[metaslider id="9331"]

Horváth Dominik

Horváth Dominik

Sziasztok!

Horváth Dominik vagyok a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudomány Karának hallgatója.

Az érettségimet a tatai Eötvös József Gimnáziumban csináltam meg. Egy humán tantárgyakra, de leginkább a történelemre specializálódott osztályban koptattam a padokat négy éven keresztül. Emelt óraszámban tanultuk a történelmet, amiből emelt szinten érettségiztem a negyedik év végén.

Már általános iskolás, felsőosztályos koromban elhatároztam, hogy a jogi pályát szeretném választani. Az azt követő éveimben folyamatosan nőtt a jog iránti érdeklődésem és ezzel párhuzamosan fokozatosan építettem ki magam előtt az utat, aminek a végén egy jogi diploma áll majd, azon túl pedig az adójog most még ismeretlen vizei.

A középiskola elvégzése után az számomra nem volt kérdéses, hogy milyen irányba tanuljak tovább, de az, hogy hol kezdjem meg a tanulmányaimat, az annál égetőbb döntés elé állított. Végül a Pécsi Tudományegyetemre esett a választásom a 280 kilométer utazótáv ellenére is.

Miért épp a PTE-re? A szüleim is vidéki egyetemeken (Egerben és Szegeden) szerezték meg a diplomájukat és mesélték, hogy mennyire jó hangulata van egy ilyen kisebb egyetemvárosnak, hogy mennyire családias légkör uralkodik, hogy mindenki segítőkészen, barátságosan és jóindulattal fordul a másikhoz, mindig, mindenki szemében a közösség az első, valamint az oktatás színvonala is magas. Ezen kívül a PTE-ÁJK-ról nagyon sok jót hallottam például, hogy milyen rugalmas, ami nekem az utazás miatt szintén szempont volt. Végül meghoztam életem egyik legjobb döntését, és a Pécsi Tudományegyetemet jelöltem meg elsőnek. Most már tudom, hogy amiket meséltek nekem, az mind igaz.

Nagyon örülök, hogy a pécsi egyetemista életnek a részese lehetek, és ebben nagy szerepet játszik a Media Iuris is, amiben szívesen tevékenykedek, hogy még többen megtudják, hogy milyen színvonalas a PTE-ÁJK-n az oktatás, milyen jók is a hétköznapjaink és milyen összetartó csapatot alkotunk, aminek bárki a tagjává válhat.

EnglishGermanHungarian