomra, hogy kipróbáljam magam egy ismeretlen közegben, fejlesszem az íráskészségemet, és az emberek elé tárhassam a gondolataimat.

Mindenféle kérdéskört szeretek körbejárni, tájékozódni. Az egyik számomra fontos téma a kisebbségvédelem, ezen belül is a magyar kisebbség helyzete a határokon túl.

Mindig nyitott szemmel járok a világban, így tudok hatékonyan informálódni, új ismereteket szerezni, amit a jövőbeli cikkeimben szeretnék kamatoztatni, mely írásokkal a célom a magazin egyik fő küldetésének eleget tenni: megismertetni Pécs városát és az egyetemi életet a magazin olvasóival.

EnglishGermanHungarian