[metaslider id="9331"]

Gyöngyi Kreszcencia

Gyöngyi Kreszcencia vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi kar hallgatója és a Media Iuris egyik szerkesztője.

Budapesten születtem és Veresegyházon lakok. Ha nem otthon voltam, akkor Balatonlellére vagy Erdélybe jártam sokat. Nagyon szeretek utazni, főleg társasággal az ország, vagy akár a világ bármely pontjára. Nagyon érdekelnek más nemzetiségek kultúrája, művészete, nyelve, és élet felfogása. Felfogásom szerint rengeteg dolgot lehet tanulni más és más emberektől.

Mikor Pécsre érkeztem, akkor hatalmas izgalom fogott el engem, mivel egy teljesen új környezetbe csöppentem bele. Úgy éreztem, hogy ideje felfedezzek egy másik új helyet. Egyértelmű volt, hogy Pécs mellett döntök, mivel nagyon családias és baráti az egyetem. Az elején nem voltam biztos a választásomban, mert sok minden érdekelt a jogon kívül. De mostanra, úgy érzem, hogy jó döntést hoztam. Ezen kívül a sportok nagyon érdekelnek engem, főleg a labdarúgás, valamit a formula 1. Ezeket sportokat már kiskorom óta követem, és sok mindre megtanítottak engem. Talán a legfontosabbra is, hogy sohasem adja fel. Még is a kajakozás volt a fő sport, amit nagyon szerettem, illetve szeretek csinálni. Általános és gimis éveim alatt jártam edzésekre, most már csak ha Balatonon vagyok. Nem csak kajakozni, hanem síelni, röplabdázni, teniszezni és még valamennyi más tevékenység is lázba hoz.

Remélem, hogy minél jobban bele tudom magam ásni az egyetemi életbe, és sok helyen kipróbálhatom magam. Pontosan emiatt döntöttem a Media Iuris mellett is, mert nagyon érdekel mi újat tudnék kihozni magamból, és miből tudnék fejlődni még. Számomra fontos az állandó önfejlesztés, és nem szeretek úgy túl lenni egy napon, hogy nem tudnék meg valami újat. Nem véletlenül mondják, hogy az ember egész életében tanul. Emellett szeretném megosztani a saját gondolataimat, és azt, ami igazából én vagyok.

EnglishGermanHungarian